Print_comments

Met Acrobat en Reader kunt u opmerkingen in de volgende indelingen afdrukken:

Op hun plaats, zoals bij zelfklevende notitiebriefjes op een pagina

In een lijst of als overzicht. (Niet beschikbaar in Reader 9.)

Opmerkingen in een pop-up op hun plaats afdrukken

Alleen geopende pop-ups met opmerkingen worden afgedrukt. Opmerkingen die elkaar overlappen, doen dat ook in de afdruk.

1. Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Acrobat > Voorkeuren (Mac OS).
  2. Selecteer Opmerkingen.

Selecteer Opmerkingen
  3. Selecteer Notities en pop-ups afdrukken en hef de selectie op van Pop-ups met opmerkingen verbergen wanneer de lijst met opmerkingen is geopend.

4. Klik op OK.
  5. Open de pop-ups met opmerkingen die u wilt afdrukken. Pas hun positie op de pagina aan zodat ze elkaar niet overlappen en niet buiten de paginarand vallen. (Pop-ups buiten de paginarand worden niet afgedrukt.)
    Tip: dubbelklik op de pop-up om de opmerking de openen.

Positie van opmerkingen aanpassen
  6. Klik op het pictogram Afdrukken of kies Bestand > Afdrukken om het dialoogvenster Afdrukken te openen.

7. Kies Document en markeringen in het vervolgkeuzemenu Opmerkingen en formulieren in het dialoogvenster Afdrukken.
    Uw pop-upopmerkingen worden weergegeven in het deelvenster Voorbeeld.

Selecteer Document en markeringen

Acrobat 9, Reader 9 | Mac OS: als u het menu Opmerkingen en formulieren niet kunt zien in Mac OS, moet u controleren of het dialoogvenster Afdrukken is uitgevouwen. Klik op het pijlpictogram naast de printernaam om het dialoogvenster uit te vouwen.

8. Klik op OK of Afdrukken.

Een overzicht van opmerkingen afdrukken (Acrobat X en 9, Reader X)

In een opmerkingenoverzicht worden alle opmerkingen in uw document weergegeven. Een afgedrukt overzicht kan nuttig zijn als er veel opmerkingen zijn of als ze elkaar overlappen op de pagina.

Acrobat X, Reader X

1. Kies Bestand > Afdrukken.

2. Klik in het dialoogvenster Afdrukken op de knop Overzicht van opmerkingen maken.

Klik op Overzicht van opmerkingen
  3. Bevestig dat u het overzicht van de opmerkingen in de afdruk wilt opnemen.
    Het samenvatten van opmerkingen in lange documenten kan even duren.

4. Wanneer het dialoogvenster Afdrukken opnieuw wordt weergegeven, klikt u op OK om de opmerkingen af te drukken.

Lay-outopties
    (alleen Acrobat, niet Adobe Reader): als u opmerkingen met een andere lay-out wilt afdrukken, klikt u op het deelvenster Opmerking rechts van het documentvenster. Kies in het optiemenu voor Overzicht van opmerkingen maken. Selecteer de opties en klik op de knop Overzicht van opmerkingen maken. Hiermee wordt een aparte PDF geopend van de pagina's en een overzicht van de opmerkingen. Deze PDF kunt u vervolgens afdrukken.

Acrobat 9

U kunt geen overzicht van opmerkingen afdrukken in Reader 9.

1. Kies Bestand > Afdrukken.
  2. Klik in het dialoogvenster Afdrukken op de knop Overzicht van opmerkingen maken.

Klik op Overzicht van opmerkingen
  3. Kies een lay-out en andere opties naar wens.

Kies lay-outopties
  4. Klik op Overzicht van opmerkingen afdrukken.
  5. Klik op OK of Afdrukken in het dialoogvenster Afdrukken.

Tip: kies Opmerkingen > Overzicht van opmerkingen maken als u een voorbeeld van uw opmerkingen wilt bekijken voordat u afdrukt.