Kom te weten hoe u formuliervelden invult en uw handtekening plaatst onder een document dat u moet ondertekenen.
Opmerking:
Het onderstaande artikel beschrijft een proces op de pagina Beheren in de nieuwe lay-out.
Klik hier om hetzelfde proces in de klassieke pagina-indeling te bekijken.

Overzicht

Invullen en ondertekenen is ontworpen als een snelle en eenvoudige methode waarop een gebruiker een document kan uploaden, alle benodigde inhoud kan invullen en vervolgens desgewenst zijn handtekening kan toepassen.

Tekstwordt ingevoerd via een directe 'klik en typ'-interface, zonder de noodzaak om allerlei ingewikkelde velden te plaatsen.

Bekijk hier de video over Invullen en ondertekenen

Hoe werkt dit?

1. Ga naar de pagina Start in Adobe Sign en klik op de koppeling Invullen en ondertekenen

sign_yourself
  2. Voeg de bestanden toe die moeten worden ondertekend.

• U kunt bestanden toevoegen via slepen en neerzetten, of vanuit de koppeling Bestanden toevoegen. Op dezelfde manier als wanneer u bestanden als bijlage toevoegt vanaf de pagina Verzenden.
    • U kunt meerdere bestanden toevoegen en opnieuw ordenen via slepen en neerzetten
  3. Typ een naam voor de overeenkomst

• Standaard bevat het veld Naam van overeenkomst de naam van het eerste bestand dat u in de sectie Bestanden neerzet.
      • Deze waarde kan desgewenst worden bewerkt.
    add_files
  4. Wanneer de bestanden zijn toegevoegd en in de juiste volgorde staan, klikt u op Volgende

5. De interface van Invullen en ondertekenen wordt geladen. Hier vindt u de documenten die u hebt geüpload, in de volgorde waarin ze zijn opgenomen.

Het document invullen:

• Selecteer een veldtype
    • Klik in het document op de plek waar u de veldinhoud wilt toevoegen
      • Tekstvelden bevatten een cursor en een tekstgebied om in te typen
      • U plaatst afbeeldingen met elke muisknop

U kunt de tekengrootte van alle velden aanpassen en u kunt velden eenvoudig verplaatsen naar de juiste positie

6. Bewerk het hele document op deze manier totdat alle invoer op de juiste plaats staat.

Zodra het document is ingevuld, klikt u op Gereed in de rechterbovenhoek van het venster.

complete_form

Opmerking:

Een handtekening wordt niet vereist in het invul- en ondertekeningsproces.

Succes!

Nadat u op de knop Gereed hebt geklikt, wordt de pagina opnieuw geladen naar de pagina 'U hebt het document ondertekend'.

Links op deze pagina staat een miniatuur van het document dat u zojuist hebt ondertekend. De pagina toont ook de vier 'volgende stappen' waarop u kunt klikken:

○ Een kopie verzenden: met deze optie start u een nieuwe workflow waarin het ondertekende document wordt verzonden naar een of meer e-mailadressen.

○ Kopie downloaden: als u op deze koppeling klikt, wordt een kopie van het ondertekende PDF-bestand op uw lokale systeem geopend.

○ Dit document beheren: hiermee opent u het tabblad Beheren.

○ Een ander document ondertekenen: met deze koppeling opent u de pagina Invullen en ondertekenen opnieuw, zodat u een ander document kunt ondertekenen.

pose_send_page

Invoertypen

A. Tekstinvoer: klik op deze optie en klik op een willekeurige plek in het document als u tekst wilt toevoegen. Als u naar een ander deel van het document wilt gaan, moet u expliciet in het nieuwe gebied klikken en beginnen met typen. Bij de tekstinvoer wordt rekening gehouden met harde regeleinden (carriage returns), zodat u gemakkelijk opmerkingen kunt typen die uit meerdere regels bestaan.

B. Invoer voor vinkjes: hiermee plaatst u een eenvoudige afbeelding van een vinkje.  Ideaal voor selectievakjes.

C. Gevuld rondje: gevulde rondjes zijn ook eenvoudige afbeeldingen die traditioneel worden gebruikt in keuzerondjes, maar u kunt ze ook toepassen in selectievakjes.

D. Handtekeningveld: hiermee kan de gebruiker een handtekening plaatsen. Als u een handtekening hebt opgeslagen in uw account, wordt deze standaard gebruikt. Als dat niet het geval is, beschikt u over de normale ondertekeningsopties die door de accountinstellingen zijn toegestaan.

E. Veld voor initialen: net als handtekeningen gebruikt het veld Initialen de afbeeldingen die u hebt opgeslagen, en zijn de normale invoeropties toegestaan als er geen opgeslagen afbeelding is.

tool_bar

De tekengrootte wijzigen

De tekengrootte van elk invoertype kan worden aangepast zodat deze groter of kleiner is dan de standaardgrootte. Elk invoertype behoudt zijn afzonderlijke instellingen voor de grootte, onafhankelijk van de andere invoertypen.

In één overeenkomst kunt u verschillende formaatvoorbeelden hebben voor elk invoertype.

Tekst, vinkjes en gevulde rondjes ondersteunen een stapsgewijs mechanisme voor het aanpassen van de tekengrootte, zowel voor een groter als kleiner formaat.

Boven elk van deze velden bevindt zich een interface met een pictogram Verwijderen (de prullenbak rechts) en twee voorbeelden van de letter 'A'.

De 'A' links is kleiner en de tekengrootte is met één stap verlaagd.

De 'A' rechts is groter en de tekengrootte is met één stap verhoogd.

Stepped Size

Opmerking:

Als u de tekengrootte voor een bepaald invoertype wijzigt, geldt deze wijziging ook voor alle nieuwe velden van hetzelfde type.

Voor de beste resultaten typt u wat tekst in het eerste veld en vervolgens maakt u het lettertype stapsgewijs groter of kleiner totdat het proportioneel past bij het lettertype op het onderliggende document. Wanneer u eenmaal de goede grootte hebt, hoeft u het lettertype niet nogmaals te vergroten of te verkleinen.

U kunt vinkjes, gevulde rondjes en de velden voor de handtekening of initialen dynamisch groter of kleiner maken. Hiervoor klikt u op de blauwe handgreep van het invoerveldvak.

Drag Sizing

Hierbij geldt wederom dat deze manier van vergroten of verkleinen een blijvend resultaat heeft, totdat u de grootte van het invoertype opnieuw verandert (met behulp van een van deze twee methoden).

De invoervelden verplaatsen

Na plaatsing kunnen alle invoervelden altijd worden verplaatst. Afhankelijk van de manier waarop het formulier is gemaakt, is het misschien eenvoudiger om uw invoer in een afzonderlijke sectie van het formulier te typen en de invoer vervolgens op de juiste plaats te zetten.

Een veld verplaatsen:

○ Klik één keer om het veld te selecteren. Het omsluitende kader van het veld wordt weergegeven.

○ Als de cursor op het veld wordt geplaatst, verandert deze in een pijl met vier richtingen.  Klik en houd de muisknop ingedrukt om het veld naar de gewenste plaats te slepen.

Move Input

De functie in- of uitschakelen

Standaard is de functie Invullen en ondertekenen / Alleen ik onderteken beschikbaar voor alle gebruikers op alle serviceniveaus.

Beheerders die de functie Invullen en ondertekenen/Alleen ik onderteken willen verwijderen van de startpagina, gaan hiervoor naar Account > Algemene instellingen > Invullen en ondertekenen

Deze instelling is ook beschikbaar op groepsniveau.

navigate_to_fillandsign

U kunt twee opties instellen om de gewenste optie weer te geven:

○ Standaard instellen op de nieuwe functie Invullen en ondertekenen

◘ Als u deze optie inschakelt, wordt de standaardworkflow van de startpagina ingesteld als Invullen en ondertekenen

◘ Als u deze optie niet inschakelt, blijft de standaardworkflow van de startpagina ingesteld op Alleen ik onderteken.

○ Gebruikers toestaan om te schakelen...

◘ Als u dit selectievakje inschakelt, wordt een koppeling geactiveerd waarmee de gebruiker naar wens kan schakelen tussen de twee workflows.

Configuratieopties

U kunt digitale handtekeningen toevoegen als ondertekeningsoptie door de volgende procedure te volgen:

• Digitale handtekeningen voor het account inschakelen
    • Navigeer naar Account > Accountinstellingen > Digitale handtekeningen
    • Schakel ten minste één van de digitale ondertekeningsmethoden in: Cloud of Downloaden
    • Klik op Opslaan.
navigate_to_digitalsignatures

De optie Digitale handtekening is de derde optie in het menu Ondertekenen.

add_digital_signature

Door een Digitale handtekening toe te voegen, start u het digitale ondertekeningsproces en krijgt de ondertekenaar rechtstreeks de optie voor het selecteren van een provider voor ondertekening te zien.

Als de handtekening is voltooid en op Gereed is geklikt, wordt het document opgeslagen in de sectie Ondertekend van het tabblad Beheren.