V Admin Console přejděte na Úložiště > Složky jednotlivých uživatelů.
Zjistěte, jak mohou správci systému a správci úložiště monitorovat využití, spravovat obsah uživatelů a udržovat soulad pomocí karty Úložiště v Adobe Admin Console.
Pomocí Admin Console můžete zobrazit využití úložiště, generovat sestavy úložiště, spravovat složky uživatelů a podle potřeby získat zpět nebo smazat obsah.
Stránka Přehled úložiště zobrazuje:
- Celkový prostor úložiště přidělený organizaci
- Spotřebované množství a dostupný zůstatek
- Největší spotřebitele úložiště s přidělenou kvótou a procentem využití
- Úplný seznam uživatelů s údaji o individuálním využití
Graf spotřeby úložiště rozděluje využití do tří kategorií:
- Jednotlivé uživatelské složky: kvóta pro všechny uživatele, aktivní i neaktivní.
- Sdílené úložiště: kvóta využitá knihovnami Creative Cloud.
- Ostatní: kvóta používaná přehledy úložiště.
Úložiště
Veškerý obsah nahraný uživateli je uložen v úložišti vlastněném organizací. Ve výchozím nastavení je název úložiště shodný s názvem organizace v konzoli Admin Console. Když uživatelé sdílejí knihovny mezi organizacemi, název úložiště jim pomáhá identifikovat, se kterou organizací sdílejí.
Pro lepší srozumitelnost názvu úložiště aktualizujte název vaší organizace.
Zobrazení, vyhledávání, odstranění a zobrazení podrobností sdílených složek. Sdílené složky se používají k uchovávání knihoven Creative Cloud, aby mohly být automaticky sdíleny se všemi uživateli v organizaci. Knihovny Creative Cloud urychlují práci snižováním počtu kliknutí v tvůrčím procesu, čímž designérům usnadňují používání správných prostředků a organizacím umožňují kontrolovat jejich používání. Získejte další informace o knihovnách Creative Cloud pro firmy.
Zobrazení podrobností o sdílených složkách
Jako správce si můžete zobrazit podrobnosti o sdílených složkách, včetně informací o koncových uživatelích a umístění složek v knihovně datových zdrojů.
Vyberte ikonu Zobrazit podrobnosti
Stránka Jednotlivé uživatelské složky obsahuje karty Aktivní uživatelé a Neaktivní uživatelé. Karta Aktivní uživatelé uvádí složky koncových uživatelů, kteří jsou aktuálně v systému. Karta Neaktivní uživatelé uvádí složky uživatelů, kteří již nejsou v systému.
Podrobnosti o složce si můžete zobrazit v obou kategoriích. Můžete také trvale odstranit složky neaktivních uživatelů.
Zobrazení podrobností o uživatelských složkách
V Admin Console přejděte na Úložiště > Složky jednotlivých uživatelů.
Vyberte kartu Aktivní uživatelé nebo Neaktivní uživatelé.
Vyberte ikonu Zobrazit podrobnosti
Převod nebo odstranění složek neaktivních uživatelů
Složku neaktivního uživatele můžete převést na jiného uživatele nebo ji natrvalo odstranit. Po odstranění nelze obsah obnovit.
Přejděte do Úložiště > Složky jednotlivých uživatelů > Neaktivní uživatelé.
Chcete-li vyhledat konkrétního uživatele, zadejte do vyhledávacího pole jeho e-mailovou adresu, uživatelské jméno, jméno nebo příjmení.
Vyhledávání nemusí vrátit žádné výsledky, pokud byly informace o uživateli ze systému odstraněny, uživatel nebyl nikdy součástí vaší organizace, byl uživatel v adresáři, byl z adresáře odebrán nebo mu byl odebrán přístup, nebo nemá žádné neaktivní úložiště.
Vyberte složku a poté zvolte jednu z následujících akcí:
- Převést obsah složky na jiného uživatele. Vyhledejte a vyberte příjemce a poté potvrďte. Prostředky se přesunou přímo, stahování není vyžadováno.
- Trvale odstranit složku. Tuto akci nelze vrátit zpět.
Úplný postup převodu a požadavky na způsobilost najdete v tématuPřevod prostředků od uživatele.
Nakonfigurujte, jak dlouho vaše organizace uchovává obsah, který je neaktivní nebo patří neaktivním uživatelům. To pomáhá snižovat náklady na úložiště, plnit požadavky na dodržování předpisů a uchovávání a eliminovat provozní zátěž ručního čištění obsahu.
Ve výchozím nastavení nejsou zásady uchovávání dat povoleny.
Neaktivní uživatelé
Určete, jak dlouho se uchovává obsah patřící neaktivním uživatelům. Když obsah neaktivního uživatele dosáhne konce nastavené doby uchovávání, po 30 dnech se trvale odstraní.
Neaktivní obsah
Určete, jak dlouho se uchovává neupravený obsah aktivních uživatelů, než se trvale odstraní.Zásada uchovávání neaktivního obsahu se vztahuje na obsah patřící aktivním i neaktivním uživatelům organizace.
Obsah se počítá jako upravený, když:
- Koncový uživatel ho upraví, vytvoří se nová verze nebo se nahraje prostřednictvím synchronizace Adobe Cloud Drive.
- Obsah se obnoví ze zobrazení {1}Odstraněno{2}.
- Soubor se vytvoří ve složce nebo se do složky přidá.
Přejmenování, zobrazení, sdílení, přidání poznámky, převod, přesun nebo kopírování souboru se nepovažuje za úpravu.
Když obsah dosáhne konce nastavené doby uchovávání, přesune se do zobrazení Odstraněno, kde zůstane 30 dní, než se trvale odstraní. Během této 30denní doby mohou uživatelé obsah obnovit. Obnovení obsahu se počítá jako úprava, resetuje dobu jeho neaktivity a vyřadí ho z aktuálního cyklu uchovávání neaktivního obsahu.
Nastavit dobu uchování
- Pro neaktivní uživatele přejděte do nabídky Storage > Individual user folders a vyberte Retention policy setting.
- Pro neaktivní obsah přejděte do nabídky Storage > Overview a vyberte Inactive content policy.
Vyberte dobu uchovávání. Vyberte předvolbu, nastavte vlastní dobu v rozmezí 30 dní až 10 let nebo vyberte možnost Uchovat trvale, aby se obsah uchoval, dokud ho ručně neodstraníte.
Vyberte možnost Uložit.
Na obrazovce potvrzení zkontrolujte změny a vyberte Potvrdit.
Všechny změny zásad uchovávání jsou zaznamenány v protokolech auditu. Správci systému a správci úložiště obdrží e-mailové oznámení pokaždé, když je zásada nastavena, aktualizována nebo vypnuta.
Co se stane při aktualizaci doby uchovávání?
Když aktualizujete dobu uchovávání, systém znovu vypočítá příslušná data uchovávání:
- U obsahu neaktivních uživatelů se doba uchovávání počítá od data odebrání uživatele.
- U neaktivního obsahu se doba uchovávání počítá od data poslední úpravy obsahu.
Po skončení doby uchovávání se stane toto:
- Obsah neaktivních uživatelů: Obsah se trvale odstraní 30 dní po skončení příslušné doby uchovávání.
- Neaktivní obsah: Obsah se po skončení příslušné doby uchovávání přesune do zobrazení Odstraněno a o 30 dní později se trvale odstraní, pokud ho neobnovíte. Pokud obsah obnovíte, obnovení se počítá jako úprava a resetuje dobu neaktivity obsahu.
Pokud obsah při změně doby uchovávání již překročil nově vypočítané datum uchovávání, použije se stejné chování podle zásady, která jeho uchovávání řídí.
Vytvořit sestavy úložiště
Zprávy o úložišti obsahují data o využití úložiště, jako jsou kvóty a procenta využití, pro složky zvoleného typu.
Zprávy pro jednotlivé složky: Obsahují data o využití úložiště, jako jsou kvóty a procenta využití, pro jednotlivé složky.
Sestavy pro sdílené složky: Obsahují data o využití úložiště, jako jsou kvóty a procenta využití, pro sdílené složky.
Vytvoření sestavy úložiště:
Jakmile bude sestava připravena, obdržíte e-mail, ze kterého si můžete sestavu stáhnout.
Role správce úložiště vám umožňuje delegovat správu úložiště bez udělení úplného přístupu správce systému.
Přidání správců úložiště
V konzoli Admin Console vyberte možnost Uživatelé > Správci a poté vyberte Přidat správce.
Zadejte jméno uživatele, e-mailovou adresu nebo název skupiny uživatelů.
Vyberte možnost Další.
Na stránce Přidat správce zapněte volbu Správce úložiště.
V případě potřeby přejděte v seznamu rolí správce dolů.
Nově přidaný správce úložiště se zobrazí v seznamu.
Odstranění administrátorů úložiště
Když odeberete správce úložiště, nebude již tento uživatel mít přístup ke kartě Úložiště, pokud nemá současně oprávnění správce systému.
Na stránce Správci úložiště vyberte správce úložiště, kterého chcete ze seznamu odebrat.
V části Oprávnění správce vyberte ikonu Další možnosti a poté vyberte možnost Upravit oprávnění správce.
Uživatel už nemůže přistupovat ke kartě Úložiště, pokud nemá také oprávnění správce systému. Další informace o rolích správců.