U kunt batches overeenkomstrecords maken via het tabblad Batchovereenkomsten. U kunt selecteren welke overeenkomstsjabloon u wilt gebruiken. Typ vervolgens een query om het aantal records voor het hoofdobject te beperken. Wanneer u op de knop Overeenkomsten maken klikt, wordt een overeenkomstrecord gemaakt voor elk van deze queryrecords op basis van de overeenkomstsjabloon die u opgeeft.

Batchovereenkomsten maken

Zo maakt u batchovereenkomsten:

1. Selecteer Adobe Sign in het menu van de Force.com-app rechtsboven in het scherm.

2. Klik op het tabblad Batch-overeenkomsten. Als het tabblad niet wordt weergegeven, gebruikt u het tabblad voor het vervolgmenu rechts in het scherm.

De optie Batch selecteren in het vervolgmenu

De pagina Batchovereenkomsten maken wordt weergegeven.

3. Selecteer in het vervolgmenu Overeenkomstsjabloon selecteren de overeenkomstsjablonen op basis waarvan u de batchovereenkomsten wilt maken. Het Type hoofdobject wordt ingevuld op basis van de geselecteerde sjabloon.

De pagina Batchovereenkomsten maken

4. Voer in het vak Query voor records invoeren een query in om de lijst met records die worden gebruikt om een overeenkomstrecord te maken te beperken. Hieronder volgen enkele voorbeelden van query's:

Selecteer alle opportunities

○ SELECT Id from Opportunity

Selecteer alle leads die zijn voorgekomen uit telefonische aanvragen van Acme corp:

○ SELECT Id from Lead where LeadSource = 'Phone Inquiry' and Email LIKE '%acme.com'

Selecteer alle contactpersonen in accounts van het type Prospect die sinds gisteren zijn gemaakt en die zich niet hebben afgemeld voor e-mails.

○ SELECT Id from Contact where Type = 'Prospect' and CreateDate > YESTERDAY and HasOptedOutOfEmail = false

Selecteer alle leads van een Dreamforce-campagne uit 2014

○ SELECT Id from Lead where Campaign.Name = '2014 Dreamforce Campaign'

5. Klik op de knop Overeenkomsten maken. Er wordt een bericht weergegeven over de ingediende batch.

Verificatiebericht dat de overeenkomsten zijn gemaakt

Als de overeenkomsten eenmaal zijn gemaakt en ingediend, kunt u deze bekijken in de lijstweergave met overeenkomstobjecten door te klikken op het tabblad Overeenkomsten.

Alle overeenkomsten selecteren en op Ga klikken

Klik op de knop Ga om de lijst weer te geven.

De volledige lijst met alle overeenkomsten

Batchovereenkomsten verzenden, bijwerken en beheren

In de lijstweergave met overeenkomstobjecten kunt u nu batchhandelingen uitvoeren (200 tegelijk in een willekeurige overeenkomstrecord). U kunt onder meer de volgende handelingen uitvoeren:

• Eigenaar wijzigen
  • Overeenkomst annuleren
  • Overeenkomst verwijderen
  • Overeenkomst verzenden
  • Herinnering verzenden
  • Overeenkomst bijwerken

De eerste stap bij het beheren van overeenkomsten en masse is het zichtbaar maken van de hierboven vermelde knop Opties.

Dat doet u als volgt:

1. Ga naar Instellingen > Samenstellen > Maken > Objecten.
  2. Klik op het label voor het object Agreement.
Navigeren naar Objecten in SFDC

3. Klik op de koppeling Zoeklay-outs boven aan de pagina om naar deze sectie te gaan.

Search Layouts Link

4. Klik op de koppeling Bewerken voor de Overeenkomstenlijstweergave.

Het deelvenster Lay-outs zoeken

5. Selecteer de knoppen voor bijwerken in batch die u aan uw lijst met overeenkomsten wilt toevoegen en klik op Toevoegen om deze toe te voegen aan de sectie Geselecteerde knoppen.

6. Klik op Opslaan.

Overeenkomstenlijstweergave

Als u meerdere overeenkomsten wilt bewerken:

1. Klik op de knop Overeenkomsten om de overeenkomstenlijst te openen.

2. Klik op de knop Ga.

Alle overeenkomsten selecteren en op Ga klikken

3. Selecteer elke overeenkomst waarvoor u een handeling wilt uitvoeren.

○ Als u het vakje boven in het scherm naast Handeling inschakelt, worden alle records in de huidige weergave geselecteerd.

4. Klik op de handeling die u wilt uitvoeren.

Opmerking:

Bepaalde handelingen zijn niet toegestaan. U kunt bijvoorbeeld geen overeenkomst annuleren die al is ondertekend. En u kunt geen overeenkomst verzenden die al is verzonden. Als u probeert om deze handelingen uit te voeren, verschijnt er een fout op de pagina met de overeenkomstrecord

Selecteer alle records die u wilt wijzigen en klik op de desbetreffende knop.

Nadat u op de knop hebt geklikt, wordt u mogelijk gevraagd of u zeker weet dat u deze handeling wilt uitvoeren.  Klik op OK als u de handeling wilt uitvoeren.

Na de handeling wordt een bericht weergegeven om te laten zien dat de handeling wordt verwerkt

Bericht na uitvoeren van handeling