Käsiteltävät aiheet
Lisätietoja Adobe-tuotteiden aktivoimisesta ja aktivoinnin poistamisesta.
Tällä sivulla

Sovelluksen aktivointi

Aktivointi liittää sovelluksen kelvolliseen käyttäjän käyttöoikeuteen.

Aktivointi – sovelluksen liittäminen käyttöoikeuteen – on automaattista useimmissa sovelluksissa. Joissakin tapauksissa sinun on aktivoitava sovellus manuaalisesti, ennen kuin voit käyttää sitä. Selvitä tuotteen aktivointi etsimällä tuotteesi.

Creative Cloud, Acrobat DC

Adobe Creative Cloud, Acrobat Pro DC tai Acrobat Standard DC aktivoidaan kirjautumalla sisään.

1. Varmista, että tietokoneessa on Internet-yhteys.

2. Käynnistä sovellus.

3. Valitse Ohje > Kirjaudu sisään. (Jos toiminto näkyy himmeänä, olet jo kirjautunut eikä ohjelmistoa tarvitse aktivoida.)

4. Aktivoi tuotteesi kirjautumalla Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi.

Jos sinulla ei vielä ole Adobe-tunnusta, näet toiminnon, jolla voit luoda tunnuksen. Seuraa näyttöön tulevia ohjeita.

Vihje:

Tarkempia tietoja Creative Cloud -sovellusten ja -palveluiden aktivoimisesta on kohdassa Creative Cloud -sovellusten aktivoiminen kirjautumalla sisään ja ulos.

Kohtasitko ongelmia? Katso Aktivoinnin ja aktivoinnin poistamisen vianmääritys.

Acrobat XI, X

Adobe Acrobat XI ja X aktivoidaan automaattisesti heti, kun ohjelmisto havaitsee Internet-yhteyden.

Jos sinun on aktivoitava ohjelmisto manuaalisesti (jos esimerkiksi olet poistanut sen aktivoinnin toisessa tietokoneessa, jotta voit aktivoida sen toisessa tietokoneessa), noudata alla olevia Creative Suite -osan ohjeita.

Creative Suite 6 ja sitä aiemmat versiot

CS6: Aktivoi ohjelmisto käytön ensimmäisen viikon aikana kirjautumalla Adobe ID-tunnuksella ja salasanalla. Tee se suorittamalla alla olevat vaiheet.

CS5.5, CS5, CS4, CS3 ja aiemmat versiot: Aktivointi tapahtuu automaattisesti, kun ohjelmisto havaitsee Internet-yhteyden, tai ohjelmisto kehottaa sinua aktivoimaan itsensä asennuksen aikana. Aktivoi ohjelmisto manuaalisesti suorittamalla alla olevat vaiheet.

Ohjelmiston aktivoiminen manuaalisesti:
    1. Varmista, että tietokoneessa on Internet-yhteys.

2. Käynnistä sovellus.

3. Valitse Ohje > Aktivoi. (Jos kirjautumistoiminto näkyy himmeänä, olet jo aktivoinut ohjelmiston.)

4. Aktivoi tuotteesi kirjautumalla Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi.

Jos sinulla ei vielä ole Adobe-tunnusta, näet toiminnon, jolla voit luoda tunnuksen. Seuraa näyttöön tulevia ohjeita.

Vihje:

Kohtasitko ongelmia? Katso Aktivoinnin ja aktivoinnin poistamisen vianmääritys.

Flash Player, Acrobat Reader ja Shockwave Player

Näitä tuotteita ei tarvitse aktivoida. Jos tarvitset apua näiden tuotteiden kanssa, käy seuraavissa sivustoissa:

Sovelluksen aktivoinnin poistaminen

Aktivoinnin poistaminen irrottaa sovelluksen kelvollisesta käyttäjän käyttöoikeudesta.

Kun sovelluksen aktivointi on poistettu, voit aktivoida sen koska tahansa, kun haluat. Sinun ei tarvitse poistaa sovelluksen asennusta tietokoneesta, jotta voit poistaa sen aktivoinnin. Sovelluksen asennuksen poistaminen ei poista sen käyttöoikeuden aktivointia.

Yksittäinen Adobe-ohjelmiston käyttöoikeus sallii sovelluksen asentamisen kahdelle tietokoneelle, esimerkiksi koti- ja työkoneelle. Jos haluat asentaa sovelluksen kolmanteen tietokoneeseen, poista ensin sovelluksen yhden asennuksen aktivointi. Ohjeet.

Creative Cloud, Acrobat DC

1. Varmista, että tietokoneessa on Internet-yhteys.

2. Käynnistä sovellus.

3. Valitse Ohje > Kirjaudu ulos.

4. Valitse Kirjaudu ulos.

Vihje:

Tarkempia tietoja Creative Cloud -sovellusten ja -palveluiden aktivoimisesta on kohdassa Creative Cloud -sovellusten aktivoiminen kirjautumalla sisään ja ulos.

Kohtasitko ongelmia? Katso Aktivoinnin ja aktivoinnin poistamisen vianmääritys.

Acrobat XI/X, Creative Suite 6 ja sitä aiemmat versiot

1. Varmista, että tietokoneessa on Internet-yhteys.

2. Käynnistä sovellus.

3. Valitse Ohje > Poista aktivointi.

4. Valitse jokin seuraavista asetuksista:

• Poista aktivointitai Keskeytä aktivointi: Nämä komennot poistavat ohjelmiston aktivoinnin, mutta säilyttävät käyttöoikeustiedot tietokoneessa. Valitse jokin näistä vaihtoehdoista, jos haluat poistaa ohjelmiston aktivoinnin väliaikaisesti ja aiot aktivoida sen tässä tietokoneessa uudelleen.
      • Poista aktivointi pysyvästi: Tämä komento poistaa sekä ohjelmiston että käyttöoikeustiedot tietokoneesta. Jos haluat käyttää ohjelmistoa tässä tietokoneessa uudelleen, anna sarjanumero uudelleen.

Vihje:

Kohtasitko ongelmia? Katso Aktivoinnin ja aktivoinnin poistamisen vianmääritys.

Alkuun

Usein kysytyt kysymykset

Mitä aktivoiminen tarkoittaa?

Aktivointi on prosessi, jonka aikana Adobe tarkistaa ohjelmiston käyttöoikeuden sekä havaitsee ja ehkäisee näin Adobe-tuotteiden ja -palveluiden väärentämistä ja väärinkäyttöä. Aktivoinnissa Adobelle lähetetään tietoja useaan otteeseen, kuten Adobe-ohjelmistoa ladattaessa ja asennettaessa, asennusta poistettaessa, sarjanumeroa määritettäessä, sovellusta käynnistettäessä ja päivitystarkistusten aikana. Adobe saattaa myös käyttää näitä tietoja erikseen tai yhdessä muiden Adoben saamien tietojen kanssa (i) käyttöoikeuden uusintavaihtoehtojen tarjoamiseen ja (ii) Adobe-ohjelmistojen käyttötutkimuksiin, jotta asiakkaiden mielenkiinto voidaan säilyttää.

Mitä tietoja Adobelle lähetetään aktivoinnin aikana?

Adobelle saatetaan lähettää seuraavan tyyppisiä tietoja aktivoinnin aikana:

Tunnisteet (ID-tunnukset)
    • yksilölliset (Adoben luomat) tunnukset, jotka määritetään tietokoneelle ja ostamallesi ohjelmiston käyttöoikeudelle. Näiden tunnisteiden perusteella ei voida paikantaa tietokonetta eikä tunnistaa sinua.
    • Adobe-tunnuksesi, jos olet kirjautunut Adoben palveluihin Adobe-ohjelmiston asennuksen, päivityksen tai käytön aikana. Adobe-tunnuksen perusteella sinut voidaan tunnistaa ja sen perusteella saadaan kaikki tiedot, jotka olet antanut Adobelle luodessasi tai käyttäessäsi Adobe-tiliä. Jos järjestelmänvalvoja tai jokin muu taho hoitaa edellä mainitut tehtävät puolestasi tai työnantajasi puolesta, Adobe saattaa vastaanottaa myös tämän tahon Adobe-tunnuksen.
    Asennetun Adobe-tuotteen tuotetiedot
    • Asennettujen tuotteiden käyttöoikeuksiin liittyvät sarjanumerot
    • tuotteen nimi ja versio, hankitun käyttöoikeuden tyyppi
    • Ohjelmistoon liittyvän käyttöoikeussopimuksen versio
    • Adobe-sovelluskäynnistysten määrä edellisen aktivoinnin jälkeen kaikkien käyttöoikeuteen liittyvien sovellusten osalta.
    Käyttöjärjestelmän tiedot
    • käyttöjärjestelmän tyyppi ja versio
    • käytetty kieli (kieliversio ja kirjoitusjärjestelmä)
    • tietokoneen aika (ja aikavyöhyke)
    • tietokoneen nimi
    • MAC-osoite
    IP-osoite

Adobe saa Internet-palveluntarjoajan antaman IP-osoitteen, kun aktivointitiedot lähetetään Adobelle.