Documenten of velden van een verzonden overeenkomst wijzigen


Documenten en/of velden wijzigen van een overeenkomst die is verzonden (alleen voor leden van de Enterprise-service)

Als een overeenkomst ter ondertekening is verzonden en u zich realiseert dat u wijzigingen in de overeenkomst dient aan te brengen nadat deze is verzonden, kunt u de overeenkomst mogelijk wijzigen, in plaats van deze te annuleren en opnieuw te beginnen. De instelling voor wijziging van overeenkomsten kan globaal (op accountniveau) of op groepsbasis worden ingeschakeld.

U kunt overeenkomsten wijzigen om documenten en/of formuliervelden toe te voegen, te verwijderen, te vervangen (verwijderen en dan toevoegen) en opnieuw te ordenen.

De functie voor het wijzigen van overeenkomsten kan alleen worden gebruikt voor documenten die voldoen aan de criteria voor aanpassing. Als een document kan worden gewijzigd, wordt de koppeling Overeenkomst wijzigen weergegeven op de pagina Beheren wanneer het document is geselecteerd. Een aanpasbare overeenkomst voldoet aan de volgende criteria:

 • De overeenkomst is niet ondertekend, goedgekeurd of gedelegeerd aan een ondertekenaar of een fiatteur door de delegatiegever aan wie de overeenkomst is toegewezen.
 • De overeenkomst bevat geen digitale handtekening of schriftelijke handtekening.
 • De overeenkomst is niet gestart vanuit een aangepaste workflow.
 1. Klik op de koppeling Beheren om naar de pagina Beheren te gaan

 2. Selecteer de overeenkomst die u wilt wijzigen.

  Als de overeenkomst kan worden gewijzigd, is de koppeling Overeenkomst wijzigen in de rechterrail beschikbaar

  Afbeelding van de pagina Beheren met een geselecteerde overeenkomst

  Klik op Overeenkomst wijzigen om een pagina Verzenden te openen in beperkte bewerkingsmodus.

  U kunt geen wijzigingen aanbrengen in de gedeelten Ontvangers of Bericht.

 3. Op de pagina Verzenden kunt u documenten toevoegen, verwijderen, vervangen (verwijderen en vervolgens toevoegen) en opnieuw rangschikken.  

  Weergave van de beperkte pagina Verzenden

 4. Afhankelijk van uw verzendinstellingen, kunt u de optie Voorvertoning en handtekeningvelden toevoegen gebruiken om formuliervelden aan de gewijzigde overeenkomst toe te voegen.

  • Als u geen formuliervelden hoeft toe te voegen of de optie Voorvertoning en handtekeningvelden toevoegen niet ziet, klikt u op Bijwerken om uw wijzigingen op te slaan.
  • Als u formuliervelden moet toevoegen, schakelt u indien nodig de optie Voorvertoning en handtekeningvelden toevoegen in. Vervolgens klikt u op Bijwerken om de ontwerpomgeving te openen. Wanneer u klaar bent in de ontwerpomgeving, klikt u op Bijwerken.


Interactie met ontvangers en gewijzigde overeenkomsten

De ontvanger van een gewijzigde overeenkomst wordt direct geïnformeerd dat de overeenkomst is veranderd zodra hij/zij op de knop Controleren en ondertekenen in de e-mail klikt. 

De ontvanger moet op OK klikken voordat hij/zij de overeenkomst kan ondertekenen of delegeren, ter bevestiging dat de overeenkomst is gewijzigd. 

Afbeelding van het foutbericht dat verschijnt wanneer een overeenkomst al is ondertekend

Adobe-logo

Aanmelden bij je account