Denne artikkellisten viser kjente kompatibilitetsproblemer som kan oppstå når du kjører Adobe-programmer på macOS 10.14 (Mojave) og gir velprøvde løsninger.

Adobe har oppdaget kompatibilitetsproblemene oppført nedenfor, under kjøring av programmer med macOS 10.14 Mojave.

Adobe anbefaler sterkt at kunder oppdaterer til den nyeste versjonen av programmet (CC 2019) før de oppdaterer til macOS 10.14 Mojave. Eldre versjoner av programmet ble ikke utviklet, eller omfattende testet, for å kjøre på macOS Mojave. Vi anbefaler dessuten sterkt at kundene gjør sin egen testing på en passiv partisjon, for å forsikre seg om at nye operativsystemer fungerer sammen med gjeldende maskinvare og drivere. Du vil kanskje ønske å forbli på en eldre versjon av operativsystemet som er kompatibelt med tidligere versjoner av programvaren vår.

Dette gjelder følgende produkter
Operativsystem
Premiere Pro CC, After Effects CC, Character Animator CC, Prelude CC, Audition CC versjon 2019 eller tidligere macOS 10.14 Mojave

Adobe har oppdaget kompatibilitetsproblemene oppført nedenfor, under kjøring av programmer (CC 2019) og tidligere versjoner på macOS 10.14 Mojave.

Programmet vil ha tilgang til mikrofonen

Gjelder for Premiere Pro, Prelude, Character Animator, Audition

Når du drar et klipp på tidslinjen, viser programmet følgende melding.

Forespørsel om tilgang til mikrofonen på Premiere Pro
Forespørsel om tilgang til mikrofonen på Premiere Pro
Forespørsel om tilgang til mikrofonen på Prelude
Forespørsel om tilgang til mikrofonen på Character Animator
Forespørsel om tilgang til mikrofonen på Character Animator

Klikk på OK for å angi at mikrofonen skal være lydinngang i innstillingene for lydmaskinvare.

I tillegg ber Character Animator om tilgang til kameraet. Programmet viser følgende melding.

Forespørsel om tilgang til kameraet på Character Animator
Forespørsel om tilgang til kameraet på Character Animator

Klikk på OK for å angi at Mac-kameraet skal være viedeoinngangen.

Innstillingen Mørkt utseende påvirker ikke alle brukergrensesnitt

Gjelder for Premiere Pro, After Effects, Character Animator, Prelude

Når du aktiverer utseendet Mørk modus i MacOS Systeminnstillinger > Generelt-dialogen, vil tittellinjen øverst i programvinduene fortsatt ha et Lyst tema.

Problemer med pipetter

Gjelder for Premiere Pro

Følgende problemer oppstår når du bruker pipetter:

• Når du bruker pipetter i Premiere Pro for å prøve farger, ser du ingen forhåndsvisning av farger i fargeprøven.
  • Når du bruker pipetten til å prøve en farge for en tittel i Essential Graphics-panelet, fungerer ikke pipetten.

Transformasjonskutt med standardverdier for Metal GPU-gjengivelse til programvaregjengivelse

Gjelder for Premiere Pro

Hvis du benytter Metal GPU-gjengivelse og bruker en Transformasjonskutt, vil ikke Premiere Pro bruke Metal GPU ved gjengivelse. I stedet brukes standardverdiene for programvaregjengivelse.

Hjelpeappen Dvaaudioscan vises fortsatt i Dock

Gjelder for Premiere Pro

Når du avslutter Premiere Pro etter at du har opprettet et prosjekt, avsluttes ikke hjelpeappen Dvaaudioscan. Ved avslutning slås systemet av med Dvaaudioscan-ikonet synlig i Dock. Det vil også dukke opp igjen i Dock ved omstart.

After Effects forsøker å ta kontroll over Finder

Når du starter After Effects for første gang, åpnes en OS-dialog som ber deg om tillatelse til å kontrollere Finder. «Adobe After Effects CC 2018» ønsker å kontrollere programmet «Finder».
Problemet gjelder ikke for påfølgende oppstarter.

Dialogen Feilsøkingshendelse mangler brukergrensesnittelementer

Gjelder for After Effects

Når en oppgave i After Effects krasjer og produserer feilsøkingshendelser, mangler hurtigmenyen Ignorer og avmerkingsboksen Kopier til oppkallstakk i dialogboksen.

Korrekturvisning mangler i importdialogboksen

Gjelder for After Effects

Installer og start After Effects på macOS Mojave, og åpne deretter importdialogboksen Fil-meny> Importer> Fil. Når du klikker på knappen Vis elementer som, mangler galleriet i hurtigmenyen.