Hva er Adobe Stock?

Adobe Stock er en skytjeneste som gir deg, som Creative Cloud-abonnent, tilgang til royaltyfrie profesjonelle bilder, illustrasjoner, videoer og grafikk. Du kan få et enkeltstående bilde, eller velge et abonnement.

Du kan også få bilder med vannmerke som du kan prøve ut. Når du har bestemt deg, lisensierer du ganske enkelt det bildet du vil ha. Alt dette er mulig fra Creative Cloud-produktet ditt.

Legge til Adobe Stock-grafikk i et CC-bibliotek

1. Hvis du vil søke etter grafikk i Adobe Stock-skyen, gjør du ett av følgende:

• Velg Fil > Søk i Adobe Stock
    • Klikk på Søk i Adobe Stock i CC Libraries-panelet  eller i InDesign-applikasjonslinjen .

Adobe Stock-portalen åpnes i standardnettleseren.

Sjekk at du er logget på med Adobe ID-en din.

2. Søk etter bildene, illustrasjonene og vektorene du vil ha, i Adobe Stock-portalen.

Adobe Stock-portalen
    Adobe Stock-portalen

3. Når du har funnet bildet (eller bildene) du vil ha, holder du musen over bildet for å se alternativene for lisensiering og nedlasting.

4. Du kan laste ned bildet med vannmerke til datamaskinen eller til et InDesign CC-bibliotek og lisensiere det senere.

Hvis du vil lisensiere et Adobe Stock-bilde, kan du se Lisensiere et Adobe Stock-bilde i InDesign.

Lagre en forhåndsvisning på datamaskinen
    Lagre en forhåndsvisning på datamaskinen

Hvis du velger å laste ned bildet til et CC-bibliotek, legges det til i Grafikk-kategorien.

Nå kan du bruke dette bildet i InDesign-dokumenter. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker InDesign CC Libraries, kan du se Creative Cloud Libraries.

Lisensiere et Adobe Stock-bilde i InDesign

Alle bilder som er tilgjengelige på webområdet for Adobe Stock, har vannmerke som standard. Du kan velge å lisensiere disse bildene på selve webområdet. Du kan også laste ned bildene med vannmerke til InDesign CC-biblioteker og lisensiere dem senere.

Når du har lisensiert et Adobe Stock-bilde, fjernes vannmerket fra miniatyrbildene i CC Libraries-panelet.

1. Velg alternativet for å lisensiere et bilde i Adobe Stock, og last deretter ned bildet til InDesign CC-biblioteket.

Kjøpe lisens og lagre på datamaskinen
    Kjøpe lisens og lagre på datamaskinen

Hvis du velger å laste ned ressursen med vannmerke til et InDesign CC-bibliotek, kan du enten starte Adobe Stock på nytt og lisensiere ressursen derfra, eller du kan lisensiere ressursen direkte fra InDesign.

Hvis du vil identifisere de ulisensierte bildene i CC-bibliotekene dine, kan du se etter vannmerket på miniatyrbildet. Du kan også bevege musen over miniatyrbildet og se verktøytipset.

Alle bilder som er satt inn i InDesign-dokumenter, vises med et vannmerke i InDesign. Hvis du eksporterer et InDesign-dokument som inneholder ulisensierte bilder, vises vannmerkene i alle utdata du produserer.

Ulisensiert bilde
    Ulisensiert bilde

2. Hvis du vil lisensiere et bilde fra InDesign CC-biblioteket, høyreklikker du på bildet og velger Lisensier bilde.

3. Du får bekreftelsesmeldinger basert på lisensene som er tilgjengelige.

4. Klikk på OK for å lisensiere bildet.

Når du har lisensiert et Adobe Stock-bilde, fjernes vannmerket fra miniatyrbildet i CC Libraries-panelet.

Vannmerket fjernes også fra bildet som er satt inn i InDesign-dokumentet.