Lisätietoja Adobe-tuotteiden aktivoimisesta ja aktivoinnin poistamisesta.

Sovelluksen aktivointi

Mitä aktivoiminen tarkoittaa?

Aktivointi – sovelluksen liittäminen kelvolliseen käyttöoikeuteen – on automaattista useimmissa sovelluksissa. Joissakin tapauksissa sinun on aktivoitava sovellus manuaalisesti, ennen kuin voit käyttää sitä. Etsi tuote alla olevista kohdista, niin saat tietää, kuinka sovellus aktivoidaan.

Creative Cloud, Acrobat DC

Jos käytössä on Adobe Creative Cloud, Acrobat Pro DC tai Acrobat Standard DC, aktivoi ohjelmisto (esimerkiksi Photoshop, Lightroom, Illustrator tai Acrobat DC) kirjautumalla sisään. Käynnistä sovellus ja valitse Ohje > Kirjaudu (Adobe ID -tunnuksesi). Voit vaihtoehtoisesti kirjautua Creative Cloud -työpöytäsovelluksessa.

Creative Suite 2 ja 3 | Acrobat 7, 8 ja 3D | Audition 3

Aiempien Acrobat- ja Creative Suite (CS3) -sovellusversioiden vanhat aktivointipalvelimet on poistettu käytöstä. Ilman aktivointipalvelimia nämä sovellukset ilmoittavat yhteysvirheestä, kun käyttöoikeutta yritetään tarkistaa. Jos haluat asentaa version, joka ei vaadi aktivointia, katso Virhe: ”Aktivointipalvelin ei ole käytettävissä” | CS2, Acrobat 7, Audition 3 tai Aktivointi- tai yhteysvirhe | CS3, Acrobat 8.

Tämä koskee muun muassa seuraavia sovelluksia: Creative Suite 2- ja 3-sovellukset, Acrobat 7 ja 8 (Standard ja Professional) ja Acrobat 3D -versio 8.

Creative Suite 6, 5 ja 4

CS6: Aktivoi ohjelmisto käytön ensimmäisen viikon aikana kirjautumalla Adobe ID-tunnuksella ja salasanalla. Tee se suorittamalla alla olevat vaiheet.

CS5.5, CS5 ja CS4: Aktivointi tapahtuu automaattisesti, kun ohjelmisto havaitsee internet-yhteyden, tai ohjelmisto kehottaa sinua aktivoimaan itsensä asennuksen aikana. Aktivoi ohjelmisto manuaalisesti suorittamalla alla olevat vaiheet.

Ohjelmiston aktivoiminen manuaalisesti:

1. Tarkista, että tietokoneella on internet-yhteys.

2. Käynnistä ohjelma.

3. Valitse Ohje > Aktivoi. (Jos kirjautumistoiminto näkyy himmeänä, olet jo aktivoinut ohjelmiston.)

4. Aktivoi tuotteesi kirjautumalla Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi.

Jos sinulla ei vielä ole Adobe ID-tunnusta, näet toiminnon, jolla voit luoda tunnuksen. Seuraa näyttöön tulevia ohjeita.

Huomautus:

Onko sinulla ongelma tai tarvitseeko sinun suorittaa aktivointi ilman verkkoyhteyttä? Katso Aktivoinnin ja aktivoinnin poistamisen vianmääritys.

Acrobat XI, X

Adobe Acrobat XI ja X aktivoidaan automaattisesti heti, kun ohjelmisto havaitsee Internet-yhteyden.

Jos sinun on aktivoitava ohjelmisto manuaalisesti (jos esimerkiksi olet poistanut sen aktivoinnin toisessa tietokoneessa, jotta voit aktivoida sen toisessa tietokoneessa), noudata Creative Suite 6 ja sitä aiemmat versiot -kohdan ohjeita.

Flash Player, Acrobat Reader ja Shockwave Player

Näitä tuotteita ei tarvitse aktivoida. Jos tarvitset apua näiden tuotteiden kanssa, käy seuraavissa sivustoissa:

Photoshop Elements, Premiere Elements

Tuote aktivoituu, kun käynnistät sen ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun olet syöttänyt sarjanumeron.

Jos tuotteen aktivointi poistetaan valitsemalla Ohje > Kirjaudu ulos, sen voi aktivoida uudelleen valitsemalla Ohje > Kirjaudu sisään. Tuote käynnistyy kokeilutilassa. Valitse Lisensoi tämä ohjelmisto ja anna sarjanumero.

Olet saanut sarjanumeron, kun ostit tuotteen. Katso lisätietoja sarjanumerojen paikallistamiseksi kohdasta Löydä sarjanumerosi tai lunastuskoodisi.

Sarjanumeron tai lunastuskoodin paikallistaminen

Jotkut tuotteet edellyttävät sarjanumeron tai lunastuskoodin syöttämistä ennen kuin tuotetta voi alkaa käyttää. Sarjanumeron tai lunastuskoodin saa tuotteen ostettuaan.

Huomautus:

Creative Cloud -sovellukset eivät vaadi sarjanumeroa. Jos sinua pyydetään antamaan sarjanumero, kun käynnistät Creative Cloud -sovelluksen, kyseessä on virhe. Katso ohjeita ongelman ratkaisemiseksi kohdasta Creative Cloud -sovellus pyytää sarjanumeroa.

Sovelluksen aktivointi uudessa tietokoneessa

Creative Cloud, Acrobat DC

Yksittäistä tilausta voi käyttää enintään kahdessa tietokoneessa tai laitteessa.

Tietoa tilauksen käyttämisestä toisessa tietokoneessa tai laitteessa on kohdassa Tilauksen käyttäminen toisessa tietokoneessa tai laitteessa.

Erillistuotteet kuten Photoshop Elements tai Premiere Elements

Tuotteen voi asentaa enintään kahteen tietokoneeseen. Jos haluat siirtää tuotteen uuteen tietokoneeseen, valitse tuotteessa Ohje > Kirjaudu ulos jommalla kummalla tietokoneella, jossa on aktiivinen lisenssi. Sen jälkeen voit asentaa tuotteen uuteen tietokoneeseen.

Jos tietokone, johon asensit tuotteen, ei ole enää käytettävissä, ota meihin yhteyttä, jotta voimme päivittää tiedon järjestelmään. Kun tieto on poistettu, voit asentaa tuotteen uuteen järjestelmään.

Sovelluksen aktivoinnin poistaminen

Mitä aktivoinnin poistaminen on?

Aktivoinnin poistaminen irrottaa sovelluksen kelvollisesta käyttäjän käyttöoikeudesta. Kun sovelluksen aktivointi on poistettu, voit aktivoida sen koska tahansa, kun haluat. Sinun ei tarvitse poistaa sovelluksen asennusta tietokoneesta, jotta voit poistaa sen aktivoinnin. Sovelluksen asennuksen poistaminen ei välttämättä poista sen käyttöoikeuden aktivointia.

Yksittäinen Adobe-ohjelmiston käyttöoikeus sallii sovelluksen asentamisen kahdelle tietokoneelle, esimerkiksi koti- ja työkoneelle. Jos haluat asentaa sovelluksen kolmanteen tietokoneeseen, poista ensin sovelluksen yhden asennuksen aktivointi. Ohjeet.

Creative Cloud -sovelluksen aktivoinnin poistaminen

Creative Cloud -sovelluksen aktivointi voidaan poistaa kirjautumalla ulos. Käynnistä mikä tahansa Creative Cloud -sovellus ja valitse Ohje > Kirjaa ulos (Adobe ID -tunnuksesi). Voit kirjautua ulos myös Creative Cloud -työpöytäsovelluksesta tai poistaa laitteen aktivoinnin käyttäjätililtäsi osoitteessa adobe.com. Katso tarkat ohjeet seuraavista: Kirjautuminen ulos Creative Cloudista ja Kirjautuminen ulos käyttäjätililtä.

Huomautus:

Vaihtoehto kirjautua ulos tilisivulla ei ole käytettävissä maissa, joissa palveluntarjoajana on Digital River.

Acrobat DC:n aktivoinnin poistaminen

Tilausversio

Jos sinulla on Acrobat DC -tilaus, voit poistaa sovelluksen aktivoinnin kirjautumalla siitä ulos. Käynnistä sovellus ja valitse Ohje > Kirjaa ulos (Adobe ID -tunnuksesi).Voit kirjautua ulos tilisivultasi myös adobe.com-sivustolla.Katso tarkat ohjeet seuraavista: Kirjautuminen ulos Creative Cloudista ja Kirjautuminen sisään ja ulos tilisivulla.

Huomautus:

Vaihtoehto kirjautua ulos tilisivulla ei ole käytettävissä maissa, joissa palveluntarjoajana on Digital River.

Muu kuin tilausversio (erillinen versio)

Jos käytössäsi on Acrobat DC:n erillinen versio, joka ei ole tilausversio, poista Acrobatin aktivointi kirjautumalla siitä ulos. Käynnistä sovellus ja valitse Ohje > Kirjaa ulos (Adobe ID -tunnuksesi).

Huomautus:

Tarkista, että tietokoneella on internet-yhteys, kun yrität kirjautua ulos.

Acrobat XI/X:n, Creative Suite 6:n ja sitä aiempien versioiden aktivoinnin poistaminen

1. Tarkista, että tietokoneella on internet-yhteys.

2. Käynnistä ohjelma.

3. Valitse Ohje > Poista aktivointi.

4. Valitse jokin seuraavista asetuksista:

• Poista aktivointitai Keskeytä aktivointi: Nämä komennot poistavat ohjelmiston aktivoinnin, mutta säilyttävät käyttöoikeustiedot tietokoneessa. Valitse jokin näistä vaihtoehdoista, jos haluat poistaa ohjelmiston aktivoinnin väliaikaisesti ja aiot aktivoida sen tässä tietokoneessa uudelleen.
    • Poista aktivointi pysyvästi: Tämä komento poistaa sekä ohjelmiston että käyttöoikeustiedot tietokoneesta. Jos haluat käyttää ohjelmistoa tässä tietokoneessa uudelleen, anna sarjanumero uudelleen.

Photoshop Elementsin tai Premiere Elementsin aktivoinnin poistaminen

Jos haluat poistaa Photoshop Elementsin tai Premiere Elementsin aktivoinnin, kirjaudu ulos sovelluksesta valitsemalla Ohje > Kirjaudu ulos.

Huomautus:

Kohtasitko ongelmia? Katso Aktivoinnin ja aktivoinnin poistamisen vianmääritys.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä aktivoiminen tarkoittaa?

Aktivointi on prosessi, jonka aikana Adobe tarkistaa ohjelmiston käyttöoikeuden sekä ehkäisee näin Adobe-tuotteiden ja -palveluiden väärentämistä ja väärinkäyttöä. Aktivoinnissa Adobelle lähetetään tietoja useaan otteeseen, kuten Adobe-ohjelmistoa ladattaessa ja asennettaessa, asennusta poistettaessa, sarjanumeroa määritettäessä, sovellusta käynnistettäessä ja päivitystarkistusten aikana. Adobe saattaa myös käyttää näitä tietoja erikseen tai yhdessä muiden Adoben saamien tietojen kanssa (i) käyttöoikeuden uusintavaihtoehtojen tarjoamiseen ja (ii) Adobe-ohjelmistojen käyttötutkimuksiin, jotta asiakkaiden mielenkiinto voidaan säilyttää.

Mitä tietoja Adobelle lähetetään aktivoinnin aikana?

Adobelle saatetaan lähettää seuraavan tyyppisiä tietoja aktivoinnin aikana:

Tunnisteet (ID-tunnukset)

• yksilölliset (Adoben luomat) tunnukset, jotka määritetään tietokoneelle ja ostamallesi ohjelmiston käyttöoikeudelle. Näiden tunnisteiden perusteella ei voida paikantaa tietokonetta eikä tunnistaa sinua.
  • Adobe ID -tunnuksesi, jos olet kirjautunut Adoben palveluihin Adobe-ohjelmiston asennuksen, päivityksen tai käytön aikana. Adobe ID -tunnuksen perusteella sinut voidaan tunnistaa, ja sen perusteella saadaan kaikki tiedot, jotka olet antanut Adobelle luodessasi tai käyttäessäsi Adobe-tiliä. Jos järjestelmänvalvoja tai jokin muu taho hoitaa edellä mainitut tehtävät puolestasi tai työnantajasi puolesta, Adobe saattaa vastaanottaa myös tämän tahon Adobe ID -tunnuksen.

Asennetun Adobe-tuotteen tuotetiedot

• Asennettujen tuotteiden käyttöoikeuksiin liittyvät sarjanumerot
  • tuotteen nimi ja versio, hankitun käyttöoikeuden tyyppi
  • Ohjelmistoon liittyvän käyttöoikeussopimuksen versio
  • Adobe-sovelluskäynnistysten määrä edellisen aktivoinnin jälkeen kaikkien käyttöoikeuteen liittyvien sovellusten osalta.

Käyttöjärjestelmän tiedot

• käyttöjärjestelmän tyyppi ja versio
  • käytetty kieli (kieliversio ja kirjoitusjärjestelmä)
  • tietokoneen aika (ja aikavyöhyke)
  • tietokoneen nimi
  • MAC-osoite

IP-osoite

Adobe saa Internet-palveluntarjoajan antaman IP-osoitteen, kun aktivointitiedot lähetetään Adobelle.