Kleurpotlood

Met dit filter trekt u een afbeelding over met kleurpotloden op een effen achtergrond. Met dit filter blijven duidelijke randen behouden en krijgen deze een ruw gearceerde vormgeving terwijl de effen achtergrondkleur door de dunnere gedeelten zichtbaar is. U kunt de breedte van het potlood, de druk en de helderheid van het papier instellen.

Opmerking:

Voor een perkamenteffect verandert u de achtergrondkleur voordat u het filter Kleurpotlood op een geselecteerd gebied toepast.

Knipsel

Het filter Knipsel geeft een afbeelding weer alsof die van onregelmatig uitgeknipte stukjes gekleurd papier is gemaakt. Afbeeldingen met veel contrast verschijnen in silhouet en afbeeldingen in kleur worden opgebouwd uit diverse lagen gekleurd papier. U kunt het aantal toonniveaus, de eenvoud van de rand en de precisie van de rand instellen.

Droog penseel

Met het filter Droog penseel wordt een afbeelding getekend met een droogpenseeltechniek (tussen olie- en waterverf). Het filter vereenvoudigt een afbeelding door het kleurenbereik te beperken tot de gebieden met veel voorkomende kleuren. U kunt de penseelgrootte, de penseeldetails en de structuur instellen.

Filmkorrel

Hiermee past u een egaal, korrelig patroon toe op de afbeelding. Aan de lichtere gebieden van de afbeelding wordt een gladder patroon met een hogere verzadiging toegevoegd. Met dit filter kunt u kleurovergangen bij overvloeiing voorkomen en elementen uit diverse bronnen visueel verenigen. U kunt de korrel, de hooglichtgebieden en de intensiteit instellen.

Fresco

Met dit filter tekent u een laag in een grove stijl met korte, ronde en snel aangebrachte tamponnering. U kunt de penseelgrootte, de penseeldetails en de structuur instellen.

Neon gloed

Met het filter Neon gloed wordt een afbeelding gevuld met kleur op basis van de voorgrond-, achtergrond- en gloedkleur. De afbeelding oogt dan zachter. U kunt de grootte, de helderheid en de kleur van de gloed instellen. Met een lagere waarde voor gloed wordt de gloedkleur beperkt tot de schaduwgebieden en met een hogere waarde wordt de gloedkleur toegepast op de middentonen en de hooglichtgebieden van een laag. U selecteert een kleur voor de gloed door in het kleurvak te klikken en een kleur te selecteren in de Kleurkiezer.

Klodder

Door dit filter lijkt het alsof de afbeelding is geschilderd. U kunt de penseelgrootte, de scherpte en het type penseel instellen.

Paletmes

Met het filter Paletmes wordt een afbeelding minder gedetailleerd, zodat het effect van een dun beschilderd canvas ontstaat waar de onderliggende structuur doorheen schijnt. U kunt de grootte van de lijnen, de details van de lijnen en de zachtheid instellen.

Plastic

Met dit filter geeft u een laag weer alsof deze is bedekt met glanzend plastic, waardoor de oppervlakdetails worden benadrukt. U kunt de sterkte van de hooglichten, de details en de vloeiendheid instellen.

Posterranden

Hiermee beperkt u het aantal kleuren in een afbeelding volgens de door u ingestelde optie voor het beperken van waarden en zorgt u dat de randen van de afbeelding worden getekend met zwarte lijnen. Grote, brede gedeelten van de afbeelding krijgen een eenvoudige schaduw, terwijl over de hele afbeelding fijne donkere details worden aangebracht. U kunt de dikte en intensiteit van de randen, alsmede de waardebeperking instellen.

Ruw pastel

Met het filter Ruw pastel lijkt het alsof een afbeelding is gemaakt met pastelkrijt dat met ruwe streken is aangebracht op een gestructureerde achtergrond. De heldere kleuren worden in dik krijt met weinig structuur getekend, bij de donkere gedeelten lijkt het krijt weggeschraapt zodat de structuur zichtbaar wordt. U kunt de lengte van de lijnen, de details van de lijnen en de structuur instellen. Kies structuuropties om afbeeldingen eruit te laten zien alsof ze zijn getekend op structuren, bijvoorbeeld canvas, steen, jute of zandsteen.

Vlek

Met het filter Vlek verzacht u een afbeelding met behulp van korte, diagonale lijnen waardoor de donkere gedeelten van de afbeeldingen gevlekt of uitgesmeerd lijken. Lichtere gebieden worden helderder en minder gedetailleerd. U kunt de lengte van de lijnen, de hooglichtgebieden en de intensiteit instellen.

Spons

Met dit filter tekent u een laag met sterk gestructureerde gebieden in contrasterende kleuren. U kunt de penseelgrootte, de definitie en de vloeiendheid instellen.

Voorbewerking

Met het filter Voorbewerking tekent u een laag alsof deze een achtergrond met structuur heeft. U kunt de penseelgrootte, het gebied dat door de structuur wordt gedekt en andere opties voor structuur instellen. Kies structuuropties om afbeeldingen eruit te laten zien alsof ze zijn getekend op structuren, bijvoorbeeld canvas, steen, jute of zandsteen.

Waterkleur

Hiermee schildert u een afbeelding in aquarelstijl. De details in een afbeelding worden vereenvoudigd en de afbeelding wordt geschilderd met een penseel van een gemiddelde dikte vol water en kleur. Bij randen met sterke toonveranderingen worden kleuren door het filter verzadigd. U kunt de penseeldetails, de intensiteit van de schaduw en de structuur instellen.