Met de release van Acrobat en Acrobat Reader DC van oktober 2018 (19.008.20071) hebben we een geharmoniseerde ervaring voor delen geïntroduceerd waarmee u mensen eenvoudig kunt uitnodigen om samen te werken aan documenten op pc's, mobiele apparaten en via het web. Met de nieuwe functie kunt u bestanden op een van de volgende manieren delen:

• Persoonlijke uitnodigingen verzenden met de deeloptie van Document Cloud. U kunt een document ter controle verzenden zodat ontvangers alleen opmerkingen kunnen toevoegen of het document kunnen weergeven.
  • Een anonieme of openbare koppeling verzenden in een e-mailbericht.
  • Verzenden als e-mailbijlage.

In de nieuwe geharmoniseerde ervaring voor delen brengen de opties voor Verzenden of Bijvoegen aan e-mail zoals het e-mailpictogram  in de balk bovenaan u nu naar het nieuwe deelvenster. We moedigen u aan om onze nieuwe deelopties te gebruiken.

Als u de voor uw werk vaak documenten verzendt als bijlage, kunt u het gedrag van het e-mailpictogram wijzigen naar Bijvoegen aan e-mail met één klik, met behulp van het onderstaande register-/plist-bestand. Nadat u deze fix hebt toegepast, kunt u de Adobe Document Cloud-opties voor delen blijven gebruiken met de knop Delen in de rechterbovenhoek.

Opmerking:

Een voorkeur om het e-mailpictogram in te stellen als Bijvoegen aan e-mail met één klik wordt in een toekomstige versie toegevoegd.

De registerfix toepassen op Windows

1. Sluit de Acrobat DC-/Acrobat Reader DC-toepassing als deze al wordt uitgevoerd.

2. Download het toepasselijke bestand en sla het op.

Downloaden

3. Pak de inhoud (.reg-bestand) uit naar het bureaublad.

4. Zorg ervoor dat u beheerdersrechten hebt. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het .reg-bestand en selecteer Samenvoegen.

Het plist-bestand toepassen op macOS

1. Sluit de Acrobat DC-/Acrobat Reader DC-toepassing als deze al wordt uitgevoerd.

2. Download het toepasselijke bestand en sla het op.

Downloaden

3. Pak de inhoud (plist-bestand) uit naar het bureaublad.

4. Kopieer het plist-bestand naar de map /Bibliotheek/Voorkeuren/.

5. Open Terminal. Voer de volgende opdracht uit en druk op Enter:

sudo kill $(pgrep cfprefsd)

Voer uw Mac-beheerderswachtwoord in als u hierom wordt gevraagd.