Ongelma: PDF-tiedostojen muokkaaminen ei onnistu Acrobatissa

• PDF-tiedostojen muokkaaminen ei onnistu.
  • Et pysty käyttämään aikaisemmin toimineita PDF-toiminteita, kuten vie PDF, luo PDF, yhdistä jne.
  • Huolimatta aidosti ostetusta Acrobatista sinua pyydetään tilaamaan uudelleen.
  • tai näet alla-ruudun koneellasi.

Ongelma saattaa ilmetä, jos avaat PDF-tiedoston Adobe Reader DC:ssä sensijaan, että avaisit sen Adobe Acrobat DC:llä, joka on tarkoitettu PDF-tiedostojen muokkaamiseen.

Huomautus:

Jos PDF-tiedosto on suojattu salasanalla, sinulla tulee olla PDF:n tai PDF-portfolion muokkaamista varten dokumentin avaussalasana ja oikeuksien muuttamiseen vaadittava salasana. Katso lisätietoja tästä asiakirjasta.

Huomaa, että PDF saattaa olla suojattu myös muilla tavoin. PDF:n omistaja on saattanut esimerkiksi suojata PDF-tiedoston digitaalisella sertifikaatilla. Jos haluat avata tällaisia suojattuja PDF-tiedostoja, sinulla tulee olla digitaaliset sertifikaatit asennettuna tietokoneeseesi. Katso lisätietoja tästä asiakirjasta.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Varmista, että Acrobat DC on asennettu tietokoneellesi

Jos Acrobat ei ole asennettu koneellesi, ja sinulla on voimassaoleva Acrobat-tilaus, lataa ja asenna Acrobat DC käyttämällä tätä linkkiä.

Käytä tätä linkkiä edellisiä Acrobatin versioita varten.

Miten saa selville, onko Acrobat asennettu koneelle?

• Windows: Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla Windows + R , kirjoita Avaa-kenttään Acrobat ja napsauta OK.
  • Mac: Kirjoita Spotlightiin Acrobat.

Ratkaisu 2: Tee Acrobatista PDF-tiedostojen oletusohjelma tietokoneellasi

Jos sekä Acrobat DC että Reader DC ovat asennettuina, määritä Acrobat DC oletusarvoiseksi PDF-katseluohjelmaksi. Noudata alla oleva ohjeita.

Vaiheet Windows 7- ja 8-versioissa:

1. Käynnistä Acrobat DC/ XI Pro/ XI Std. Voit tarkistaa version Ohje-valikosta. Katso alla oleva kuva Acrobat DC:tä varten.

2. Valitse Muokkaa >Oletusarvot.

3. Valitse Oletusarvojen valintaikkunassa Yleinen vasemman puolen vaihtoehdoista.

4. Valitse Valitse oletusarvoiseksi PDF-käsittelijäksi -vaihtoehto.

5. Valitse OK.

6. Sulje Acrobat ja kaksoisnapsauta jotain PDF-tiedostoa avataksesi sen Acrobatissa.

Vaiheet Windows 10:ssä:

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella PDF-tiedoston pikakuvaketta ja valitse sitten Ominaisuudet.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet
  2. Valitse tiedoston Ominaisuudet-valintaikkunasta Vaihda.

Valitse Vaihda
  3. Valitse Adobe Acrobat ja napsauta sitten OK.

Valitse Adobe Acrobat DC
  4. Napsauta Ominaisuudet-valintaikkunassa OK.

Napsauta OK Ominaisuudet-valintaikkunassa