Få et overblik over Adobes licenseringsmetoder til udrulning af licenser i forbindelse med aktivering og godkendelse af Adobe-produkter

Bemærk:

Typekit hedder nu Adobe Fonts og er inkluderet med Creative Cloud og andre abonnementer. Få mere at vide.

Bemærk:

Hvis licenstypen for din organisation ændres, skal dine slutbrugere for at fortsætte med at arbejde logge ud af alle Adobe-produkter eller -tjenester og derefter logge ind igen med de samme legitimationsoplysninger.

For computerprodukter som Photoshop, Acrobat og Illustrator skal du bruge Log ud og Log ind i menuen Hjælp. På Adobe.com skal du bruge ikonet øverst til højre for at logge ud og derefter logge ind igen.

Når du køber et Adobe-produkt, udgør en licens retten til at bruge Adobe-software og -tjenester. Licenser bruges til at godkende og aktivere produkter på slutbrugernes computere.

Navngiven brugerlicensering er standard og den mest populære licenseringsmetode til udrulning og brug af Adobe Creative Cloud og Document Cloud-produkter. Designet til ethvert netværkstilsluttet scenarie, hvor app-licenser administreres baseret på den enkelte brugers behov for brug af appen. Ved at bruge navngiven licensering kan du tilbyde dine slutbrugere fuld funktionalitet af softwaren og tjenesterne. Det giver dine slutbrugere adgang til alle tilgængelige apps og tjenester baseret på din organisations brugsret.

Flere oplysninger

Navngivne licensinstallationer knytter brugen af Adobe-apps og -tjenester til én enkelt bruger. Det fungerer godt, hvis produkt- og tjenestekravene er tæt knyttet til en bruger eller en rolle. Navngivne licenser giver it-administratorer fuld kontrol til at tilføje og fjerne produktlicenser for en bruger når som helst. Kompatibilitetssporing bliver også nemmere, da it-administratorerne ikke behøver at spore maskinerne, da de kan styre licenserne centralt.

Navngivne licenser kræver periodisk forbindelse til internettet. Computere skal oprette forbindelse til Adobe-servere for at blive aktiveret den første gang og derefter mindst en gang hver 99. dag. Slutbrugerne kan ikke bruge mobilapps, medmindre selskabet udruller navngivne licenser.

Slutbrugeren kan logge ind med sine legitimationsoplysninger for at få adgang til apps og tjenester. Du kan også konfigurere SSO for at aktivere problemfri adgang og oplevelse som resten af dine virksomhedsapps.

Navngiven brugerlicensering giver:

For slutbrugere:

• Adgang til førsteklasses kreativitets- og produktivitetsapps: Inklusive de nyeste programmer til cloud first, såsom Adobe XDLightroom CC og Adobe Dimension. Disse programmer er ikke tilgængelige med nogen anden lincenseringsmetode.
  • Adgang til Adobe Cloud-tjenester: Igangsæt projekter med adgang til aktiver fra hvor som helst og fra enhver enhed i Creative Cloud Libraries, cloud-samarbejde ved hjælp af Team Projects og skrifttypesamlinger fra Adobe Fonts. Automatiser arbejdsforløb, der drives af underskrifter, og returner underskrevne dokumenter hurtigere med Adobe Sign.

For administratorer:

Udrulning af apps med navngiven brugerlicensering

Der er ikke noget krav om forhåndskonfiguration af computere for navngiven brugerlicensering. Programmer til Creative Cloud skal kun installeres eller implementeres på slutbrugercomputerne. Alle de computere, der skal have licens, skal have adgang til internettet. Adgang til internettet kan imidlertid styres af en firewallenhed, der indhenter og udpakker al netværkstrafik for at verificere dets indhold og sikre, at:

• ingen uautoriserede data sendes uden for det interne netværk
  • alle transmitterede data forsegles inde i en krypteret tunnel mellem firewallenheden og Adobe-serverne
  • slutpunktet for hver transmission er en autoriseret Adobe-server med en kendt netværksadresse og et offentligt underskrevet, ikke-tilbagekaldt SSL-certifikat

Slutbruger logon-arbejdsforløb

Godkendelse betyder at kontrollere brugerens identitet og forbinde denne identitet med brugerens Creative Cloud-medlemskab. Godkendelsen omfatter kontrol af en brugers medlemskab for at bestemme den overordnede status, bestemme hvilke programmer og tjenester brugerens medlemskab giver brugeren adgang til og opdage eventuelle begrænsninger eller særlige tilladelser for brugeren. De fleste licenstjenester kører på Adobe-servere. Nogle få af dem køres dog lokalt. For eksempel bliver Creative Cloud-computerapp opfattet af Adobe som en licenstjeneste, der kører lokalt. (Det er også en udrulningstjeneste, da du kan downloade og installere apps). De lokale licenstjenester afhænger af hostede Adobe-licenstjenester til alle deres funktioner. Licenstjenesterne er synlige for brugere i aktiviteter såsom logon, accept af vilkår for brug og accept af slutbrugerlicensaftaler.

Apps kan hentes og installeres på klientmaskiner ved hjælp af forskellige metoder. Der er flere oplysninger i Appleveringsstrategier. Brugerne skal logge ind med licens til apps. For at købe licens til apps kan brugerne benytte en af følgende fremgangsmåder:

Creative Cloud-computerapp

Creative Cloud-computerappen gør det let for brugerne at benytte selvbetjening til at hente og installere programmer og opdateringer. For brugere med cloud-tjenester giver log ind også adgang til Creative Cloud-tjenester, f.eks. aktivering af skrifttyper fra Adobe Fonts, personlig lagring og deling samt indhentning af feedback på Behance.

Hvis du har medtaget Creative Cloud-computerappen i dine udrulningspakker, kan brugerne starte Creative Cloud-computerappen. Når brugerne har logget ind med deres legitimationsoplysninger, aktiveres alle kvalificerede apps, der er installeret på computeren. Brugerne skal også acceptere vilkårene for brug for at kunne aktivere apps.

Direkte fra apps

Ved start af en app vises en logon-skærm. Slutbrugerne kan logge ind med deres legitimationsoplysninger for at få licens til appen. Hvis en bruger ikke er berettiget til den specifikke app, køres den som en testversion, men vil holde op med at virke, når testperioden udløber.

Proxy- og firewall-indstillinger

For at sikre, at brugerne kan logge ind, skal du konfigurere din firewall og dine proxy-servere til at aktivere forbindelser til webtjenestens slutpunkt på Adobe-webstedet.

Du kan se en detaljeret liste over licenser og andre tjenesteslutpunkter i Creative Cloud for enterprise - netværksslutpunkter.

Licensering til delte enheder

En licens til delte enheder er målrettet mod uddannelsesinstitutioner, hvor software tildeles til en enhed i stedet for til en person. Alle, der logger på enheden, vil have adgang til Adobes produkter og tjenester.

Flere oplysninger

Licensering til delte enheder er ideelt til computerlaboratorier og klasseværelser. Du kan f.eks. installere Creative Cloud-apps i computerlaboratorierne, så studerende og undervisere med adgang til disse computere kan bruge de apps og tjenester, der er tilgængelige som en del af din licensaftale med Adobe.

Med licenser til delte enheder kan institutioner, der deltager i Value Incentive Plan (VIP), licensere software til en specifik computer.

Ved hjælp af Admin Console kan it-administratorer problemfrit overgå fra enhedslicensering til licensering til delte enheder. Når dine brugere er blevet overført, vil de have adgang til dine købte Adobe-produkter og -tjenester.

Enhedslicensering (ældre)

Med enhedslicenser kan institutioner, der deltager i Value Incentive Plan (VIP), licensere software til en specifik computer. Desuden behøver brugerne aldrig at logge ind eller angive et serienummer for at få adgang til apps.

Flere oplysninger

Forsigtig:

Kun appversioner CC 2019 eller nyere understøtter ikke enhedslicensering. Få flere oplysninger i dette dokument.

Creative Cloud til uddannelse-licenser giver mulighed for at licensere software til en bestemt maskine i stedet for en navngivet bruger eller med et serienummer. Brugerne behøver aldrig at logge på eller angive et serienummer for at bruge softwaren. Licenserne er bundet til maskinens udrulningsværktøjer, som automatisk oprettes, når du bestiller produkter.

Institutioner kan købe enhedslicenser til Creative Cloud til uddannelse ved at tilmelde sig Value Incentive Plan (VIP) via en Adobe-autoriseret uddannelsesforhandler eller via Adobe Business Direct.

Hvis din institution har købt enhedslicenser, kan du læse mere om, hvordan du administrerer enhedslicenserAdmin Console. Du kan også lære, hvordan du opretter pakker med enhedslicenser ved hjælp af Creative Cloud Packager.

Licensering med serienummer (ældre)

En traditionel licenseringsmetode, der ikke er knyttet til en enkelt bruger, men til en bestemt computer. Denne licenseringsmetode er velegnet til et meget lille antal kunder og kan som med navngivne licenser bruges til at oprette prælicenserede pakker, der implementeres via fjernadgang.

Flere oplysninger

Forsigtig:

Kun app-versioner CC 2019 eller nyere understøtter ikke licensering via serienumre. Få flere oplysninger i dette dokument.

Overflyt licenser med serienumre til navngivne brugerlicenser

Navngivne licenser har flere fordele i forhold til anonyme licenser eller licenser med serienumre. Administratorer kan nøje spore og overvåge brugen af licenser. De kan også administrere de licenser, der er knyttet til en bruger, og tilbagekalde adgangen til apps og tjenester uden at skulle geninstallere pakkerne. Navngivne licenser kan også aktivere selvbetjeningsarbejdsforløb, så kunderne kan downloade og installere produkter og opdateringer. Navngivne licenser gør det også muligt for slutbrugerne at bruge cloud-tjenester, f.eks. at tilføje skrifttyper fra Adobe Fonts, at vælge placering for filsynkronisering og at dele og indhente feedback på Behance.

Hvis du har en eksisterende CS6- eller Creative Cloud ELA/ETLA- eller VIP-installation, kan du overveje at overføre brugere til tilstanden Navngivne licenser.

Forsigtig:

For at undgå afbrydelse af slutbrugernes arbejdsgange skal du invitere brugere til din organisation og føje dem til grupper for at tildele licenser. Dette giver brugerne tid til at acceptere invitationer og konfigurere deres id'er. Du kan også meddele brugerne, at de skal logge ind for at bruge apps.

Du kan tilføje brugere og grupper med Admin Console. Du kan finde flere oplysninger under Styring af grupper og Styring af brugere.

Du kan fjerne licenser med serienumre ved at følge nedenstående fremgangsmåde:

1. Opret og udrul en pakke, der indeholder Creative Cloud-appen. Denne pakke kan kun indeholde Creative Cloud-appen eller pakkes med andre Creative Cloud-programmer. Udrulning af den seneste version af Creative Cloud-app opdaterer de nødvendige filer til brug af navngivne licenser.

Gå til Pakker > Adobe-skabeloner for at hente denne pakke direkte fra Admin Console. Du kan også oprette den ved hjælp af Creative Cloud Packager.Step text

2. Opret en licenspakke ved hjælp af Creative Cloud Packager.

Pakken oprettes på den angivne placering og indeholder fire filer:

• AdobeSerialization
    • RemoveVolumeSerial
    • helper.bin
    • prov.xml
  3. Du kan fjerne en virksomhedslicens for tidligere licenserede apps ved at køre RemoveVolumeSerial, som er eksekverbar med administratorrettigheder.

Bemærk:

RemoveVolumeSerial-filen deaktiverer alle Creative Cloud for enterprise-produkter, der kører på en klients maskine, uanset det serienummer, der angives ved oprettelse af RemoveVolumeSerial-filen.

Hvis du f.eks. opretter en RemoveVolumeSerial-fil med serienummeret 1234-1234-1234-1235 og udruller den på en maskine, som bruger serienummeret 1234-1234-1234-1236, deaktiveres alle Creative Cloud for enterprise-produkter, der kører på maskinen.

4. Pak og udrul de nyeste versioner af apps og opdateringer. Brug Admin Console eller Creative Cloud Packager til at oprette en pakke med en navngiven licens. Se Creative Cloud Packager for at få mere at vide. Spring over dette trin, hvis du ikke ønsker at opdatere til de nyeste versioner af apps.

Hvis du vil afinstallere ældre versioner af apps, skal du gøre det, før du udruller de nyeste versioner. Hvis du afinstallerer dem senere, kan det bryde filtilknytninger.

5. Brugerne ser en logon-skærm, når de starter apps næste gang. Logon med deres Adobe ID eller Enterprise ID vil oprette licens til og aktivere disse apps. Brugerne kan også starte og logge ind med Creative Cloud-appen.

Hent din virksomheds serienummer

Hvis licenser med serienumre er blevet gjort tilgængelige for din virksomhed, kan du hente disse fra webstedet Adobe-licenswebstedet.

1. Log på Adobe-licenswebstedet med dit Adobe ID og din adgangskode.

2. Vælg Licens > Hent serienumre.

3. Vælg et slutbruger-id eller installations-id for din organisation.

4. Vælg et produktnavn, en produktversion og en platform.

5. Klik på Søg.

Produktnavn og serienumre vises.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, kan du se Brug af Adobes licenswebsted (LWS).

Bemærk:

Adobes licenswebsted understøtter ikke Enterprise ID'er. Hvis du planlægger at anvende licensering med serienummer, anbefaler vi, at alle administratorkonti konfigureres ved hjælp af Adobe ID'er.