Etter at du installerer en prøve av et Creative Cloud-program, som Photoshop CC, ved bruk av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, er du ikke i stand til å starte prøven.

«Kan ikke starte prøveversjon»-melding

Starting av en etterlysstripe kan feile grunnet én av følgende årsaker:

• Produktets installerings- eller oppstartsfiler har blitt endret.
  • Tillatelser for installasjon eller startfiler har blitt endret.

Prøv følgende løsninger for å løse problemet:

Løsning 1: Godkjenn tillatelsene til Adobe-databasefiler.

Adobe-mappetillatelser

Angi riktige tillatelser for Adobe-mappen. Bekreft at følgende brukere og grupper har disse tillatelsene:

Windows

• Administratorer (full kontroll)
  • SYSTEM (full kontroll)

Mac OS X

• Bruker (full kontroll)
  • Gruppe (full kontroll)
  • Alle (full kontroll)

Adobe-mappeplasseringer

• Windows 32-biters: \Program Files\Common Files\Adobe\
  • Windows 64-biters: \Program Files (x86)\Common Files\Adobe\
  • Mac OS: /Library/Application Support/Adobe/

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du bekrefter tillatelser, velger du operativsystem nedenfor. Du trenger mappetillatelsene og plasseringsinformasjonen nedenfor for å fullføre trinnene.

• Mac OS 10.5 og 10.6
  • Windows Vista og Windows 7

Bekrefte tillatelser etter operativsystem

Du trenger mappetillatelsene og plasseringsinformasjonen fra løsningen ovenfor for å utføre trinnene nedenfor. Bruk lenkene til å skaffe informasjon etter behov. I eksempelet nedenfor brukes mappenavnet Adobe PCD. Bytt ut mappen med mappenavnet Solutions.

Mac OS X 10.5 og 10.6

1. Naviger til mappen med Finder for å endre den.

2. Kontroll-klikk mappen og velg Hent info.

3. Utvid delen for deling og tillatelser.

4. Klikk på Detaljer for å vise de forskjellige eier- og gruppevalgene.

5. Klikk på låseikonet i nedre høyre hjørne. Skriv inn administratorbrukernavnet og -passordet når du blir bedt om det, og klikk OK.

6. Angi tillatelsene i henhold til delen for mappetillatelser i løsningen.

7. Klikk på utstyrsikonet og velg Bruk på vedlagte element.

8. Lukk dialogboksen Få info.

Windows Vista og Windows 7

1. Velg Start > Datamaskin.

2. Velg Organiser > Mappe- og søkealternativer, og klikk deretter kategorien Vis.

3. Rull ned til bunnen av inndelingen Avanserte innstillinger, og fjern merker for Bruk delingsveiviser (anbefales).

4. Klikk OK.

5. Naviger til mappen med Windows Utforsker for å endre den.

6. Høyreklikk Adobe-mappen og velg Egenskaper.

7. Fjern merket for Kun lese i inndelingen Attributter.

8. Klikk Bruk og deretter OK for å lukke dialogboksen Bekreft endringer av attributter.

9. Klikk kategorien Sikkerhet.

10. Angi tillatelsene i henhold til delen for mappetillatelser i løsningen.

11. Følg disse trinnene for å endre innstillingene:

1. Klikk Rediger.

2. Hvis Brukerkontokontroll viser et varsel, følger du instruksjonene for å godta.

3. Gjør de nødvendige endringene.

Løsning 2. Avinstaller programmet og installer den på nytt.

• Se trinnene her for å avinstallere et program.
  • Hvis du ønsker å installere en prøveversjon av et program, klikker du på Prøv i skrivebordsprogrammet Creative Cloud.