Overzicht van nieuwe functies | Acrobat DC-versie van maart 2022

Acrobat DC

Acrobat DC met de Adobe Document Cloud-services is de volledige PDF-oplossing voor het werken met uw belangrijkste documenten op desktop-pc's, internet en mobiele apparaten. Werk uw desktop-app en mobiele app van Acrobat bij of meld u aan bij Acrobat Web om de nieuwe functies en verbeteringen te ervaren.

De desktop-app van Acrobat DC

Versie van maart 2022

In de versie van maart 2022 van Adobe Acrobat en Acrobat Reader wordt de softwareversie bijgewerkt van 21.xx naar 22.xx. Deze wijziging is alleen van toepassing op de Continuous (DC)-track voor het bijwerken van Adobe Acrobat en Acrobat Reader. Zie Aanstaande wijzigingen in versie van Adobe Acrobat en Acrobat Reader voor meer informatie.

Adobe Sign heet voortaan Acrobat Sign. Ook is de naam van het Adobe Sign-gereedschap in het rechterdeelvenster gewijzigd naar Vragen om handtekeningen, zodat deze functie gemakkelijker wordt herkend en beter is uitgelijnd met het werkelijke doel van het gereedschap.

Rebranding van Acrobat Sign
Adobe Sign heet voortaan Acrobat Sign

Adobe Sign hernoemd naar het gereedschap 'Vragen om handtekeningen'
Adobe Sign is hernoemd naar 'Vragen om handtekeningen' in het rechterdeelvenster met gereedschappen.

Wanneer u een PDF-formulier opent, detecteert Acrobat alle niet-ondertekende formuliervelden en wordt een contextuele aanwijzing weergegeven om de tool 'Invullen en ondertekenen' of 'Vragen om handtekeningen' te gebruiken.

Opmerking:

Adobe test deze nieuwe functie momenteel in Acrobat. De functie is mogelijk niet beschikbaar voor alle gebruikers. Bovendien wordt de knopinfo slechts drie keer weergegeven voor een gebruikerssessie variërend van 24 tot 72 uur.

Als u het gereedschap 'Invullen en ondertekenen' start om een PDF-formulier in te vullen, detecteert Acrobat alle niet-ondertekende velden en wordt knopinfo weergegeven voor het gebruik van het gereedschap 'Vragen om handtekeningen'.

Aanwijzing voor vragen om handtekening

Wanneer u het PDF-formulier hebt ingevuld en opgeslagen, detecteert Acrobat alle niet-ondertekende velden in het formulier en wordt u gevraagd om het gereedschap 'Vragen om handtekeningen' te gebruiken.

Aanwijzing voor vragen om handtekening bij het opslaan van het formulier

Als u een formulier invult met het gereedschap 'Invullen en ondertekenen' en het gereedschap afsluit nadat u de wijzigingen hebt opgeslagen, detecteert Acrobat alle lege handtekeningvelden en wordt boven aan het venster een aanwijzing weergegeven om het gereedschap 'Vragen om handtekeningen' te gebruiken.

Blauwe berichtenbalk voor het vragen om handtekeningen

Wanneer u een PDF-formulier probeert af te drukken in Acrobat met het pictogram voor afdrukken, detecteert Acrobat alle niet-ondertekende velden in het formulier en wordt u gevraagd om handtekeningen aan te vragen in plaats van af te drukken, of u wordt gevraagd om online te ondertekenen in plaats van af te drukken.

Variant 1
Aanwijzing om te vragen om handtekeningen, in plaats van af te drukken
Aanwijzing om te vragen om handtekeningen, in plaats van af te drukken

Variant 2
Aanwijzing om online te ondertekenen, in plaats van af te drukken
Aanwijzing om online te ondertekenen, in plaats van af te drukken

Wanneer u een PDF-formulier opent, detecteert Acrobat de formuliervelden en wordt een van de volgende vragen weergegeven om het gereedschap 'Invullen en ondertekenen' of 'Vragen om handtekeningen' te gebruiken:

Variant 1
Aanwijzing om het gereedschap 'Invullen en ondertekenen' te gebruiken
Aanwijzing om het gereedschap 'Invullen en ondertekenen' te gebruiken

Variant 2
Aanwijzing om het gereedschap 'Invullen en ondertekenen' of 'Vragen om handtekeningen' te gebruiken
Aanwijzing om het gereedschap 'Invullen en ondertekenen' of 'Vragen om handtekeningen' te gebruiken

Variant 3
Aanwijzing om het gereedschap 'Invullen en ondertekenen' of 'Vragen om handtekeningen' te gebruiken
Aanwijzing om het gereedschap 'Invullen en ondertekenen' of 'Vragen om handtekeningen' te gebruiken

De functie voor het automatisch aanpassen van de lay-out wordt uitgebreid naar PDF's met een koptekst, voettekst, en ook voor constructen voor alinea's, lijsten en afbeeldingen die al eerder werden ondersteund. Wijzigingen in de kop- of voettekst van een PDF-bestand werken nu als volgt:

  • Als u binnen het tekstvak van de kop- of voettekst klikt, wordt de rest van het PDF-document grijs weergegeven.
  • Bewerken is toegestaan in tekstvakken in de kop- of voettekst. Als u echter een kop- of voettekst op één pagina bewerkt, wordt deze wijziging niet doorgegeven naar de volgende pagina's.
  • De kop- of voettekst op de vorige pagina wordt wel gekopieerd wanneer u een nieuwe pagina in de PDF invoegt.
  • U kunt tekstvakken uit kop- of voetteksten nu verplaatsen naar het hoofdgebied voor inhoud, en andersom.

Acrobat PDF Maker biedt nu ondersteuning voor HCL Notes 11 (voorheen Lotus Notes).

PDFMaker voor HCL Notes 11

U kunt nu al uw gedeelde PDF-bestanden sorteren op basis van de laatste activiteit op het bestand.

Gedeelde PDF's sorteren op laatste activiteit

Als u de standaardafbeelding niet hebt ingesteld in uw Adobe-account en hebt deelgenomen aan samenwerkingsworkflows voor bestanden, stelt Acrobat nu een van de volgende standaard avatars in voor uw account:

Standaard avatar voor deelnemers

Acrobat toont nu de laatst bezochte pagina wanneer u een gedeeld bestand opent. Dit is handig wanneer u een groot PDF-bestand aan het controleren bent en niet weet welke pagina u in uw laatste sessie hebt bekeken.

De knop Gereed of Sluiten voor een revisiebestand waarmee u aangeeft dat u klaar bent met het controleren van het bestand, is nu verwijderd voor de aanvrager van de revisie. Op vergelijkbare wijze worden revisoren die klaar zijn met het bekijken van de gedeelde PDF, er niet meer door Acrobat aan herinnerd om feedback te geven op het gedeelde bestand.

Vanaf de nieuwste macOS Monterey 12.3 Bèta wordt het Python-framework niet meer door Apple vooraf geïnstalleerd. Hierdoor mislukt de installatie van Acrobat en Reader op macOS. Acrobat en Acrobat Reader-installatieprogramma's worden bijgewerkt om dit probleem op te lossen. De installatieprogramma's zijn nu compatibel met macOS Monterey 12.3 Bèta.

  • Verbeterde gebruikerservaring met VoiceOver en het navigeren en bladeren door een document: het document schuift nu continu door en blijft niet meer hangen totdat VoiceOver het einde van de zichtbare pagina heeft voorgelezen.
  • Sommige visueel decoratieve items zoals randen en arceringen van tekstvakken, onderstreepte hyperlinks en afbeeldingen die als decoratief zijn gemarkeerd in Microsoft Word, worden nu gecodeerd als artefacten in plaats van dat ze in de codestructuur van het document worden weergegeven. Op die manier kunnen schermlezers de relevante informatie hardop voorlezen.

Wanneer u op de Acrobat-startpagina klikt op Alle bestanden om uw bestanden weer te geven of door een enorme bestandslijst te schuiven, nam Acrobat eerder veel tijd in beslag met het ophalen van de metagegevens en andere informatie voor het weergeven van de PDF's. Deze algehele ervaring is nu geoptimaliseerd en verbeterd doordat er nu paginering wordt toegepast die is gebaseerd op de bladerfunctie.

Wanneer u een PDF-bestand uit een e-mailbijlage opent en een kopie met het kenmerk alleen-lezen opslaat, kunt u in het dialoogvenster Opslaan als voortaan ook de locatie kiezen waar u het bestand wilt opslaan.

Dialoogvenster Opslaan als

Bovendien geldt dat wanneer u een PDF opent vanaf uw bureaublad, uw Document Cloud-account of andere opslagconnectors, zoals Google Drive of OneDrive, de wijzigingen in het oorspronkelijke bestand op de achtergrond worden opgeslagen voordat het bestand wordt gesloten.

De mobiele app van Acrobat Reader

Updates van december 2021, januari 2022 en februari 2022

iPhone en iPad

De Acrobat Reader-app biedt nu ondersteuning voor iOS 14.0 en hoger. De oudere versies van iOS (13.0 of eerder) worden niet meer ondersteund.

De Acrobat iOS-app biedt nu ondersteuning voor Speak Selection, een toegankelijkheidsfunctie van iOS, voor zowel de klassieke PDF-weergave als de Liquid Mode-weergave. Als Speak Selection is ingeschakeld, kunt u tekst selecteren en deze hardop laten voorlezen door de app Leer hoe u Speak Selection gebruikt.

Met het nieuwe gereedschap Vragen om handtekeningen van Acrobat kunt u uw documenten door anderen laten ondertekenen.

Download de nieuwste versie van Acrobat Reader op uw iPhone en iPad.

Android

Acrobat Reader-App biedt nu ondersteuning voor Android OS versie 12.

Deze update biedt beteren prestaties en meer stabiliteit. Er is een kritieke fout opgelost, zodat gebruikers nu niet meer gedwongen worden afgemeld en de app niet meer vastloopt of opnieuw opstart wanneer een gebruikersaccount via de apparaatinstellingen wordt verwijderd.

Download de nieuwste versie van Acrobat Reader op uw Android-apparaat.

Online services van Acrobat

Updates van december 2021, januari 2022 en februari 2022

U kunt nu eenvoudig bestanden opslaan en openen vanuit uw OneDrive-opslagaccount wanneer u werkt in Acrobat online. U kunt verschillende taken uitvoeren op de bestanden en de gewijzigde bestanden weer opslaan in uw OneDrive-account:

  • Blader door en bekijk PDF-bestanden en niet-PDF-bestanden in de online viewer van Acrobat.
  • Bestanden in OneDrive hernoemen, verwijderen, downloaden en verplaatsen.
  • Gebruik de online gereedschappen van Acrobat op de bestanden om de gewenste handelingen uit te voeren.

Zie Uw OneDrive openen vanuit Acrobat online voor meer informatie.

Wanneer u een PDF bewerkt, kunt u voortaan een afbeelding toevoegen of een bestaande afbeelding uit het PDF-bestand vervangen.

Voeg afbeelding toe
Voeg afbeelding toe

Vervang afbeelding
Vervang afbeelding

U kunt PDF-formulieren nu ook invullen in Acrobat online. Momenteel wordt alleen de basisfunctionaliteit voor het invullen van formulieren ondersteund.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account