Automatiserad produktion med XML och skript

Här finns omfattande information om XML och skriptstöd i Adobe® InCopy® så att ni kan utveckla egna lösningar för det egna produktionsbehovet.

Här finns omfattande information om XML och skriptstöd i Adobe® InCopy® så att ni kan utveckla egna lösningar för det egna produktionsbehovet.

XML-resurser

Konvertera XML med XSL

Konvertera XML till HTML eller annat textformat som oformaterad text, PDF, PostScript®, annan XML och Adobe InDesign®-taggad text (utdrag från ”Real World Adobe InDesign CS2”).

Cox Newspapers

Tidningskedjan Cox Newspapers har effektiviserat sin parallellpublicering med InDesign och InCopy.

Visa eller hämta (PDF, 700 kB) fil

Time Out New York

Konst- och nöjesguiden Time Out New York, som ges ut varje vecka, var tidigt ute med XML i sitt Softcare K4 Publishing System med InDesign och InCopy®.

BusinessWeek

Läs om hur InDesign, InCopy, SoftCare K4 Publishing System och XML gjorde att Business Week kunde slå ihop separata arbetsflöden för webb och tryck till en enda smidig process.

Skriptresurser

Adobe InCopy stöder skript fullt ut så att ni kan effektivisera arbetsflöden och skapa egna lösningar. Automatisera monotona produktions- och redaktionsuppgifter, från grundläggande dokumenthantering till arbetet med text och typsnitt. Ta fram egna alternativ till användargränssnittet, till exempel flytande paneler, förloppsindikatorer och interaktiva dialogrutor. Ni kan också lägga in unika menyelement. Med resurserna som beskrivs här nedanför får nybörjaren hjälp med att komma igång och lära sig lösa uppgifter som normalt enbart erfarna programmerare klarar av.

Introduktion till skript

Läs den här introduktionsguiden om skript i Adobe Creative Suite® 4-program.

Visa eller hämta (PDF, 851 kB) fil

Adobe Creative Suite JavaScript Tools Guide

Läs den här guiden med information om JavaScript-funktioner, verktyg och objekt som är gemensamma för alla Adobe Creative Suite-komponenter som stöder JavaScript.

Visa eller hämta guiden för JavaScript (PDF, 4,3 MB) fil

XML-resurser för InDesign

XML-resurser för InDesign finns också som du kan använda.

XMP-resurser

XMP – lägga till metadata i media

Adobes Extensible Metadata Platform (XMP) är en etiketteringsteknik där man kan bädda in data om en fil – metadata – i själva filen. Mer information om samarbetspartners och standarder som använder sig av XMP finns på XMP-webbplatsen.

XMP-teknik för utvecklare

Med XMP Toolkit kan du integrera metadata-funktionalitet i produkter eller lösningar. Den kan användas i Mac OS, Windows® och UNIX®, och levereras med exempel, dokumentation, källkod och projektfiler. XMP Toolkit är tillgänglig under BSD-licensen.