Tässä artikkelissa luetellaan tunnetut yhteensopivuusongelmat, joita voi ilmetä käytettäessä Adobe-sovelluksia macOS 10.14 (Mojave) -käyttöjärjestelmässä, ja tilapäisratkaisut näihin ongelmiin.

Adobe on havainnut seuraavat yhteensopivuusongelmat, kun sovelluksia käytetään macOS 10.14 Mojave -käyttöjärjestelmässä.

Adobe suosittelee, että käyttäjät päivittävät sovelluksensa uusimpaan versioon (CC 2019) ennen kuin he päivittävät käyttöjärjestelmänsä macOS 10.14 Mojaveen. Vanhempia sovellusversioita ei suunniteltu eikä kattavasti testattu macOS Mojave -käyttöjärjestelmää varten. Lisäksi suosittelemme, että asiakkaat suorittavat omat testinsä tuotantoon käyttämättömässä osiossa varmistaakseen, että uusi käyttöjärjestelmä toimii heidän nykyisten laitteistojensa ja ohjaintensa kanssa. Käyttäjät haluavat mahdollisesti säilyttää tietokoneillaan vanhemman käyttöjärjestelmäversion, joka on yhteensopiva aiempien ohjelmistoversioiden kanssa.

Tuotteet, joita asia koskee
Käyttöjärjestelmä
Premiere Pro, After Effects, Character Animator, Prelude ja Audition: versio 2019 tai sitä aikaisempi macOS 10.14 Mojave

Adobe on havainnut seuraavat yhteensopivuusongelmat, kun sovelluksia (CC 2019) ja aiempia versioita käytetään macOS 10.14 Mojave -käyttöjärjestelmässä.

Sovellus haluaa luvan käyttää mikrofonia

Koskee seuraavia Premiere Pro, Prelude, Character Animator, Audition

Kun vedät leikkeen aikajanalle, ohjelma näyttää seuraavan viestin.

Pyyntö käyttää mikrofonia Premiere Prossa
Pyyntö käyttää mikrofonia Premiere Prossa
Pyyntö käyttää mikrofonia Preludessa
Pyyntö käyttää mikrofonia Character Animatorissa
Pyyntö käyttää mikrofonia Character Animatorissa

Valitse OK, jos haluat asettaa Macin mikrofonin äänen lähteeksi äänilaitteiston asetuksissa.

Lisäksi Character Animator pyytää lupaa käyttää kameraa. Ohjelma näyttää seuraavan viestin.

Pyyntö käyttää kameraa Character Animatorissa
Pyyntö käyttää kameraa Character Animatorissa

Valitse OK, jos haluat asettaa Macin kameran kuvan lähteeksi.

Tumma ulkoasu -asetus ei vaikuta koko käyttöliittymään

Koskee seuraavia Premiere Pro, After Effects, Character Animator, Prelude

Kun otat tumman ulkoasutilan käyttöön macOS:n Järjestelmäasetukset > Yleiset -valintaikkunassa, ohjelman ikkunan yläreunan otsikkopalkki käyttää edelleen vaaleaa teemaa.

Pipettiongelmat

Koskee Premiere Prota

Seuraavia ongelmia esiintyy, kun käytät pipettiä:

• Kun käytät Premiere Prossa pipettiä ottaaksesi värinäytteen, väriruudussa ei näytetä esikatselua väristä.
  • Kun käytät pipettiä ottaaksesi värinäytteen Essential Graphics -paneelin otsikkoa varten, pipetti ei toimi.

Metal-grafiikkasuorittimen hahmonnuksen muodonvaihtoleikkaus käyttää oletusarvoisesti ohjelmistopohjaista hahmonnusta

Koskee Premiere Prota

Jos käytät Metal-grafiikkasuorittimen hahmonnusta ja teet muodonvaihtoleikkauksen, Premiere Pro ei käytä Metal-grafiikkasuoritinta hahmontamiseen vaan käyttää oletusarvoisesti ohjelmistopohjaista hahmonnusta.

Dvaaudioscan-apusovellus jää näkyviin Dockissa

Koskee Premiere Prota

Kun lopetat Premiere Pro -ohjelman projektin luomisen jälkeen, Dvaaudioscan-apusovellus ei sulkeudu. Järjestelmää sammutettaessa Dockissa näkyy Dvaaudioscan-kuvake. Kuvake näkyy Dockissa myös uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

After Effects yrittää ohjata Finderia

Kun käynnistät After Effectsin ensimmäisen kerran, avataan käyttöjärjestelmän valintaikkuna, jossa kysytään Finderin hallinnasta: ”Adobe After Effects CC 2018” haluaa ohjata ohjelmaa ”Finder” .
Tätä ei ilmene myöhemmillä käynnistyskerroilla.

Virheenkorjaustapahtuman valintaikkunasta puuttuu käyttöliittymäelementtejä

Koskee After Effectsia

Kun After Effects -ohjelman tehtävä kaatuu ja tuottaa virheenkorjaustapahtuman vahvistuksen, valintaikkunasta puuttuu Ohita-ponnahdusvalikko ja Kopioi kutsupinoon -valintaruutu.

Tuo-valintaikkunasta puuttuu Galleria-näkymä

Koskee After Effectsia

Asenna ja käynnistä After Effects macOS Mojave -järjestelmässä ja avaa tuonti-valintaikkuna Tiedosto-valikko > Tuo > Tiedosto. Kun valitset Näytä kohteet -painikkeen, Galleria puuttuu ponnahdusvalikosta.