Nieuw in Photoshop Elements 12

Opmerking:

Ga naar Nieuw in de Elements Organizer 12 voor meer informatie over de nieuwe functies in de Organizer.

Verplaatsen met behoud van inhoud

U kunt objecten in uw foto nu verplaatsen en automatisch de achtergrond laten vullen met een intelligente vulling waarbij de inhoud behouden blijft. U kunt niet alleen elementen verwijderen met het retoucheerpenseel, maar u kunt een object in uw foto nu selecteren en naar een andere positie verplaatsen.

Meer informatie en een video vindt u in het artikel over het verplaatsen van objecten.

Automatische slimme tint

U kunt automatisch de toonwaarde van foto's wijzigen. Laat Photoshop Elements correcties voorstellen op basis van een uniek algoritme dat ook rekening houdt met handelingen die u in het verleden hebt uitgevoerd. U kunt ook de joystick van het gereedschap Automatische slimme tint (Verbeteren > Automatische slimme tint) over de foto verplaatsen om het effect van verschillende toonwaarden op de foto te zien.

Zie het artikel over de tool Automatische slimme tint voor meer informatie en een video.

De verbeterde modus Snel bewerken (kaders, structuren en effecten)

Ook niet-geavanceerde Photoshop-gebruikers kunnen kaders, effecten en structuren toepassen. U kunt een willekeurige foto omtoveren in een kunstwerk. Alle drie verbeteringen (kaders, effecten en structuren) zijn beschikbaar in de modus Snel.

Zie het artikel over de verbeterde modus Snel voor meer informatie en een video.

Wenskaarten afdrukken | V.S., Canada en Japan

In eerdere versies van Photoshop Elements konden opvouwbare kaartlay-outs alleen online worden besteld (via een onlineservice zoals Shutterfly). In Photoshop Elements 12 kunt u opvouwbare wenskaarten echter afdrukken op een lokale printer.

Opmerking:

De functie voor het afdrukken van opvouwbare wenskaarten op een lokale printer is alleen beschikbaar voor gebruikers in de V.S., Canada en Japan.

Nieuwe Bewerken met instructies-opties

Een Bewerken met instructies-optie is een aantal stapsgewijze instructies waarmee u een ogenschijnlijk complex effect kunt bereiken aan de hand van een aantal selecties en muisklikken. Er zijn drie nieuwe Bewerken met instructies-opties toegevoegd aan Photoshop Elements 12.

Bewerken met instructies - Zoomexplosie

De Bewerken met instructies-optie Zoomexplosie simuleert een handmatige-fotografietechniek waarbij met de sluiter van de camera open op een object wordt ingezoomd.

Meer informatie over het toepassen van dit effect vindt u in de sectie over het Zoomexplosie-effect met instructies.

Bewerken met instructies - Puzzeleffect

De Bewerken met instructies-optie Puzzeleffect simuleert het effect van een foto die wordt samengesteld als een legpuzzel. U kunt opties kiezen waarmee u de grootte van de afzonderlijke puzzelstukjes kunt bepalen. U kunt een paar stukjes op de verkeerde plaats leggen om het nog realistischer te doen lijken.

In de sectie over de Bewerken met instructies-optie Puzzeleffect vindt u meer informatie.

Bewerken met instructies - Oude foto herstellen

De Bewerken met instructies-optie Oude foto herstellen combineert alle gereedschappen die u nodig hebt om een foto te retoucheren op één locatie. Deze Bewerken met instructies-optie benut de gereedschappen die het meest worden gebruikt door professionals en geven u aanzienlijke, nauwkeurige controle. Gebruik de gereedschappen van deze Bewerken met instructies-optie om onvolkomenheden en correctiefoutjes te verwijderen en om oude foto's te herstellen.

Meer informatie vindt u in de sectie over de Bewerken met instructie-optie Oude foto herstellen.

Randen van rechtgetrokken foto's vullen met behoud van inhoud

Wanneer u foto's rechttrekt, ontstaan er vaak tussenruimten langs de randen van de foto wanneer de inhoud van de foto wordt geroteerd. Dit gebeurt wanneer u de oorspronkelijke grootte van de foto wilt behouden of wanneer u de foto groter of kleiner maakt en de achtergrond van transparante pixels behoudt.

Wanneer u de nieuwe optie Randen automatisch vullen selecteert in het gereedschap Rechttrekken, worden de tussenruimten automatisch op intelligente wijze gevuld met de relevante afbeeldingsgegevens en met behoud van inhoud.

Ga voor meer informatie naar de sectie over het automatisch vullen van lege randen terwijl u een afbeelding rechttrekt.

Het dierenogeneffect verwijderen

U kunt het onooglijke dierenogeneffect verwijderen uit foto's van uw huisdieren. De flitser op uw camera is een van de belangrijkste oorzaken van het dierenogeneffect. Het is vaak echter niet mogelijk om binnenshuis of bij weinig licht een foto van uw huisdier te maken zonder de flitsfunctie. U kunt nu de optie Dierenogen van het gereedschap Rode ogen verwijderen gebruiken om de ogen van uw huisdieren er realistischer te laten uitzien.

Het artikel over het verwijderen van het dierenogeneffect bevat meer informatie en een video.

Foto's afdrukken en delen in de Editor

U kunt in Photoshop Elements 12 de Editor gebruiken om foto's snel en gemakkelijk online te delen en af te drukken. U kunt foto's online delen via de sociale netwerken Revel, Flickr en Twitter. Tot de serviceproviders die u kunt gebruiken om uw foto's en ontwerpen af te drukken, behoren Shutterfly, Costco, Photoworld en andere.

De beschikbaarheid van de online services voor delen en afdrukken zijn echter afhankelijk van uw regio. In het artikel over het online delen en afdrukken van foto's
vindt u een beschrijving van de beschikbare services.

Revel-albums in de Editor

Opmerking:

Adobe Revel is niet meer beschikbaar. Ga voor meer informatie naar www.adoberevel.com.

Ook de Photoshop Elements Editor is nu geïntegreerd met de onlineservice van Revel. Dankzij het vervolgkeuzemenu Fotovak kunt u nu elke gewenste Revel-foto openen in de Editor. U kunt u echter alleen via de Organizer aanmelden bij de Revel-service. Enkele belangrijke functies in de Editor:

  • Als u bent aangemeld bij Revel (via de Organizer), worden al uw Revel-mappen weergegeven in de Editor (in het vervolgkeuzemenu Fotovak)
  • Foto's uit Revel-albums die zijn gedownload naar de Organizer, zijn beschikbaar voor gebruik in de Editor (in het vervolgkeuzemenu Fotovak)
  • Alle op Revel gebaseerde mappen en gedownloade foto's worden weergegeven in alle dialoogvensters waarin de mappen (en de opties voor het selecteren van mappen) die al beschikbaar zijn in de Organizer worden weergeven. U kunt er bijvoorbeeld in het dialoogvenster Afdrukken in de Editor voor kiezen om foto's uit uw Revel-albums toe te voegen door op de +-knop te drukken.
  • Wijzigingen die u aanbrengt in uw Revel-foto's of versies van Revel-foto's die u maakt, worden automatisch weer gesynchroniseerd met uw onine Revel-account. Er wordt een Revel-agent uitgevoerd op uw computer die uw op Revel gebaseerde mappen voortdurend controleert en ervoor zorgt dat deze altijd gesynchroniseerd blijven.
  • Alle wijzigingen die door andere toepassingen worden aangebracht in uw online Revel-foto's worden automatisch bijgewerkt op uw computer, via de Photoshop Elements Organizer.

Openen in Camera Raw

De menuopdracht Openen als is vervangen door de optie Openen in Camera Raw. U kunt bestanden nu rechtstreeks openen in het dialoogvenster Adobe Camera Raw en ze verwerken voordat u ze ter bewerking opent in de Photoshop Elements Editor. Met het dialoogvenster ACR kunt u bestanden van de volgende typen openen:

  • Photoshop,
  • Camera Raw,
  • JPEG en
  • TIFF.
Adobe-logo

Aanmelden bij je account