Adobe Creative Cloud ‑tiliisi kuuluu online-tallennustila, jonka ansiosta resurssisi ovat käytettävissä kaikilla laitteilla tai tietokoneilla paikkaan katsomatta. Voit esikatsella monia luovia resurssityyppejä verkkoselaimella suoraan tietokoneella, tablet-laitteella tai älypuhelimella. Näitä resurssityyppejä ovat muun muassa PSD, AI, INDD, JPG, PDF, GIF, PNG ja Photoshop Touch.

The Adobe Creative Cloud ‑tietokonesovellus huolehtii resurssien synkronoinnista. Se varmistaa, että kaikki lisäykset, muutokset tai poistot toteutetaan kaikissa yhdistetyissä tietokoneissa ja laitteissa. Jos esimerkiksilähetät.ai-resurssin Creative Cloudin Työsi-osasta, se ladataan automaattisesti kaikkiin yhdistettyihin tietokoneisiin.

Resurssien selaaminen

Työsi-osa sisältää tietokoneen kanssa synkronoidut tiedostot, Creative Cloudia tukevilla mobiilisovelluksilla luodut resurssit ja Creative Cloud ‑kirjastot. Voit selata kaikkia näitä resursseja Työsi-osassa, jossa resurssit on järjestetty seuraavasti:

• Tiedostot: Näyttää kaikki lähdetiedostot seuraaviin välilehtiin luokiteltuina:
    • Synkronoidut tiedostot: Näyttää tietokoneen Creative Cloud Files ‑hakemiston kanssa synkronoidut resurssit.
    • Mobiililuomukset: Näyttää Creative Cloudia tukevilla mobiilisovelluksilla luodut resurssit.
  • Kirjastot: Näyttää luomasi mallikirjastot.
  • Julkaistu: Näyttää lähdetiedostojen artefaktit – Adobe XD:llä luodut prototyypit ja mallitiedot sekä Adobe Dimensionilla luodut 3D-otokset.
  • Jaettu kanssasi (BEETA): Näyttää kanssasi jaetut kansiot sekä prototyyppi- ja mallitiedot.
  • Poistetut: Näyttää poistetut Creative Cloud ‑tiedostot, jotka on synkronoitu.
Selaa resursseja

Kun napsautat resurssiluokkaa, voit järjestää resurssit tiedostonimen tai muutospäivän mukaan.

Lajittele resurssit tiedostonimen tai päivämäärän mukaan

Resurssien hakeminen

• Hakuruutu näkyy ikkunan yläosassa. Kirjoita haku- tai avainsana ruutuun ja paina Enter-näppäintä.

Hae resursseja

Huomautus:

Jos haluat hakea kaikki synkronoidut tiedostot, joilla on tietty tiedostotunniste, kuten .txt tai .png, kirjoita tunniste ruutuun ja paina sitten Enter-näppäintä.

• Kaikki resurssiesi kansioissa ja alikansioissa olevat, ehtoja vastaavat synkronoidut tiedostot ilmestyvät Hakutulokset-luetteloon.

Hakutulokset

Resurssien synkronointi tai lähetys

Voit synkronoida resurssit tietokoneesta jollakin seuraavista tavoista:

• Kopioi, liitä tai siirrä resurssit työpöydällä olevaan Creative Cloud Files ‑hakemistoon.
  • Valitse sovelluksesta Tiedosto Tallenna tai Tiedosto Tallenna nimellä ja siirry Creative Cloud Files -hakemistoon.

Huomautus:

Voit avata Creative Cloud Files -hakemiston Creative Cloud ‑tietokonesovelluksesta valitsemalla Resurssit Tiedostot ja sitten Avaa kansio.

Tiedostonimiä, joissa on erikoismerkkejä, kuten |, ", ?, <, >, /, * tai :, ei synkronoida. Varatun nimisiä tiedostoja, kuten AUX tai Com1, ei myöskään synkronoida. Jos saat virhesanoman, nimeä resurssitiedosto uudelleen, jotta voit synkronoida sen Creative Cloudiin. Lisätietoja saat artikkelista Virhe: Resursseja ei voi synkronoida.

Voit myös lähettää resurssit suoraan Työsi-osaan jollakin seuraavista tavoista.

Creative Cloud Assets ‑sivun Toimet-valikko

Lähetä ja hallitse resursseja Creative Cloudilla painamalla Lähetä tiedostoja ‑painiketta.

Vedä ja pudota resursseja

Vedä ja pudota työpöydällä olevat resurssit Työsi-sivulle.

Resurssin korvaus

(Koskee vain tiedostoja) Kun lataat tiedoston uudelleen, tiedostosta luodaan versio ja olemassa oleva tiedosto korvataan uudella tiedostolla. Creative Cloud säilyttää kopion jokaisesta muutoksesta, jonka teet tiedostoon.

Jos haluat korvata Työsi-osassa olevan tiedoston, toimi seuraavasti:

1. Siirry tiedostoon.

2. Tee jokin seuraavista toimista:

• Valitse resurssin tilannekohtaisesta valikosta Lähetä uusi versio.
    • Valitse tiedosto, valitse, ja valitse Lähetä uusi versio.
    • Avaa tiedosto tarkastelua varten. Valitsesitten ja valitse Korvaa.

Tietoja versionhallinnasta on kohdassa Versionhallinnan usein kysytyt kysymykset.

Resurssien hallinta

Resurssin nimeäminen uudelleen

1. Siirry Työsi-osassa tiedostoon tai kansioon, jonka haluat nimetä uudelleen.

2. Tee jokin seuraavista toimista:

• Valitse resurssin tilannekohtaisesta valikosta Nimeä uudelleen.
    • Valitse resurssi ja napsauta Nimeä uudelleen ‑kuvaketta .
  3. Kirjoita resurssille uusi nimi ja valitse Tallenna.

Nimeä tiedosto tai kansio uudelleen

Resurssien siirtäminen toiseen kansioon

1. Valitse Työsi-osasta tiedostot tai kansiot, jotka haluat siirtää toiseen kansioon.

2. Napsauta Siirrä-kuvaketta .

3. Valitse näyttöön tulevassa tilannekohtaisessa valintaikkunassa jokin seuraavista:

• Valitse haluamasi kansio ja napsauta Siirrä tänne.
    • Jos haluat luoda kansion, valitse vasemmasta alakulmasta . Määritä sitten kansion nimi ja valitse Luo uusi kansio.

Resurssin kopiointi

1. Valitse Työsi-osasta tiedostot tai kansiot, jotka haluat kopioida.

2. Napsauta Kopioi-kuvaketta .

3. Valitse näyttöön tulevassa tilannekohtaisessa valintaikkunassa jokin seuraavista:

• Valitse haluamasi kansio ja napsauta Kopioi tänne.
    • Jos haluat luoda kansion,valitsevasemmastaalakulmasta. Määritä sitten kansion nimi ja valitse Luo uusi kansio.

Resurssien poistaminen

Tiedoston, kirjastoelementin tai mobiililuomuksen poisto on kaksivaiheinen prosessi: Ensin poistat sen tilapäisesti ja sitten lopullisesti luokkansa Poistetut-kansiosta Työsi-osassa.

Voit poistaa tietokoneessa, Työsi-osassa ja Creative Cloud ‑mobiilisovelluksessa olevia tiedostoja. Voit poistaa resursseja tietokoneen Creative Cloud Files ‑hakemistosta jopa käyttöjärjestelmän komennoilla.

Kaikki resurssien poistot synkronoidaan Creative Cloud ‑tilisi kanssa. Poistetut resurssit vievät edelleen online-tallennustilaa. Resurssien lopullinen poistaminen vapauttaa tallennuskiintiötä.

Työsi-osassa olevan resurssin poistaminen

1. Siirry Työsi-osassa tiedostoon, jonka haluat arkistoida.

2. Tee jokin seuraavista toimista:

• Valitse resurssin tilannekohtaisesta valikosta Poista.
    • Valitse vähintään yksi resurssi ja napsauta Poista-kuvaketta .

Creative Cloud siirtää resurssin Poistettu-kansioon.

Poista resurssi
    Poista resurssi

Resurssien lopullinen poistaminen

1. Siirry Työsi-osassa Poistetut-kansioon.

2.  Tee jokin seuraavista toimista:

• Valitse resurssin tilannekohtaisesta valikosta Poista pysyvästi.
    • Valitse resurssit, jotka haluat poistaa pysyvästi, ja napsauta Poista pysyvästi ‑kuvaketta .
  3. Kun sinua pyydetään vahvistamaan valintasi, valitse Poista pysyvästi uudelleen.

Resurssien palauttaminen

1. Siirry Työsi-osassa Poistetut-kansioon.

2. Tee jokin seuraavista toimista:

• Valitse resurssin tilannekohtaisesta valikosta Palauta.
    • Valitse resurssit, jotka haluat palauttaa. Napsauta sitten Palauta-kuvaketta .

Tiedoston päivittäminen uudella versiolla

1. Valitse Työsi-kohdassa tiedosto, jonka haluat korvata uudella versiolla.

Valitse resurssi
  2. Valitse oikeasta ruudusta Versio-kuvake .

3. Valitse Lähetä uusi versio.

Lähetä uusi versio
  4.  Valitse tiedosto ja napsauta Avaa.  Voit korvata tiedoston uudella versiolla napsauttamalla Jatka

Korvaa nykyinen tiedosto

Ikkunan alalaitaan ilmestyy vahvistusviesti.

Tiedoston päivittäminen onnistui

Resurssin palauttaminen aikaisemmasta versiosta

1. Valitse Työsi-kohdassa tiedosto, josta haluat palauttaa aikaisemman version.

Valitse resurssi
  2. Valitse oikeasta ruudusta Versio-kuvake .

3. Valitse luettelosta palautettava versio ja napsauta sitten Palauta.

Huomautus:

Jos luettelossa ei ole aikaisempia versioita, tiedostoa ei voi palauttaa aikaisemman päivämäärän mukaan.

Palauta resurssi aikaisemmaksi versioksi

Ikkunan alalaitaan ilmestyy vahvistusviesti.

Vahvistuspalkki

Tallennuspalvelut ja kiintiö

Tallennuskiintiö vaihtelee Creative Cloud -jäsenyyden mukaan.

Jäsentilaus Vapaa tallennuskiintiö
Vapaana 2 Gt
Creative Cloud (Valokuvausjäsenyys) 20 Gt
Creative Cloud (Yksi sovellus tai Kaikki sovellukset) 100 Gt
Creative Cloud for teams 100 Gt

Voit tarkistaa tallennusjärjestelmän tilan Työsi-osan vasemmassa alakulmassa.

Creative Cloud synkronoi jopa 1 Gt:n ylivuodon mistä tahansa laitteesta. Tämän jälkeen Creative Cloud ‑tietokonesovellus lopettaa uusien resurssien synkronoinnin ja ilmoittaa, että olet ylittänyt kiintiön. Resurssit, joita ei voi lähettää, on merkitty punaisella huutomerkillä. Voit tästä huolimatta siirtää, nimetä uudelleen tai poistaa resursseja. Jos haluat jatkaa resurssien synkronointia, vapauta tilaa poistamalla muut resurssit lopullisesti.

Huomautus:

Pieni osa tallennustilasta käytetään hallinnointiin. Siksi käytettävissä oleva tila on todellisuudessa varattua määrää hieman pienempi. Sen koko on 100–500 kt käyttäjäresurssien määrän mukaan.