Pixelfilters

Kleur halftoon

Met het filter Kleur halftoon lijkt het alsof u een vergroot halftoonraster hebt gebruikt op de laag. Het filter verdeelt de afbeelding in rechthoeken en vervangt elke rechthoek door een cirkel. De cirkelgrootte is proportioneel met de helderheid van de rechthoek.

Het filter Kleur halftoon toepassen

  1. Selecteer een afbeelding, laag of gebied in de werkruimte Bewerken.
  2. Kies Pixel > Kleur halftoon in het menu Filter.
  3. Voer een waarde in voor de maximumstraal van een halftoonstip, van 4 tot en met 127 pixels.
  4. Voer een waarde tussen -360 en 360 voor de rasterhoek in (de hoek van de stip vergeleken met de werkelijke horizon) voor een of meer kanalen:
    • Typ een waarde in kanaal 1 voor grijswaardenafbeeldingen. Waarden in de tekstvakken voor de andere kanalen hebben geen invloed op het filter.

    • Gebruik de kanalen 1, 2, 3 en 4 voor kleurenafbeeldingen. Deze komen overeen met de CMYK-kanalen (voor cyaan, magenta, geel en zwart).

  5. Klik op Standaard om alle standaardschermhoeken te herstellen en klik op OK.

Kristal

Met dit filter tekent u een laag opnieuw met veelhoekige klonten verf. U kunt de celgrootte van de kristallen instellen.

Facet

Met het filter Facet tekent u een laag opnieuw als effen gekleurde blokken. Met dit filter kunt u een gescande afbeelding er handgeschilderd uit laten zien of een realistische afbeelding op een abstract schilderij laten lijken.

Fragmentatie

Hiermee tekent u een laag opnieuw zodat het lijkt alsof deze verschoven en vervaagd is.

Mezzotint

Hiermee tekent u een laag opnieuw als een willekeurig patroon met zwart-witte gebieden in een grijswaardenafbeelding of met volledig verzadigde kleuren in een kleurenafbeelding. U kunt een stippel-, lijnen- of strekenpatroon kiezen.

Mozaïek

Met dit filter tekent u een laag opnieuw met vierkante kleurenblokken. U kunt de celgrootte voor het mozaïekeffect instellen.

Pointilleren

Hiermee tekent u een laag opnieuw met willekeurig geplaatste stippen, zoals in een pointillistisch schilderij. De achtergrondkleur wordt gebruikt als canvasgebied tussen de stippen. U kunt de celgrootte instellen.

Verwante informatie

Adobe-logo

Aanmelden bij je account