Adobe Sign incluye autenticación SAML para los clientes que deseen un sistema de inicio de sesión federado.

Introducción

El estándar de identidad federada Security Assertion Markup Language (SAML) 2.0 permite el intercambio seguro de datos de autenticación de usuarios entre aplicaciones web y proveedores de servicios de identidad.

Cuando se utiliza el protocolo SAML 2.0 para habilitar la firma única (SSO), los tokens de seguridad que contienen aserciones pasan información acerca del usuario final (principal) entre una autoridad SAML, un proveedor de identidad
(IdP)
y un consumidor SAML: un proveedor de servicios (SP)

Adobe Sign, que actúa como el proveedor de servicios (SP), admite la Firma única mediante SAML utilizando proveedores de identidad externos (IdP) como Okta, OneLogin, Oracle Identity Federation (OIF) y el Servicio de federación de Microsoft Active Directory. Adobe Sign es compatible con todos los IdP externos que admiten SAML 2.0.

Puede encontrar más información acerca de la integración con estos proveedores de identidad (IdP) en las siguientes guías:

También puede configurar Adobe Sign para que utilice la Firma única (SSO) con otros sistemas ya empleados en su organización, como Salesforce.com u otros proveedores compatibles con SAML 2.0.

Adobe Sign utiliza la autenticación federada, en contraposición a la autenticación delegada. La autenticación federada no valida la contraseña del usuario en Adobe Sign, sino que Adobe Sign recibe una aserción SAML en una solicitud HTTP POST. Adobe Sign también admite aserciones cifradas.

La aserción SAML tiene un periodo de validez limitado, contiene un identificador único y está firmada digitalmente. Si la aserción está en su periodo de validez, tiene un identificador que no se ha utilizado antes y dispone de una firma válida de un proveedor de identidad de confianza, se concede al usuario acceso a Adobe Sign.

La siguiente tabla incluye un resumen de la especificación de autenticación de Adobe Sign:

Especificación (nombre del estándar) Valor
Protocolo de federación SAML 2.0
Perfil de federación Publicación del navegador
Identificador exclusivo de federación Dirección de correo electrónico
Estado de retransmisión No se necesita.  Adobe Sign dispone de lógica para saber dónde dirigir al usuario tras su autenticación.
4-1(a1)

Requisitos previos

Para habilitar la firma única (SSO), su red corporativa debe admitir el protocolo SAML 2.0. Si su red corporativa no es compatible con SAML, póngase en contacto con el Soporte de Adobe Sign para analizar otras opciones de habilitación de la Firma única en su cuenta.

Antes de comenzar a configurar la firma única con SAML, debe hacer lo siguiente:

• Establezca un nombre de dominio. (Para los ejemplos de esta guía, será rrassoc.com).
  • Habilite SAML para su dominio empleando otro proveedor, como el Servicio de federación de Microsoft Active Directory, Okta, OneLogin, Oracle Identity Federation u otro. Es posible que tenga que abrir un ticket de soporte de Adobe Sign para habilitar su dominio desde el back-end.
  • Cree o verifique que dispone en su IdP de una cuenta de administrador que emplea una dirección de correo electrónico (para los ejemplos de esta guía, dicha dirección será susan@rrassoc.com).
    • Si no dispone de una cuenta de Okta, puede crear una organización gratuita de Okta Developer Edition mediante este vínculo: https://www.okta.com/developer/signup/.
    • Si no dispone de una cuenta de OneLogin, puede crear una cuenta de prueba gratuita visitando el vínculo https://www.onelogin.com/ y haciendo clic en el botón FREE TRIAL en la esquina superior derecha.
  • (Opcional) Añada una identificación de correo electrónico adicional para el aprovisionamiento de usuarios en el IdP y el SP. Esto le permitirá añadir más usuarios que puedan iniciar sesión en Adobe Sign con sus credenciales de firma única.
  • (Obligatorio) Compruebe que tiene un usuario administrador para Adobe Sign y otro para el IdP.
    (Opcional) Cree o verifique que tiene una cuenta de administrador de Adobe Sign que utiliza la misma dirección de correo electrónico que la cuenta para su IdP (para los ejemplos de esta guía, dicha dirección será susan@rrassoc.com.)De este modo le resultará más fácil administrar las cuentas.
  • En Adobe Sign, establezca el modo SAML en “SAML permitido”. (Consulte Trabajo con la configuración de SAML para obtener más información).

Nota:

Al configurar la firma única para SAML, le recomendamos que establezca el modo SAML en SAML permitido hasta que se complete el proceso de instalación y haya comprobado que funciona correctamente.Una vez comprobado, puede devolver el modo SAML a SAML obligatorio.

Activación de la Firma única con SAML

En un nivel superior, habilitar la Firma única con SAML entre Adobe Sign (el SP) y su IdP requiere los siguientes pasos de alto nivel:

1. Si es necesario por requerirlo el IdP, configure este empleando la información del proveedor de servicios (SP) de Adobe Sign.

2. Configure Adobe Sign empleando la información de su IdP.

3. Compruebe que la Firma única con SAML está adecuadamente configurada.

Trabajo con la configuración de SAML

Para localizar los ajustes SAML de Adobe Sign, inicie sesión como administrador de cuenta o de grupo y, a continuación, haga clic en Cuenta. En Configuración de cuenta, haga clic en Configuración de SAML

2. SAML UI - Unbranded

Para ver las opciones de Creación de usuarios, Personalización de página de inicio de sesión, Configuración del proveedor de identidad (IdP) e Información del proveedor de servicios (SP) de SAML de Adobe Sign, desplácese hasta el final de la página Configuración de SAML.

Configuración del modo de SAML

En Adobe Sign hay tres posibles modos de SAML y una opción adicional que funciona con la opción SAML obligatorio.

7-1(a3)
  • SAML deshabilitado: active esta opción si no está utilizando SAML para su cuenta. Cuando se selecciona, se puede acceder a una de las opciones de Configuración de SAML.
  • SAML permitido: active esta opción para permitir que todos los usuarios, incluidos los administradores de cuenta, utilicen la Firma única con SAML. Los usuarios también pueden seguir utilizando sus credenciales de Adobe Sign.
  • SAML obligatorio: active esta opción para forzar el inicio de sesión mediante Firma única con SAML para todos los usuarios.

Como se ha indicado anteriormente en Requisitos previos, recomendamos establecer el modo de SAML en SAML permitido hasta que haya comprobado la configuración de su Firma única de SAML.

Nombre de host

El nombre de host es su nombre de dominio. (Consulte Requisitos previos más arriba). Cuando se introduce, el nombre de host
se convierte en parte de la URL de consumidor de aserción, la URL de Single Logout (SLO) y la URL de Single Sign-On (inicio de sesión).

7-2(a4)

Configuración de Creación de usuarios

Solo el primero de los dos ajustes de Creación de usuarios está directamente conectado con la Configuración de SAML. El segundo ajuste es relativo a todos los usuarios pendientes, se los añada o no como resultado de una autenticación mediante SAML.

8-1(a5)
  • Añadir automáticamente usuarios autenticados por SAML: si esta opción está habilitada, los usuarios que se autentican por medio de su IdP se añaden automáticamente como usuarios pendientes en Adobe Sign.
  • Convertir automáticamente en activos a los usuarios pendientes en mi cuenta: si está habilitada la opción Solicitar a los firmantes de mi cuenta que inicien sesión en Adobe Sign antes de firmar, que se encuentra en Verificación de la identidad del firmante (Configuración de seguridad), este ajuste también debería activarse. Al solicitar una firma de un usuario nuevo, este queda creado como usuario pendiente en su cuenta. Si esta opción no está habilitada, se impide que estos usuarios firmen acuerdos que se les hayan enviado para firmar.

Configuración de Personalización de página de inicio de sesión

Puede personalizar el mensaje de inicio de sesión que los usuarios ven en la página Inicio de sesión de Adobe Sign cuando la Firma única con SAML está habilitada.

8-2(a6)
  • Mensaje de inicio de sesión de registro único: si lo desea, introduzca un mensaje que se mostrará sobre el botón de Firma única (SSO) en la página Inicio de sesión de Adobe Sign.A continuación se ofrecen ejemplos de un mensaje de inicio de sesión SSO personalizado y el mensaje predeterminado, en este caso para Okta.
7-1 Authentication - Rebranded
7-2 Authentication - Rebranded

Configuración del proveedor de identidad (IdP) dentro de Adobe Sign

Para configurar la mayoría de los IdP, excepto en lo que se indica para Okta, debe introducir información de su IdP en los campos de configuración correspondientes de Adobe Sign.

10-1(a9)
  • ID de entidad/URL del emisor: este valor lo proporciona el IdP para identificar su dominio de forma exclusiva.
  • URL de cierre de sesión/punto de conexión SLO: cuando alguien cierra sesión en Adobe Sign, se realiza una llamada a esta dirección URL para que se cierre sesión también en el IdP.
  • URL de inicio de sesión/punto de conexión SSO: la dirección URL a la que Adobe Sign llamará para solicitar un inicio de sesión de usuario desde el IdP. El IdP es responsable de autenticar e iniciar la sesión del usuario.
  • Certificado IdP: el certificado de autenticación emitido por su IdP.

Información del proveedor de servicios (SP) de SAML de Adobe Sign

La sección de información del SP muestra la información predeterminada para Adobe Sign. Una vez que haya introducido y guardado el nombre del host y la información de configuración del IdP, la sección de información del SP se actualiza para incluir el nombre del host.

(En nuestro ejemplo, https://secure.echosign.com/public/samlConsume
se convierte en https://globalcorp.na1.echosign.com/public/samlConsume.)

11-1(a10)

La información del SP proporcionada es la siguiente:

• ID de entidad/Audiencia de SAML: una URL que describe la entidad que se espera que reciba el mensaje de SAML. En este caso, es la URL para Adobe Sign.
  • Certificado SP: algunos proveedores requieren el uso de un certificado para identificar al proveedor de servicios. El vínculo en esta vista señala al certificado del proveedor de servicios de Adobe Sign.
  • URL de consumidor de aserción: esta es la devolución de llamada que el IdP enviará para indicar a Adobe Sign que inicie la sesión de un usuario.
  • URL de Single Logout (SLO): la dirección URL a la que se redirige a los usuarios cuando cierran sesión.
  • URL de Single Sign-On (inicio de sesión): esta es la dirección URL a la que el IdP enviará las solicitudes de inicio de sesión.

Descargar

Microsoft Active Directory Federation Services Configuration

Guide for Configuring Microsoft Active Directory Federation Services

Overview

This document describes the process for setting up Single Sign On for Adobe Sign using Microsoft Active Directory Federation Service. Before proceeding, please review the Adobe Sign Single Sign On Using SAML Guide, which describes the SAML set up process and provides detailed information on the SAML Settings in Adobe Sign.

• The process of setting up SAML SSO includes the following:
  • Installing the Active Directory Domain Service
  • Installing the Active Directory Federation Service
  • Creating a Test User
  • Adding Adobe Sign as a relying party

Installing the Active Directory Domain Service

Before configuring SAML for MSAD, you must install the Active Directory Domain Service if it is not already installed. You must have system administrator privileges in Windows Server to install Active Directory Domain Services.

Installing the Active Directory Federation Service

1. If required, launch the Server Manager, then click Dashboard.

3-1(a11)

2. In the Dashboard, click Add roles and features. The Add Roles and Features Wizard displays.

3. In the Select installation type dialog, select Rule-based or Feature-based Installation then click
Next.

4-1 (a12)

4. In the Select destination server dialog of the wizard, leave the Select a server from the server pool option enabled, select a Server Pool, then click Next.

4-2(a13)

5. In the Select server roles dialog, select Active Directory Federation Services, then click Next.

5-1(a14)

6. In the Confirm installation selections dialog of the wizard, accept all the defaults by clicking Install.

7. On the post install options, select Create the first federation server in a federation server farm.

8. On the Welcome page, leave the options as is and click Next.

6-1 (a15)

9. In the Connect to Active Directory Domain Services dialog of the wizard, select the Administrator account if not by default, then click Next.

7-1 (a16)

10. In the Specify Service Properties dialog, import the pfx file that you created using the steps defined in the Certificate Creation section, enter a Federation Service Display Name, then click Next.

8-1 (a17)

11. In the Specify Service Account dialog, select Use an existing domain user account or group Managed Service Account. Use Administrator as the service account and provide your administrator password, then click Next.

9-1 (a18)

12. In the Specify Configuration Database dialog, select Create a database on this server using Windows Internal Database, then click Next.

10-1 (a19)

13. In the Review Options dialog, click Next.

10-2(a20)

14. In the Prerequisite Checks dialog, once the prerequisite check is done, click Configure.

11-1 (a21)

15. In the Results dialog, ignore the warning and click Close.

11-2(a22)

Adding Adobe Sign as a relying party

1. From the Apps menu, launch AD Federation Service Management.

12-1(a23)

2. In the AD FS console, select Authentication Policies then Edit.

12-2(a24)

3. In the Edit Global Authentication Policy dialog, under both Extranet and Intranet, enable Forms Authentication

13-1(a25)

4. In the AD FS console, under Trust Relationships, select Relying Party Trusts and click Add Relying Party Trust. The Add Relying Party Trust wizard displays.

5. In the Select Data Source dialog of the wizard, enable the Enter Data about the relying party manually option, then click Next.

14-1(a26)

6. In the Specify Display Name dialog, enter a Display Name, then click Next.

14-2(a27)

7. In the Choose Profile dialog, enable the AD FS profile option, then click Next.

15-1(a28)

8. In the Configure Certification dialog there is no certificate to configure, so click Next.

15-2(a29)

9. In the Configure URL dialog, select Enable support for the SAML 2.0 WebSSO protocol and enter the Assertion Consumer URL from Adobe Sign, then click Next.

(See the Hostname section of the Single Sign On with SAML Guide for more information about the Assertion Consume URL.)

16-1(a30)

10. In the Configure Identifiers dialog, enter http://echosign.com for Relying party trust Identifier and click Add, then click Next.

17-1(a31)

11. In the next screen, leave the defaults as-is, and click Next.

17-2(a32)

12. In the Choose Issuance Authorization Rules dialog, confirm that the Permit all users to access the relying party option is enabled.

18-1(a33)

13. In the Ready to Add Trust dialog, click Next.

18-2(a34)

14. In the Finish dialog, click Close.

19-1(a35)

15. In the Edit Claim Rules dialog, click Add Rule.

19-2(a36)

The Add Transform Claim Rule Wizard displays.

16.  In the Select Rule Template dialog of the wizard, select Send LDAP Attributes as Claims from the Claim rule template drop-down.

20-1(a37)

17. In the Configure Rule dialog, select the options shown in the dialog and click Finish. Adobe Sign only supports the email address as the unique identifier. You need to select E-Mail Addresses as the LDAP Attribute and E-Mail Address as the Outgoing Claim.

21-1(a38)

18. When the Select Rule Template dialog of the wizard redisplays, select Send Claims Using a Custom Rule from the Claim rule template drop-down, then click Next.

21-2(a39)

19. In the Configure Rule dialog, enter the following:

• Name of rule—Enter EmailToNameId
  • Custom rule desription—enter the following:

c:[Type == "http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claims/emailaddress"]

=> issue(Type =
"http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claims/nameidentifier",
Issuer = c.Issuer, OriginalIssuer = c.OriginalIssuer, Value = c.Value,
ValueType = c.ValueType, Properties["http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claimproperties/format"]
= "urn:oasis:names:tc:SAML:1.1:nameid-format:emailAddress",
Properties["http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claimproperties/spnamequalifier"]
= "");

22-1(a40)

20. Click Finish. The Add Transform Claim Rule Wizard closes.

21. Back in the Edit Claim Rules for Adobe Sign dialog, click the Issuance Authorization Rules tab and Delegation Authorization rules tab and ensure that the Permit Access to All Users is enabled for both as shown below.

If not, add a rule, so that Permit Access To All Users is enabled.

23-1(a41)
24-1(a42)

22. Click OK to accept all changes can close the Edit Claims Rules for Adobe Sign dialog.

Adding the Certificate from Adobe Sign

1. In the AD FS console, under Trust Relationships, select the Adobe Sign Relying Party click Properties.

2. Once launched, select Authentication Policies and then Edit.

25-1(a43)

3. Select the Signature tab.

4. Click Add and add the SP certificate file you downloaded from Adobe Sign.
(See the Adobe Sign SAML Service Provider (SP) Information section of the Single Sign On with SAML Guide for more information about the SP certificate.)

5. Select the Advanced tab and change the Secure Hash Algorithm to SHA-1.

6. Select the Endpoints tab and add the Single Logout (SLO) URL from Adobe Sign.
(See the Hostname section of the Single Sign On with SAML Guide for more information about the Single Logout (SLO) URL).

7.  Disable Claims Encryption – Open power shell on the ADFS server and type

8. Set-ADFSRelyingPartyTrust -TargetName "Adobe Sign" -EncryptClaims $false

Adobe Sign specific settings

• The account should have SAML_AVAILABLE=true
  • Host Name
  • SAML Mode
  • ACCOUNT_USER_ADD_EMAIL_DOMAINS setting to be for example dev.com
  • Select the token signing certificate in ADFS and export it as a cer file ( do not export private key) and add it to the account admins SAML Settings page in Adobe Sign.
26-1(a44)
26-2(a45)

Open this certificate file in notepad, and Adobe Sign Admin copy its contents into the IdP Certificate field in SAML Settings.

Now you should be able to test.

Certificate Creation

1. On Windows, install openssl. On Mac , openssl is present.

2. Launch a command prompt and type:
openssl req -x509 -newkey rsa:2048 -keyout .pem -out .pem -days <#ofdays>

Enter the following:

• Country code- US
  • State - Californiacity – San Jose
  • Enter some Organization and Organization unit
  • Common Name- This is the fully qualified name that is the same as your host system name example sjtest.es.com

3. Now create the pkcs12 key
pkcs12 -export -in <yourkeynameCer>.pem -inkey <yourkeyName>.pem -out my_pkcs12.pfx

4. Enter password when prompted

5. Click Import and select the my_pkcs12.pfx selected above and enter password that you provided at pkcs12 export time when prompted

Descargar

Okta Configuration

Guide for Configuring Okta Single Sign-On

Overview

Adobe Sign can support Security Assertion Markup Language (SAML) single sign-on (SSO) using external identity providers (IdPs) such as Okta. This document describes the steps for configuring Adobe Sign for SAML SSO with Okta. This document also provides information on testing your SAML SSO configuration. Before proceeding, please see the Adobe Sign Single Sign On Using SAML Guide, which describes the SAML set up process and provides detailed information on the SAML Settings in Adobe Sign.

Configuring SAML SSO with Okta

You must be an administrator for both your Adobe Sign and Okta accounts to enable SAML SSO. The username for both accounts must be the same. The passwords can be different.

When enabling SAML SSO with Okta, information only needs to be entered in Adobe Sign. Okta has developed a custom Adobe Adobe Sign Provisioning app that makes it unnecessary to transfer the SP Information from Adobe Sign to Okta.

Nota:

Note: For the most up-to-date instructions for Okta, see http://developer.okta.com/docs/guides/setting_up_a_saml_application_in_okta.html

1. Log in to Okta and Adobe Sign in different browsers or in different windows within the same browser.

• In Okta, log in to your account with the same administrator account you use for your Adobe Sign Admin Account.
3-1 (a46)
  • In Adobe Sign, log in to your account using the same admin account credentials that you use for Okta.
4-1 (a47)

2. Click the blue Admin button.

4-2 (a48)

3. Click the Add Applications shortcut.

4-3(a49)

The Add Application page displays.

5-1 (a50)

4. In Search, type Adobe Sign.

• Click the Add button to add the Adobe Sign Provisioning application.
5-2(a51)

The Add Adobe Sign Provisioning wizard launches displaying the General Setting tab.

6-1 - Rebranded

5. In Adobe Sign, navigate to the SAML Settings page. Note the Hostname for your account.

7-1 - Unbranded

6. In Okta under General Settings, enter the Hostname for your Adobe Sign account in the Your Adobe Sign Sub domain field. Click Next to continue.

Nota:

Note: If you don’t want users to automatically log in to Adobe Sign when they log in to Okta, disable the Automatically log in when user lands on the login page option.

8-1 - Rebranded

7. On the Sign-On Options tab, enable SAML 2.0.

9-1 - Rebranded

The SAML 2.0 section displays.

8. Under SAML 2.0, click View Setup Instructions.

10-1 - Rebranded

The Okta How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign page displays in a new browser window. This page includes instructions and the IdP information that you must enter in the Adobe Sign SAML Settings page.

11-1 (a57)

9. Copy the Entity ID/Issuer URL from the Okta page, and enter it into the Entity ID/Issuer URL field in Adobe Sign.
(see the idP Configuration section of the How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign)

Nota:

Note: The "Entity ID/Issuer URL" does not need to be a well formatted URL. It can be an any unique value.

12-1 (a58)

10. Copy the Login URL/SSO Endpoint from the Okta page, and enter it into the Login URL/SSO Endpoint field in Adobe Sign.
(see the idP Configuration section of the How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign)

Nota:

Note that in Adobe Sign, the Logout URL/SLO Endpoint is before the Login URL/SSO Endpoint.

12-2 (a59)

11. Copy the Logout URL/SLO Endpoint from the Okta page and enter it into the Logout URL/SLO Endpoint field in Adobe Sign.
(see the idP Configuration section of the How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign)

13-1 (a60)

Nota:

Note: The Logout URL/SLO Endpoint shown above is only a suggestion. You can actually specify any valid URL (e.g., Google).

12. Copy the IdP Certificate from the Okta page to the IdP Certificate field in Adobe Sign.

• Make sure there are no spaces or returns after “-----END CERTIFICATE-----“.

(see the idP Configuration section of the How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign)

13-2(a61)

You can close the browser window that displays the Okta How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign page after you copy the IdP Certificate.

13. In Adobe Sign, click Save.

14-1 (a62)

14. Click the browser window that displays the Okta Sign-On Options if needed.

15. In the Credential Details section of Sign-On Options (see step 8 above), select Email from the Application username format drop-down, then click Next to continue.

14-2 (a63)

16. Under Provisioning, you have the option to select the Enable provisioning features option. (See Setting up Auto-Provisioning for more information.) Click Next to continue without setting up Auto-provisioning.

14-3 - Rebranded

Nota:

Note: If you enable the Enable provisioning features option, you must enable the Automatically add users authenticated through SAML in SAML settings in Adobe Sign.

17. Under the Assign to People tab, in the People section check the box next to your name to assign at least one active user (yourself), then click Next.

15-1 - Rebranded

18. Click Done.

15-2 - Rebranded

You can now log out of Okta and proceed with testing your SAML setup. (See Testing Your Okta SAML SSO Configuration for more information.)

Setting Up Auto-provisioning in Okta

If this option is enabled, and the “Automatically add users authenticated through SAML” option in Adobe Sign is also enabled, you can automatically provision users in Adobe Sign.

16-1 - Rebranded

Setting up Auto-launch for Adobe Sign

You can automatically launch Adobe Sign when you log in to Okta. If this feature is enabled, Adobe Sign will open in a separate window when you log in to Okta. You must have pop-ups enabled in your browser for this feature to work.

Nota:

Note If you also enabled the “Automatically log in when user lands on login page” option, when you launch Okta two Adobe Sign windows will open.

1. Log in to Okta. Your Home page will display.

2. On the Adobe Sign Provisioning app, cursor over the gear icon, then click to activate it.

Okta 17-2 - Rebranded

3. When the Adobe Sign Provisioning Settings popup displays, click the General tab.

Okta18-1 - Rebranded

4. Enable the Launch this app when I sign into Okta option.

Okta18-2 - Rebranded

5. Click Save.

Testing Your Okta SAML SSO Configuration

There are two ways to test your Okta SAML setup.

Log in to Adobe Sign through Okta

1. If logged in, log out of Okta.

2. Log in to Okta. Your Okta Home page displays.

3. On the Home page, click the Adobe Sign Provisioning app.

Okta 19-1 - Rebranded

You are automatically logged into Adobe Sign.

Okta19-2 - Rebranded

Log in to Adobe Sign using your URL

1.  Enter your company login URL in your browser. The Adobe Sign Sign In page displays.

2. On the Sign In page, click the second Sign In button. If you’ve entered a custom Single Sign On Login Message that message displays above this button. If you have not entered a custom message, the default message displays.

Okta 20-1-3 - Rebranded

You are logged into Adobe Sign.

Okta 20-2 - Rebranded

Descargar

OneLogin Configuration

Guide for Configuring OneLogin Single Sign-On

Overview

Adobe Sign can support Security Assertion Markup Language (SAML) single sign-on (SSO) using external identity providers (IdPs) such as OneLogin. This document describes the steps for configuring Adobe Sign for SAML SSO with OneLogin. This document also provides information on testing your SAML SSO configuration. Before proceeding, please see the Adobe Sign Single Sign On Using SAML Guide, which describes the SAML set up process and provides detailed information on the SAML Settings in Adobe Sign.

Configuring SAML SSO with OneLogin

1. Log in to OneLogin and Adobe Sign in different browsers or in different windows within the same browser.

• In OneLogin, log in to your account with the same administrator credentials you use for your Adobe Sign Admin Account.
3-1 (a76)
  • In Adobe Sign, log in to your account using the same admin account credentials you use for OneLogin. The passwords for these two logins do not have to be the same, but you must log in as the administrator for each account.
3-2(a77)

2. In OneLogin, click Add Apps.

4-1 (a78)

3. Search for Adobe Sign.

OneLogin 4-2 - Rebranded

4. Click the row for Adobe Sign.

OneLogin 4-3 - Rebranded

5. In the Add page, under Connectors select SAML 2.0 – user provisioning, then click Save at the top.

OneLogin 5-1- Rebranded

6. Navigate to the SAML Settings page. Note the Hostname for Adobe Sign.

OneLogin 6-1 - unbranded

7. In OneLogin, click the Configuration tab. In the Subdomain field, enter your Hostname from Adobe Sign, then click Save.

6-2(a83)

8. Click the SSO tab.

7-1 (a84)

9. In the SSO tab, click View Details to display the Standard Strength Certificate (2048-bit) page.

7-2 (a85)

10. In the Standard Strength Certificate page that displays, click the Copy to Clipboard button for the X.509 Certificate field to copy the certificate to the clipboard.

8-1 (a86)

If the certificate successfully copies, the rollover text says “Copy to Clipboard” text updates to “Copied”.

11. In Adobe Sign, paste the copied certificate into the IdP Certificate field. Be sure to remove any returns that may have been copied. The cursor should be at the end of the last line as shown below.

8-2 (a87)

12.  In OneLogin, click the Copy to Clipboard button for the Issuer URL.

9-1 (a88)

13. In Adobe Sign, paste the Issuer URL into the Entity ID/Issuer URL field.

9-2 (a89)

14. In OneLogin, click the Copy to Clipboard button for the SAML 2.0 Endpoint (HTTP) URL.

10-1 (a90)

15. In Adobe Sign, right click to paste the SAML 2.0 Endpoint (HTTP) URL in the IdP Login URL field.

10-2 (a91)

16. In OneLogin, click the Copy to Clipboard button next to SLO Endpoint (HTTP).

11-1 (a92)

Nota:

Note: The OneLogin SAML 2.0 Endpoint URL is only a suggestion. You can actually specify any valid URL (e.g., Google).

17. In Adobe Sign, copy the SLO Endpoint value into the Logout URL/SLO Endpoint field.

11-2 (a93)

18. In Adobe Sign, click Save.

11-3(a94)

19. In OneLogin, click the back arrow to return to the SSO page.

12-1 (a95)

20. Click the Users tab to add users.

12-2 (a96)

21. Click the row to add the user. The Save button is not activated until you click at least one user.

12-3(a97)

22. When done, click Save

Testing Your OneLogin SAML SSO Configuration

There are two ways to test your OneLogin SAML Setup.

Log in to Adobe Sign through OneLogin

1. If logged in, log out of Adobe Sign.

2. Log in to OneLogin.

13-1 (a98)

3. On the App Home page, click the Adobe Sign app.

OneLogin 13-2 - Rebranded

You are automatically logged into Adobe Sign.

OneLogin 13-3 - rebranded

Log in to Adobe Sign using your URL

1. Enter your company login URL for Adobe Sign in the address line of your browser (such as myCompany.adobesign.com). The Adobe Sign Sign In page
displays.

2. On the Sign In page, click the second Sign In button. If you’ve entered a custom Single Sign On Login Message that message displays above this button. If you have not entered a custom message, the default message displays.

OneLogin 14-1 - Rebranded

3. You are logged into Adobe Sign.

OneLogin 14-3 - rebranded

Descargar

Oracle Identity Federation Configuration

Guide for Configuring Oracle Identity Federation

Overview

Adobe Sign can support Security Assertion Markup Language (SAML) single sign-on (SSO) using external identity providers (IdPs) such as Oracle Identity Federation (11g). This document describes the steps for configuring Adobe Sign, acting as the SAML consumer or service provider (SP), to use OIF. This document also provides suggested steps for configuring OIF, however, please contact your OIF system administrator before making any configuration changes to your OIF Server. Before proceeding, please see the Adobe Sign Single Sign On Using SAML Guide, which describes the SAML set up process and provides detailed information on the SAML Settings in Adobe Sign.

Configuring OIF as an IdP in Adobe Sign

Your organization’s instance of OIF needs to be configured within Adobe Sign as the external SAML Identity Provider (IdP). As an administrator for your Adobe Sign Account, navigate to SAML Setting in Adobe Sign as an (Account | Account Settings | SAML Settings).

You will need metadata information from your OIF IdP
configuration. Typically, the metadata for the OIF is available as an XML
content at: http://:/fed/idp/metadata.
Please contact your OIF administrator to gather the relevant. You will need the
following configuration information.

• Entity ID/Issuer URL—The entityID attribute on EntityDescriptor element
  • Logout URL/SLO Endpoint—When someone logs out of Adobe Sign, this URL is called to log them out of the IdP as well.
  • Login URL/SSO Endpoint—The Location attribute on SingleSignOnService element
  • IdP Certificate—Certificate information under the element EntityDescriptor -> IDPSSODescriptor -> KeyDescriptor use="signing"

This information should be configured in the appropriate fields in the Adobe Sign SAML configuration. See image below:

OIF 4-1 - Unbranded

Configuring Adobe Sign as a SP in OIF

Once the OIF SAML configuration is complete within the Adobe Sign UI, the next step is to configure Adobe Sign as a Service Provider within OIF. The information required for configuring Adobe Sign within OIF is available on the Adobe Sign SAML Service Provider (SP) information section under Account | Account Settings | SAML Settings

OIF 5-1 - unbranded

The metadata description for Adobe Sign is shown below:

code(a105)

Descargar

You must customize this metadata description and change the highlighted section in the XML to match the URL for your account. The Assertion Consumer URL for your specific account is shown in SAML Settings.

The steps for completing the configuration in OIF are as follows:

1. Go to the Federations configuration screen on the OIF Administration panel

7-1 (a106)

2. Create a new federation profile

7-2 (a107)

3. Create a new Service Provider (SP) listing for Adobe Sign

Import the Adobe Sign SP configuration XML or manually create the SP listing using the provider information from the Adobe Sign SAML settings.

8-1 (a108)

4. Complete the configuration. Adobe Sign will appear as a new Service Provider listing in the OIF list of SPs.

8-2 (a109)

Verifying Email Address as NameID Format

Adobe Sign uses email address as the unique user identifier. Before testing the single sign-on one last step is the ensure that the email address field is mapped to the appropriate user attribute within OIF and that email address is enabled as a valid NameID format.

9-1 (a110)
9-2 (a111)

Descargar

©2016 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved.

Products mentioned in this document, such as the services of identity providers Microsoft Active Directory Federation, Okta, Onelogin, and Oracle Identity Federation, and Salesforce software retain all of the copyrights and trademark rights of their specific corporations.

Última actualización: 23 de junio de 2016