Mikä on Adobe Stock?

Adobe Stock on pilvipalvelu, joka antaa sinulle mahdollisuuden käyttää Creative Cloud -tilaajana tekijänoikeusmaksuttomia, laadukkaita valokuvia, videoita, kuvituskuvia ja grafiikoita. Voit hankkia yksittäisen kuvan tai valita tilauksen.

Voit myös hankkia vesileimattuja kuvia, kokeilla niitä ja lisensoida ne ostopäätöksen tekemisen jälkeen. Kaikki tämä on mahdollista yksittäisestä Creative Cloud -tuotteesta.

Adobe Stock -grafiikan lisääminen CC-kirjastoon

1. Voit hakea Adobe Stock -pilvestä grafiikkaa seuraavasti:

• Valitse Tiedosto > Hae Adobe Stockista.
    • Valitse CC-kirjastot-paneelista  tai InDesign-sovellusriviltä  Hae Adobe Stockista.

Adobe Stock -portaali avautuu oletusselaimeen.

Varmista, että olet kirjautunut sisään nykyisellä Adobe ID:lläsi.

2. Hae Adobe Stock -portaalista tarvitsemiasi valokuvia, kuvituskuvia ja vektoreita.

Adobe Stock ‑portaali
    Adobe Stock ‑portaali

3. Kun olet löytänyt tarvitsemasi kuvan (tai tarvitsemasi kuvat), siirrä hiiriosoitin kuvan päälle, jolloin käyttöoikeus- ja latausvaihtoehdot tulevat näkyviin.

4. Voit ladata vesileimatun kuvan tietokoneeseen tai InDesignin CC-kirjastoon ja lisensoida sen myöhemmin.

Lisätietoja Adobe Stock -kuvan lisensoinnista on artikkelissa Adobe Stock -kuvan lisensointi InDesignissa.

Esikatselukuvan tallentaminen tietokoneeseen
    Esikatselukuvan tallentaminen tietokoneeseen

Jos päätät ladata kuvan CC-kirjastoon, se lisätään Grafiikka-luokkaan.

Voit nyt käyttää tätä kuvaa InDesign-julkaisuissa. Lisätietoja InDesignin CC-kirjastojen käyttämisestä on artikkelissa Creative Cloud -kirjastot.

Adobe Stock -kuvan lisensointi InDesignissa

Kaikki Adobe Stock -sivustosta saatavilla olevat grafiikat on oletusarvoisesti vesileimattu. Voit halutessasi lisensoida nämä kuvat sivustosta. Voit myös ladata vesileimatut kuvat InDesignin CC-kirjastoihin ja lisensoida ne myöhemmin.

Kun lisensoit Adobe Stock ‑grafiikan, CC-kirjastot‑paneelissa olevasta pienoiskuvasta poistetaan vesileima.

1. Valitse Adobe Stockissa kuvan lisensointivaihtoehto ja lataa kuva InDesignin CC-kirjastoon.

Lisenssin ostaminen ja tallentaminen tietokoneeseen
    Lisenssi ja tallentaminen tietokoneeseen

Jos päätät ladata vesileimatun resurssin InDesignin CC-kirjastoon, voit joko käynnistää Adobe Stockin uudelleen ja lisensoida resurssin tai lisensoida resurssin InDesignissa.

Voit tunnistaa CC-kirjastojen lisensoimattomat kuvat niiden pienoiskuvissa olevista vesileimoista. Voit myös siirtää hiiriosoittimen pienoiskuvan päälle ja katsoa työkaluvihjeen.

Kaikissa InDesign-julkaisuihin lisätyissä grafiikoissa näkyy InDesignissa vesileima. Jos viet lisensoimattomia kuvia sisältävän InDesign-julkaisun, vesileimat näkyvät kaikissa luomissasi tulosteissa.

Lisensoimaton kuva
    Lisensoimaton kuva

2. Voit lisensoida grafiikan InDesignin CC-kirjastossa napsauttamalla grafiikkaa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Lisensoi kuva -vaihtoehdon.

3. Näyttöön tulee käytettävissä olevien lisenssiesi mukaisia vahvistusviestejä.

4. Lisensoi grafiikka valitsemalla OK.

Kun lisensoit Adobe Stock ‑kuvan, CC-kirjastot‑paneelissa olevasta pienoiskuvasta poistetaan vesileima.

Vesileima poistetaan myös InDesign-julkaisuun lisätystä kuvasta.