Kokeiluversioiden ja käyttöoikeuksien vanhentumisvirheiden ratkaiseminen

Haluatko asentaa tuotteen, mutta Creative Cloud ‑tietokonesovellus pyytää sinua kokeilemaan sovellusta tai ostamaan sen, vaikka sinulla on voimassa oleva tilaus? Ota selvää, miten voit ratkaista ongelman.

Tämä ongelma voidaan yleensä ratkaista kirjautumalla ulos ja sitten uudelleen sisään.

Kokeilukehote

Huomautus:

Creative Cloud for teams ‑kokeiluversion kokeilukehotteiden ymmärtämiseksi sinun kannattaa perehtyä siihen, miten voit aloittaa Creative Cloud ‑sovellusten käytön ja käyttää niitä.

• Creative Cloud for teams ‑kokeilustasi
    on jäljellä xx päivää.”
  • ”Creative Cloud for teams ‑kokeilusi on päättynyt.”

Vianmäärityksen vaiheet työryhmien ja yritysten käyttäjille

Jos haluat ratkaista kokeiluversioon tai käyttöoikeuden vanhentumiseen liittyvän virheen, kokeile seuraavia ratkaisuja annetussa järjestyksessä, kunnes ongelma on korjattu.

Ratkaisu 1: Kirjaudu ulos ja uudelleen sisään.

Kirjaudu ulos

1. Käynnistä Creative Cloud ‑tietokonesovellus. Napsauta sovelluksen oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta ja valitse Kirjaudu ulos.
  2. Kirjaudu uudelleen sisään tilaukseesi liittyvän tilin tai profiilin tunnistetiedoilla. Lisätietoja.

Ratkaisu 2: Kirjaudu sisään toisella profiililla

Kirjaudu ulos

Adoben profiilit otetaan käyttöön, kun sinulla on useita Adoben sopimuksia (myös vähintään yksi yrityssopimus), jotka liittyvät samaan sähköpostiosoitteeseen. Jos valitset profiilin, jolla ei ole käyttöoikeuksia, näet kokeilukehotteen.

1. Käynnistä Creative Cloud ‑tietokonesovellus. Napsauta sovelluksen oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta ja valitse Kirjaudu ulos.
  2. Kirjaudu uudelleen sisään tilaukseesi liittyvän profiilin tunnistetiedoilla. Lue lisää Adoben profiilien hallinnasta.

Ratkaisu 3: Käynnistä tuote Creative Cloud ‑tietokonesovelluksesta.

Käynnistä tuote Creative Cloud ‑tietokonesovelluksesta

1. Sulje kokeilukehotteen näyttävä Adoben sovellus. Valitse Tiedosto-valikosta Lopeta.
  2. Käynnistä sovellus Creative Cloud ‑tietokonesovelluksesta.

Ratkaisu 4: Poista Adobeen liittyvät merkinnät isäntätiedostosta.

Jos käyttöjärjestelmän isäntätiedosto on määritetty väärin (isäntätiedostoissa isäntänimet on määritetty IP-osoitteisiin), tietokoneellasi voi olla vaikeuksia muodostaa yhteyttä Adoben lisensointipalvelimiin.

Voit ratkaista tämän ongelman poistamalla Adobeen liittyvät merkinnät isäntätiedostosta. Lisätietoja.

Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia tietokoneellasi, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan, sisäiseen tukipalveluun tai tekniseen tukiryhmään.

Poista Adobeen liittyvät merkinnät isäntätiedostosta

Ratkaisu 5: Poista välimuistissa olevat lisensointitiedot.

1. Anna SLCache-kansion uudeksi nimeksi SLCache-old:
    • Windows: \Program Files (x86)\Common Files\Adobe
    • macOS: System/Library/Application Support/Adobe
  2. Käynnistä Adoben sovellus.
    • Jos käytössäsi on Windows, napsauta hiiren kakkospainikkeella Creative Cloud ‑tuotetta ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.
    • Jos käytössäsi on macOS, siirry Apit-kansioon ja kaksoisnapsauta tuotetta.

Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia tietokoneellasi, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan, sisäiseen tukipalveluun tai tekniseen tukiryhmään.

Nimeä SLCache-kansio uudelleen

Ratkaisu 6: Poista kirjautumistiedot.

Vialliset kirjautumistiedot voivat juuttua tietokantatiedostoihimme. Voit siivota tietokannan lopettamalla tai sulkemalla kaikki Adoben sovellukset ja poistamalla opm.db-tiedoston.

• Windows: \Users\<käyttäjän nimi>
    \AppData\Local\Adobe\OOBE
  • macOS: /Users/<käyttäjän nimi>/Library/Application Support/Adobe/OOBE

Jos et pysty poistamaan tiedostoa, käynnistä tietokone uudelleen, sulje Creative Cloud ‑tietokonesovellus ja yritä sitten uudelleen.

Kun olet poistanut tiedoston, käynnistä Creative Cloud ‑tietokonesovellus ja kirjaudu uudelleen sisään yrityksen tai koulun tilillä.

Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia tietokoneellasi, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan, sisäiseen tukipalveluun tai tekniseen tukiryhmään.

Poista opm.db-tiedosto

Ratkaisu 7: Poista lisensointitiedot.

Vialliset lisensointitiedot voivat juuttua tietokantatiedostoihimme. Voit siivota tietokannan lopettamalla Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen ja antamalla SLStore-kansion uudeksi nimeksi SLStore-old.

• Windows: \ProgramData\Adobe\SLStore
  • macOS: /Library/Application Support/Adobe/SLStore

Kun olet nimennyt kansion uudelleen, käynnistä Creative Cloud ‑tietokonesovellus ja kirjaudu uudelleen sisään yrityksen tai koulun tilillä.

Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia tietokoneellasi, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan, sisäiseen tukipalveluun tai tekniseen tukiryhmään.

Poista lisensointitiedot

Jos edellä esitetyt toimet eivät ratkaise kokeiluversioon ja käyttöoikeuden vanhentumiseen liittyviä virheitä, kirjaudu Adobe-tilillesi, siirry sopimuksiisi ja valitse sopimuksen kohdalla Näytä kaikki. Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan ja ehdota seuraavien toimien suorittamista. Lue lisää yhteyden ottamisesta järjestelmänvalvojaan.

Vianmäärityksen vaiheet työryhmien ja yritysten järjestelmänvalvojille

Lisää järjestelmänvalvojana käyttäjät asianmukaisiin tuotteisiin (työryhmillä) tai tuoteprofiileihin (yrityksillä), jotta ne voivat käyttää Adoben sovelluksia ja palveluita.

Jos kohtaat kokeiluversioon ja käyttöoikeuden vanhentumiseen liittyvän virheen, vaikka olet suorittanut vianmäärityksen vaiheet, kokeile näitä toimia annetussa järjestyksessä.

Ratkaisu 1: Varmista, että käyttöoikeus on määritetty oikein (koskee vain nimettyjä lisenssejä).

Tarkista käyttäjän sähköpostiosoite ja määritetyt tuotteet. Lue tarkemmin, miten voit lisätä tai poistaa käyttäjiä ja määrittää käyttöoikeuksia käyttäjille.

Käyttäjän tiedot

Ratkaisu 2: Myönnä oikeudet asianmukaisiin verkon päätepisteisiin.

Varmista, että sinulle on myönnetty ympäristössäsi oikeudet asianmukaisiin verkon päätepisteisiin. Sallittavien verkon päätepisteiden yksityiskohtaisen luettelon löydät artikkelista Adobe Creative Cloudin verkon päätepisteet.

Asianmukaiset verkon päätepisteet listattu sallituiksi

Ratkaisu 3: Tarkista välityspalvelimen asetukset.

Jos käytät välityspalvelinympäristöä, tarkista välityspalvelimen asetukset. Lisätietoja on artikkelissa Creative Cloud ‑sovellusten välityspalvelintuki.

Tarkista välityspalvelimen asetukset

Ratkaisu 4: Tarkista palomuurin ja virustorjuntaohjelmiston asetukset.

Tarkista palomuurin ja virustorjuntaohjelmiston asetukset. Lisätietoja on artikkelissa Creative Cloudin lataus- ja asennusongelmien vianmääritys.

Tarkista palomuurin ja virustorjuntaohjelmiston asetukset

Jos ongelma ilmenee edelleen, ota yhteyttä Adoben asiakaspalveluun valitsemalla Adobe Admin Console > TukiLisätietoja.

Osallistu keskusteluun

Jos sinulla on tässä artikkelissa kuvattuihin aiheisiin, konsepteihin tai menettelytapoihin liittyviä kysymyksiä tai huomioita, osallistu keskusteluun.

Osallistu nyt.