PDF maken-extensie inschakelen voor Mozilla Firefox

Acrobat PDF maken-extensie wordt gebruikt om webpagina's te converteren naar PDF-bestanden. Als u deze extensie inschakelt, wordt de Acrobat-werkbalk 'PDF maken' toegevoegd. Klik dan met de rechtermuisknop voor een contextmenu met opties voor het converteren van volledige webpagina's en koppelingen naar PDF.

Opmerking:

De Adobe Acrobat PDF maken-extensie is alleen beschikbaar voor versie 73 en ouder van Firefox.

Stappen om de Acrobat PDF maken-extensie in te schakelen in Firefox

1. Start Mozilla Firefox.

2. Druk in Windows op Alt om de Firefox-menubalk weer te geven. Op de Mac OS wordt deze al weergegeven.

3. Ga naar Extra -> Invoegtoepassingen.

4. Invoegtoepassingen beheren wordt weergegeven. Selecteer Extensies in het linkerdeelvenster. De extensie Adobe Acrobat wordt grijs weergegeven, met een knop Inschakelen ernaast (zie onderstaande illustratie).

Firefox-extensies voor PDF

5. Klik op de knop Inschakelen voor de Adobe Acrobat – PDF maken-extensie.

6. Start Firefox opnieuw.

De PDF maken-extensiewerkbalk en het contextmenu (klik met de rechtermuisknop) zijn nu ingeschakeld (zie onderstaande illustratie). Gebruik deze om webinhoud te converteren naar PDF.

Extensie ingeschakeld

PDF maken-opties

Als de extensiewerkbalk niet beschikbaar is, gaat u als volgt te werk:

1. Ga naar Firefox-menu > Aanpassen.

De optie Aanpassen van Firefox

2. Sleep het pictogram van de Acrobat-extensie vanuit het deelvenster Extra hulpmiddelen en functies en zet het pictogram neer op het deelvenster van het Firefox-menu.

Sleep de Acrobat-extensie van het linkerdeelvenster en zet de extensie neer in het rechterdeelvenster

3. Klik op Aanpassen afsluiten. De extensiewerkbalk is nu beschikbaar op het deelvenster met het Firefox-menu.

Acrobat-extensie in het Firefox-menu

Conversiefout wanneer u een PDF maakt met de extensie PDF maken

Van toepassing op Mozilla Firefox op macOS

Nadat u Acrobat op macOS hebt geïnstalleerd of als u Acrobat Reader hebt bijgewerkt of geïnstalleerd, resulteert het converteren van een webpagina naar PDF met gebruik van de extensie PDF maken in Firefox in een conversiefout.

Tijdelijke oplossing: converteer de webpagina met gebruik van de Acrobat-desktoptoepassing

Opmerking:

Webpagina's waarvoor gebruikersaanmelding is vereist, kunnen niet worden geconverteerd met gebruik van de onderstaande stappen.

1. Start Acrobat.

2. Ga naar Bestand > Maken > PDF van webpagina.

3. Voer in het dialoogvenster PDF maken van webpagina de URL in van de webpagina die u wilt converteren en klik op Maken.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online