Läs om hur du får åtkomst till, redigerar, sparar och delar automatiskt skapade projekt i Elements. Automatiskt skapade projekt är foto- och videokollage, bildspel och spontana stunder. De skapas baserat på mapp- och albumnamn, associerade taggar och innehållsinformation.

Varje gång du startar Adobe Photoshop Elements eller Premiere Elements kan du från hemskärmen få åtkomst till olika automatiskt skapade projekt. De skapade projekten kan vara fotokollage, videofilmskollage, bildspel och spontana stunder och de bygger på ditt material. Elements sammanställer relevanta foton och videofilmer av händelser och visar automatiskt skapade projekt för dig, som födelsedagar, julfiranden, studentfiranden och resor med vänner.

Du kan välja att redigera och spara automatiskt skapade projekt i Adobe Photoshop Elements och Premiere Elements. När du är nöjd med det automatiskt skapade projektet kan du dela det på sociala medier.

Obs!

I Windows Application Store-versionen av Adobe Photoshop Elements stöds inte videofilmskollage eller spontana stunder eftersom videoredigeraren (Adobe Premiere Elements) inte är tillgänglig.

Visa automatiskt skapade projekt

När du startar Adobe Photoshop Elements eller Premiere Elements kan du visa hemskärmen. Under Automatiskt skapade projekt på den här skärmen kan du visa automatiskt skapade fotokollage, bildspel, videokollage, spontana stunder och händelser från föregående år.

Du kan klicka på Visa alla och få tillgång till hela listan med automatiskt skapade projekt i Elements. Om du vill ta bort ett automatiskt skapat projekt från den angivna listan klickar du på  i det nedre vänstra hörnet på miniatyrbilden av det automatiskt skapade projektet.

Om du vill visa de automatiskt skapade projekten kan du bläddra bland dem med sifferikonen nedanför miniatyrbilderna.

I Elements används dina överförda foton och videofilmer till att erbjuda personliga projekt baserat på dina taggar, nyckelord, albumnamn, händelser, platser, personer och platsinformation.

birthday_auto_creations

Obs!

• Vilka automatiskt skapade projekt som visas beror på vilket program du använder. Om du till exempel bara har Photoshop Elements kan du visa bildspel och fotokollage. Om du bara har Adobe Premiere Elements kan du visa videokollage, spontana stunder och bildspel. Om du äger både Adobe Photoshop Elements och Premiere Elements kan du visa samtliga typer av automatiskt skapade projekt.
  • Om du startar Adobe Photoshop Elements eller Premiere Elements via en genväg kan du inte visa hemskärmen.
  • På hemskärmen förhandsvisas de automatiskt skapade projekten. Du behöver öppna det automatiskt skapade projektet för att kunna visa det.
  • Om du är ny användare behöver du överföra mediefiler (foton och videofilmer) i Elements Organizer och starta om programmet. Ju fler mediefiler du överför, desto flera automatiskt skapade projekt kan du öppna på hemskärmen.
  • Äldre automatiskt skapade projekt tas bort med tiden om du inte redigerar eller sparar dem.
  • I Windows Application Store-versionen av Adobe Photoshop Elements stöds inte videofiler eller projekt som videofilmskollage och spontana ögonblick.

Öppna ett automatiskt skapat projekt

Öppna det automatiskt skapade projektet om du vill redigera, spara och kanske dela det. När du har startat antingen Adobe Photoshop Elements eller Premiere Elements kan du öppna det aktuella automatiskt skapade projektet. Du hittar projekten på hemskärmen, under avsnittet Automatiskt skapade projekt. Klicka på Öppna på det automatiskt skapade projekt som du vill öppna i det ursprungliga Elements-programmet.

Beroende på typ av automatiskt skapat projekt kan du redigera det i Photoshop Elements, Elements Organizer eller Adobe Premiere Elements. Ett fotokollage öppnas i Photoshop Elements, och ett videokollage eller spontana stunder öppnas i Adobe Premiere Elements. Bildspel öppnas i Elements Organizer.

auto_creations_list

Redigera ett automatiskt skapat projekt

När du har öppnat ett automatiskt skapat projekt kan du redigera det. Beroende på typ av automatiskt skapat projekt kan du redigera det i Photoshop Elements, Elements Organizer eller Adobe Premiere Elements.

Mer information om hur du redigerar automatiskt skapade projekt i de här resurserna:

Spara ett automatiskt skapat projekt

När du har öppnat och redigerat ett automatiskt skapat projekt kan du spara det. Så här sparar du ett automatiskt skapat projekt:

• Om du vill spara ett fotokollage i Photoshop Elements klickar du på Spara i åtgärdsfältet. Du kan även välja Arkiv > Spara. Standardinställningen är att automatiskt skapade projekt sparas i mappen Mina bilder. I Spara bilder finns mer information om att spara automatiskt skapade projekt i Photoshop Elements.
  • Om du vill spara ett videokollage eller spontana stunder i Adobe Premiere Elements läser du i Spara ett videoprojekt.
  • Om du vill spara ett bildspel i Elements Organizer klickar du på Spara i det övre högra hörnet i fönstret Bildspel.

Obs!

Automatiskt skapade projekt tas bort med tiden om du inte sparar dem. Om du vill spara ett automatiskt skapat projekt behöver du öppna och spara det.

Dela ditt automatiskt skapade projekt snabbt

När du har redigerat det automatiskt skapade projektet i Photoshop Elements kan du dela det i sociala medier.

Om du vill dela ett fotoprojekt i Photoshop Elements väljer du Dela längst upp till höger på arbetsytan Redigeraren. I listrutan som visas väljer du det alternativ du vill dela. Läs Dela foton om du vill veta mer.

När du har redigerat det automatiskt skapade projektet i Adobe Premiere Elements kan du dela det i sociala medier. Om du vill lära dig att dela videoprojekt i Adobe Premiere Elements kan du läsa Dela videofilmer.

När du har redigerat det automatiskt skapade projektet i Elements Organizer kan du dela det via Flickr, Twitter, YouTube och andra sociala medier. Om du vill dela ett automatiskt skapat projekt i Elements Organizer klickar du på Dela i åtgärdsfältet och väljer önskat alternativ i listrutan.

Vanliga frågor och svar

Jag kan inte visa automatiskt skapade projekt på hemskärmen. Varför?

Om du vill visa automatiskt skapade projekt rekommenderar vi att du lämnar datorn är i viloläge så att analysen kan slutföras när du har stängt Elements. Starta om Elements efter en stund och håll utkik efter projekt under avsnittet Automatiskt skapade projekt på hemskärmen.

Om du är ny användare behöver du importera foton och videofilmer i Elements Organizer och starta om programmet. Ju fler mediefiler du överför, desto flera automatiskt skapade projekt kan du öppna på hemskärmen.

Om du vill förbättra dina automatiskt skapade projekt kan du använda relevanta mapp- och albumnamn samt nyckelord och taggar i foton och videor.

Jag kan inte visa äldre automatiskt skapade projekt. Varför?

Om du inte har öppnat eller sparat ett automatiskt skapat projekt tas det så småningom bort från Elements.

Kom ihåg att öppna och spara automatiskt skapade projekt om du vill ha kvar dem.

Jag vill inte få automatiskt skapade projekt. Går det att avaktivera funktionen?

Ja, om du vill kan du avaktivera automatiskt skapade projekt på hemskärmen, men automatiskt skapade projekt visas på hemskärmen tills du tar bort dem.

Om du vill avaktivera automatiskt skapade projekt öppnar du Elements Organizer och väljer Redigera > Inställningar > Medieanalys. Dialogrutan Inställningar visas. Avmarkera Generera automatiskt skapade projekt och klicka på OK. Funktionen för automatiskt skapade projekt avaktiveras.

ac_preference_ineo