Reader of Acrobat wordt geladen in plaats van de andere toepassing en geeft een fout voor een niet-ondersteund bestandstype weer

Probleem

Wanneer u een programma in Microsoft Windows Vista uitvoert, wordt Adobe Reader of Adobe Acrobat geladen en wordt de fout voor een niet-ondersteund bestandstype weergegeven

Reden

Een toepassing of virus heeft de EXE-extensie in Windows beschadigd. Wanneer Windows om een programma vroeg voor het openen van EXE-bestanden, stonden Adobe Reader of Adobe Acrobat boven aan de lijst met toepassingen toen u op OK klikte. Wanneer dit gebeurt, koppelt u Adobe Reader of Adobe Acrobat aan de EXE-extensie, die meestal gereserveerd is voor het uitvoeren van toepassingen.

Oplossing

Opmerking: Dit is een probleem met een toepassing van een derde partij die de EXE-extensie op Microsoft Windows Vista vervangt, niet een probleem dat door Adobe Reader, Adobe Acrobat of Adobe Inc. wordt veroorzaakt. De technische ondersteuning van Adobe biedt geen ondersteuning voor software van derden en biedt deze informatie alleen bij wijze van service.

Gebruik de Windows-registereditor om standaardinstellingen van EXE-klassen te herstellen.

 1. Verwijder Adobe Reader of Adobe Acrobat via Programma's en onderdelen.
  1. Klik op Start > typ appwiz.cpl in het zoekvenster en druk op Enter.
  2. Selecteer Adobe Reader of Adobe Acrobat en klik op Verwijderen. Als u na installatie wordt gevraagd om opnieuw op te starten, kiest u Nu opnieuw opstarten.
 2. Klik op Start > typ regedit in het zoekvenster en druk op Enter.

Let op: Bij deze procedure moet u het register van Windows bewerken. Adobe biedt geen ondersteuning voor het bewerken van het register, dat belangrijke informatie over systeem en toepassingen bevat. Maak een back-up van het register voordat u het bewerkt. Zie de Windows-documentatie voor meer informatie over het register of neem contact op met Microsoft.

 1. Navigeer naar HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.exe.
 2. Klik met de rechtermuisknop op OpenWithList en kies Verwijderen.
 3. Klik met de rechtermuisknop op UserChoice en kies Verwijderen.
 4. Sluit de Register-editor af.
 5. Installeer Adobe Reader of Adobe Acrobat opnieuw.

Aanvullende informatie

De technische ondersteuning van Adobe heeft ontdekt dat dit probleem kan worden veroorzaakt door twee producten: de Intuit-updatemanager voor Quickbooks, en de Corel-updatemanager voor Wordperfect. Voor meer informatie over deze producten neemt u contact op met Intuit Corporation of Corel Corporation.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online