Automatisk taggning

I den här tidiga versionen genereras taggar automatiskt för foton i en katalog baserat på fotonas komposition.

Obs!

• Vi vill gärna få din feedback om hur den här nya funktionen fungerar. Vi arbetar fortfarande med att se till att den fungerar på rätt sätt och med att åtgärda användbarhetsproblem.
  • För närvarande genereras endast engelska taggar.

Det går endast att använda automatisk taggning på foton. Foton som du importerar till Elements Organizer taggas omedelbart. De automatiska taggar som genereras visas i:

• vyn Detaljer,
  • vyn Enstaka bild, och
  • panelen Bildnyckelord.
Vyn Detaljer och vyn Enstaka bild

Panelen Automatiska taggar

Söka efter automatiska taggar

När du börjar skriva i sökrutan visas en förslaglista med alla automatiska taggar som innehåller den sträng du har börjat skriva.

Söka efter automatiska taggar

Panelen Automatiska taggar visas i den högra rutan. Du kan använda den panelen till att snabbt filtrera efter de här taggarna och ge oss feedback om dem.

Panelen Automatiska taggar

Ta bort automatiska taggar

Om de genererade taggarna inte är relevanta för ett foto finns det ett alternativ som du kan använda till att ta bort de använda automatiska taggarna från fotot. Mer information:

Ta bort automatiska taggar med hjälp av snabbmenyn

Ta bort automatiska taggar med hjälp av panelen Automatiska taggar

Inställningar för automatiska taggar

Du kan ange om automatiska taggar ska användas eller inte med hjälp av panelen Inställningar (Ctrl+K/Kommando+K > Inställningar > fliken Medieanalys > kryssrutan Analysera medier och sök efter taggar automatiskt).