Overzicht van nieuwe functies | Acrobat-versie van februari 2021

Acrobat

Acrobat met de Adobe Document Cloud-services is de volledige PDF-oplossing voor het werken met uw belangrijkste documenten op desktop-pc's, internet en mobiele apparaten. Werk uw desktop-app en mobiele app van Acrobat bij of meld u aan bij Acrobat Web om de nieuwe functies en verbeteringen te ervaren.

De desktop-app van Acrobat

Versie van februari 2021

Modern selectiekader: de doorgetrokken bewerkingskaders zijn nu vervangen door grijze stippellijnen die blauw worden zodra het kader wordt geselecteerd. U kunt inhoud ook roteren met de handgreep voor rotatie, boven aan het kader.

Nieuwe bewerkingservaring
Nieuwe bewerkingservaring

Moderne ervaring voor uitsnijden: met de nieuwe, cirkelvormige uitsnijdgrepen worden uitsnijdbewerkingen veel duidelijker zichtbaar op apparaten met aanraakfunctionaliteit en hoge resolutie. Ook kunt u nu eenvoudiger inhoud uitsnijden in een PDF. Wanneer u een afbeelding uitsnijdt, wordt de afbeelding met focus gemarkeerd en wordt de uitgesneden inhoud naar de achtergrond verplaatst.

Afbeelding uitsnijden: nieuwe ervaring
Nieuwe ervaring voor uitsnijden

Tools voor bewerken en ondertekenen in de Chrome-uitbreiding

Naast tools voor converteren, comprimeren en exporteren biedt de uitbreiding nu ook tools voor bewerken en ondertekenen. Als u in Google zoekt naar een PDF-tool of PDF-bewerking en de tool wordt ondersteund in de uitbreiding, dan wordt u via een pop-upvenster in de rechterbovenhoek van de browser gevraagd of u deze tool wilt gebruiken.

Acrobat Chrome-uitbreiding

Opmerking:

Deze nieuwe ervaring is alleen zichtbaar als Acrobat Reader of de Chrome-uitbreiding op uw computer is geïnstalleerd, en niet Acrobat. Adobe voert momenteel tests uit voor deze nieuwe ervaring in de Acrobat Chrome-uitbreiding. Daardoor is de nieuwe ervaring mogelijk nog niet beschikbaar voor alle gebruikers.

SharePoint-integratie in de Chrome-uitbreiding (Windows)

Wanneer u een PDF opent die wordt gehost in SharePoint in Google Chrome en u klikt op de knop Openen in Acrobat of Invullen en ondertekenen, dan wordt de bronlocatie herkend door de Chrome-uitbreiding, waarna het uitcheckproces voor bestanden wordt geactiveerd in Acrobat.

Door SharePoint gehoste PDF in Acrobat

Opmerking:

Adobe voert momenteel tests uit voor deze nieuwe ervaring in de Acrobat Chrome-uitbreiding op Windows. Daardoor is de nieuwe optie mogelijk nog niet beschikbaar voor alle gebruikers.

U kunt nu rechtstreeks vanuit het menu Bestand een PDF met een lege pagina maken. Ga in Acrobat naar Bestand > Maken > Lege pagina.

Een lege pagina maken als PDF-bestand via het menu Bestand

In Acrobat kunt u nu door formuliervelden navigeren met behulp van de TAB-toets in de ontwerpmodus. Wanneer u op TAB drukt, wordt de blauwe markering verplaatst naar het actieve formulierveld. Als u op ENTER drukt, wordt het dialoogvenster Eigenschappen van het geselecteerde formulierveld weergegeven.

Met de TAB-toets door formuliervelden navigeren tijdens het bewerken

Wanneer u het Acrobat-venster verkleint, worden de tools voor paginaweergave, selecteren en in- of uitzoomen op de HUD-balk (op de pagina) weergegeven, en niet meer in het menu Opties (...) op de werkbalk. Zo kunt u in de bovenste werkbalk de snelle tools bekijken, samen met alle tools die recentelijk zijn gebruikt.

Klik op de knop Koppelen om de tools weer naar de werkbalk te verplaatsen.

HUD-weergave

Opmerking:

Adobe voert momenteel tests uit voor deze nieuwe ervaring in Acrobat en Acrobat Reader. Daarom is de optie voor automatisch ontgrendelen nog niet beschikbaar voor alle gebruikers.

Het dialoogvenster voor vastlopen in Windows is verbeterd en biedt nu een efficiëntere logboekopname en rapportage bij vastlopen. Het nieuwe dialoogvenster wordt weergegeven bij alle problemen en scenario's waarin Acrobat geforceerd wordt afgesloten.

Dialoogvenster voor vastlopen in Windows
Dialoogvenster voor vastlopen in Windows

Aangezien Flash Player niet meer wordt ondersteund, is de corresponderende instelling verwijderd uit de voorkeuren van Acrobat: Bewerken > 3D en multimedia > Flash Player gebruiken voor het afspelen van 3D en multimedia-inhoud.

Als Flash Player op uw computer is geïnstalleerd en u opent een PDF met Flash-inhoud in Acrobat, wordt het volgende bericht weergegeven:

Bericht wanneer Flash Player wordt geïnstalleerd

Als Flash Player niet op uw computer is geïnstalleerd en u een PDF opent met Flash-inhoud, wordt een van de volgende berichten weergegeven:

Waarschuwing wanneer Flash Player niet is geïnstalleerd

Waarschuwing wanneer Flash Player niet is geïnstalleerd

Flash-objecten zoals de Rich Media-inhoud van Flash en de verouderde Multimedia-inhoud, worden niet afgespeeld in de PDF. U krijgt het volgende bericht te zien:

Bericht over Rich Media-inhoud in Flash

U kunt nu een gearchiveerde overeenkomst als een koppeling delen, of een kopie naar de desbetreffende ontvanger sturen.

Gearchiveerde overeenkomsten delen

Acrobat Reader (64-bits) voor Windows is nu beschikbaar in de volgende regio's: Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. De snellere en rijkere ervaring van een 64-bits applicatie biedt overduidelijke voordelen:

 • Efficiënter werken met meerdere grote bestanden
 • Robuuste prestaties
 • Responsiever

Bovendien is hiermee de weg gebaand voor toekomstige innovaties en kunt u voortaan aan de slag met apparaten die speciaal zijn gebouwd op basis van de 64-bits architectuur.

Als u Acrobat Reader (64-bits) hebt en u een Acrobat-lidmaatschap aanschaft, wordt de applicatie Reader (64-bits) bijgewerkt naar een volledige functionele Acrobat-applicatie (64-bits).

Opmerking:

Adobe test de 64-bits versie van Acrobat Reader momenteel alleen voor bepaalde regio's. De 64-bits versie wordt geleidelijk aan ook beschikbaar gemaakt in andere regio's.

Verbeterde toegankelijkheid: schermlezers melden nu de wachtwoordsterkte

Wanneer u een wachtwoord instelt voor een PDF via het dialoogvenster Gereedschappen > PDF bewerken > Bewerkingen beperken, wordt de sterkte van het wachtwoord nu door de schermlezer gelezen en ook vermeld.

Het dialoogvenster Wachtwoord instellen

Opmerking:
 • Deze functie werkt voor de Narrator-app op Windows 10, versie 2004 of later. 
 • Deze functie is niet van toepassing op de JAWS-schermlezer.

De kleur van een opmerking wijzigen in het zwevende menu

U kunt nu de kleur van de geselecteerde opmerking direct in het zwevende menu kiezen, zonder de tool Opmerking te openen. Deze functie is alleen beschikbaar voor het markeren, doorhalen, onderstrepen van tekst en voor het toepassen van 'caret'-tekens.

Kleur van opmerking wijzigen

Verbeterde ervaring bij exporteren van PDF's

Er zijn meerdere verbeteringen aangebracht in de tool PDF exporteren, wat heeft geleid tot verbeteringen in de volgende gebieden:

 • Detectie van hybride en randloze tabellen.
 • Verwerking van geroteerde tabellen.
 • Verwerking van achtergrond en overlappende objecten (Z-volgorde) in Microsoft PowerPoint.
 • Detectie van kopteksten en subscript in Microsoft Word.

Ondersteuning voor lange padnamen op Windows 10

Acrobat en Acrobat Reader kunnen nu een PDF-bestand lezen, schrijven en opslaan met lange padnamen van meer dan 260 tekens op Windows 10 en latere versies.

Verwerking van voorvertoning bij ingevulde formulieren in Acrobat en Reader

Wanneer u een PDF-formulier in de app Voorvertoning invult op macOS, lijkt het formulier leeg te zijn wanneer u het opent in Acrobat of Acrobat Reader. Het probleem is opgelost.


Download de nieuwste Acrobat-update. Klik in het menu Help op Controleren op updates en volg de aanwijzingen op het scherm om het updateproces te voltooien. Hebt u nog geen abonnement? Start vandaag nog een gratis proefversie van 7 dagen.

De mobiele app van Acrobat Reader

Versie van januari 2021 en december 2020

iPhone en iPad

Koppel uw Microsoft Exchange-accounts zodat u de PDF-bijlagen kunt weergeven die u via e-mail hebt ontvangen. De bijlagen worden getoond in de gebruikersinterface voor locaties.

Met de nieuwe ervaring voor tabellen is de algemene leeservaring van PDF's sterk verbeterd.

 • De weergave van CJK-tekens (Koreaans) in de tekstannotaties van persoonlijke opmerkingen is gecorrigeerd.
 • Oplossing voor vastgelopen apps die door gebruikers in de Google Play Store zijn gemeld.
 • Met de nieuwe configuratie kunnen IT-beheerders aanmeldingen via sociale media in de applicatie beperken wanneer deze in de MDM-omgeving plaatsvinden.
 • Binnen ondernemingen kunnen gebruikers zich nu aanmelden via een beveiligde WebView. Hiermee krijgt de applicatie toegang tot apparaat-id's waarmee een aanvraag kan worden geautoriseerd.


Download de nieuwste versie van Acrobat Reader op uw iPhone en iPad.
 

Android

 • Met de nieuwe ervaring voor tabellen is de algemene leeservaring van PDF's sterk verbeterd.
 • Liquid Mode ondersteunt nu Talk-Back voor gebruikers van technologieën voor toegankelijkheid.
 • Problemen met rendering en starttijd opgelost die door gebruikers in de Google Play Store zijn gemeld.
 • Probleem met het openen van Android 11-bestanden opgelost.

De nieuwe voorkeur in de app-instelling biedt de volgende opties voor het verzenden van vastloopgegevens: nooit verzenden, eenmalig verzenden, of altijd verzenden.


Download de nieuwste versie van Acrobat Reader op uw Android-apparaat.
 

Acrobat-webservices

Versie van januari 2021

Met de nieuwe service PDF splitsen kunt u een PDF online in meerdere bestanden opsplitsen.

U kunt ook online wachtwoordbeveiliging toevoegen aan een PDF. Gebruik hiervoor de nieuwe service PDF beveiligen. Nadat een wachtwoord is ingesteld, moeten gebruikers dit wachtwoord opgeven om de PDF te kunnen bekijken.

Met de indicator voor het gebruik van cloudopslag en verwante meldingen ziet u nu direct of u actie moet ondernemen. De indicator, melding (of beide) staan linksonder op het tabblad Documenten.

Indicator voor opslaggebruik

Op basis van het opslaggebruik wordt een passende melding weergegeven:

Wanneer het opslaggebruik tussen 0 en 80 procent ligt
Wanneer het opslaggebruik tussen 0 en 80% ligt

Wanneer het opslaggebruik tussen 0 en 80 procent ligt
Wanneer het opslaggebruik tussen 81 en 99% ligt

Wanneer het opslaggebruik 100 procent heeft bereikt
Wanneer het opslaggebruik 100% bereikt

 

Zodra een opslaggebruik van 100% is bereikt, verschijnt een waarschuwing bij elke nieuwe upload of bestandsspecifieke actie die ruimte vereist.

 

 


Meld u aan bij Acrobat Web op https://documentcloud.adobe.com om de nieuwe functies en verbeteringen te ontdekken.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?