Opi lataamaan ja asentamaan Creative Cloud ‑sovelluksia. Etsi ja asenna sovelluksista helposti useita versiota.

Ensimmäisen sovelluksen lataus

Tervetuloa Creative Cloudiin! Pääset alkuun lataamalla ensimmäisen sovelluksesi Adoben sivustosta. Myöhemmin ladattavien sovellusten hallintaan käytettävä Adobe Creative Cloud ‑tietokonesovellus asennetaan samaan aikaan.

1. Siirry Creative Cloud ‑sovellusten luetteloon ja etsi ladattava sovellus, kuten Photoshop.

Creative Cloud ‑sovellusten luettelo
  2. Asenna haluamasi sovellus valitsemalla Lataa. Sovelluksen lataaminen käynnistyy.

Huomautus:

Valitse Ladattava kokeiluversio, jos et ole kirjautunut Adobe-tilillesi tai jos sinulla ei ole voimassa olevaa tilausta.

3. Käynnistä asennusohjelma kaksoisnapsauttamalla ladattua tiedostoa. Ladatun tiedoston nimi on <tuotteen nimi> _Installer.dmg Macissa tai <tuotteen nimi>_Set-Up.exe Windowsissa. Jos olet esimerkiksi ladannut Photoshopin, tiedoston nimi on (Mac) photoshop_installer.dmg tai (Win) photoshop_Set-Up.exe.

4. Kirjaudu sisään Adobe ID:lläsi ja salasanallasi tai yhteisöpalvelutilisi (Facebookin tai Googlen) tunnistetiedoilla. Luo Adobe ID valitsemalla Rekisteröidy, jos sinulla ei vielä ole sitä.

Kirjautumiseen käytettävä Adobe ID
    Kirjaudu

5. Vastaa näyttöön tulevaan lyhyeen kyselyyn ja valitse Jatka.

Kysely
  6. Asenna sovellus valitsemalla Aloita asennus.

start-installing
  7. Sovelluksen asennus käynnistyy. Näet arvion asennuksen suorittamiseen jäljellä olevasta ajasta.

Sovelluksen asennus

Onnittelut! Sovellus on asennettu, ja se käynnistyy automaattisesti.

installation-complete

Muiden sovellusten lataus

Kun olet ladannut ensimmäisen sovelluksesi, Creative Cloud ‑tietokonesovelluksella voit helposti selata, asentaa, käynnistää ja hallita Creative Cloud ‑sovelluksia tai ‑palveluita.

Huomautus:

Jos haluat ladata mobiilisovelluksia mobiililaitteeseen, siirry mobiilisovellusten luetteloon.

1. Avaa Creative Cloud ‑tietokonesovellus napsauttamalla työkalurivillä (Windows) tai osoittamalla Applen valikkopalkissa (Mac OS) olevaa Creative Cloud ‑kuvaketta. Jos se ei ole vielä valittuna, napsauta ikkunan yläosassa olevaa Apps-välilehteä.

Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen kuvake

Näet asennetun sovelluksen, kuten myös luettelon muista selattavissa ja ladattavissa olevista sovelluksista.

Huomautus:

Jos et näe Creative Cloud ‑kuvaketta, olet ehkä sulkenut sovelluksen. Voit käynnistää sen uudelleen seuraavasti:

• Windows: Valitse Käynnistä > Ohjelmat > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: Valitse Siirry > Sovellukset > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

Voit ladata Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen manuaalisesti Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen sivulta.

2. Vieritä Etsi lisää sovelluksia ‑osassa alaspäin ja etsi sovellus, jonka haluat asentaa. Voit suodattaa sovellusluetteloa valitsemalla Suodattimet ja versiot.

filters-and-versions_v2
  3. Valitse Asenna.

Sovelluksen lataus käynnistyy. Voit tarkistaa latauksen edistymisen sovelluksen nimen vieressä olevasta tilapalkista.

Huomautus:

Sovelluksen lataaminen voi verkon latausnopeudesta riippuen kestää jonkin aikaa.

4. Voit käynnistää uuden sovelluksen etsimällä sovelluksen kuvakkeen ja valitsemalla Avaa.

Uusi sovellus asennetaan tietokoneessa samaan paikkaan kuin minne sovellukset normaalisti asennetaan, kuten Ohjelmatiedostot-kansioon (Windows) tai Ohjelmat-kansioon (Mac OS). Voit käyttää sitä muiden tietokoneessa olevien sovellusten tapaan.

Sovellusten aikaisempien versioiden asentaminen

Voit ladata Creative Cloud ‑sovelluksista aikaisempia versioita. Tietokoneessa voi halutessasi olla useimmista sovelluksista asennettuna samanaikaisesti useita saman sovelluksen versioita.

1. Avaa Creative Cloud ‑tietokonesovellus napsauttamalla työkalurivillä (Windows) tai osoittamalla Applen valikkopalkissa (Mac OS) olevaa Creative Cloud ‑kuvaketta. Jos se ei ole vielä valittuna, napsauta ikkunan yläosassa olevaa Apps-välilehteä.

Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen kuvake
  2. Valitse Etsi lisää sovelluksia ‑osasta Kaikki ja sitten Näytä edelliset versiot.

Edellisten versioiden etsiminen
  3. Siirry vierittämällä ladattavan sovelluksen kohdalle ja napsauta Asenna-valikkoa. Valitse saatavana oleva versio asennusta varten.

Edelliset versiot

Huomautus:

Kun asennat uuden Creative Cloud ‑sovelluksen, sen tietokoneessa olevat aikaisemmat versiot oletusarvoisesti poistetaan. Jos haluat säilyttää aikaisemmin asennetut versiot, valitse Lisäasetukset ja poista päivityksen vahvistusvalintaikkunassa olevan Poista vanhat versiot ‑valintaikkunan valinta.

Aikaisemmat tuoteversiot eivät korvaa olemassa olevia versioita. Tietokoneessa voi olla samasta sovelluksesta käynnissä samanaikaisesti kaksi versiota.

Päivitysten hakeminen

Adobe Creative Cloud ‑tietokonesovellus ilmoittaa, kun asennettuihin sovelluksiin on saatavana päivityksiä. Voit hakea päivityksiä manuaalisesti toimimalla alla olevien ohjeiden mukaan.

1. Avaa Creative Cloud ‑tietokonesovellus ja napsauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa hammasrataskuvaketta.

2. Valitse sitten ponnahdusvalikosta Hae sovelluspäivityksiä. Voit päivittää Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen ja hakea päivityksiä myös painamalla Ctrl+Alt+R (Windows) tai Komento+Optio+R (Mac OS).

Sovellukset-paneeli päivitetään, jotta se sisältää kaikki saatavana olevat päivitykset.

Usein kysytyt kysymykset

Etsitkö nopeasti vastauksia? Tässä ovat useimmin kuulemamme kysymykset.

Kuinka kauan sovelluksen lataus kestää?

Latausnopeudet vaihtelevat yhteyden tyypin ja verkkoliikenteen mukaan. Lisätietoja sovellusten latausajoista on artikkeleissa Arvioidut latausajat ja Asennusohjelmien tiedostokoot.

Minne sovellukset asennetaan, ja voiko asennussijaintia muuttaa?

Oletusarvoisesti Creative Cloud ‑sovellukset asennetaan Ohjelmatiedostot-kansioon (Windows) tai Ohjelmat-kansioon (Mac OS).

Voit muuttaa oletusasennussijainnin, mutta tätä ei suositella. Avaa Creative Cloud ‑tietokonesovellus ja napsauta ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa hammasrataskuvaketta. Valitse Oletusarvot > Apps > Asennussijainti > Muuta. Siirry haluamaasi sijaintiin ja valitse Avaa. Uusi asennussijainti ilmestyy valikkoon.

Miten voin käynnistää asennetut sovellukset?

Voit käynnistää Creative Cloud ‑sovellukset samalla tavalla kuin minkä tahansa muun tietokoneessa olevan sovelluksen.

Adobe tarjoaa kätevän pikavalinnan: avaa Adobe Creative Cloud ‑tietokonesovellus napsauttamalla Mac OS:n ylimmässä valikkopalkissa tai Windowsin työkalurivillä olevaa Creative Cloud ‑kuvaketta. Käynnistä sovellus napsauttamalla sen kuvaketta. Katso lisätietoja Creative Cloudin usein kysytyistä kysymyksistä.

Kuinka moneen tietokoneeseen Creative Cloudin voi asentaa?

Voit ladata ja asentaa Creative Cloud ‑tietokonesovellukset useisiin tietokoneisiin käyttöjärjestelmään katsomatta.
Aktivointi on kuitenkin rajoitettu kahteen tietokoneeseen jäsenyyteen liittyvää henkilöä kohti, eikä ohjelmistoa voi käyttää näissä tietokoneissa samaan aikaan.

Lisätietoja on artikkelissa Kuinka monessa tietokoneessa Creative Cloud ‑tilaustani voi käyttää?

Miten voin asentaa Creative Cloud ‑sovellukset kolmanteen tietokoneeseen?

Creative Cloud ‑käyttöoikeus ei voi olla aktivoituna kolmessa tietokoneessa. Jos haluat asentaa Creative Cloud ‑sovellukset kolmanteen tietokoneeseen, kirjaudu Creative Cloudista Adobe ID:lläsi kahdesta muusta tietokoneesta toisesta ulos. Kun kirjaudut ulos, kyseisellä tietokoneella poistetaan kyseiseen Adobe ID:hen liittyvän Creative Cloud ‑käyttöoikeuden aktivointi.

Kun kirjaudut ulos, varmista, että tietokoneesta on muodostettu Internet-yhteys, avaa Creative Cloud ‑tietokonesovellus ja napsauta ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa hammasrataskuvaketta. Valitse Oletusarvot > Yleiset > Kirjaudu ulos.

(Voit myös käynnistää minkä tahansa Creative Cloud ‑sovelluksen ja valita Apu > Kirjaudu ulos [oma Adobe ID:si]. Kun kirjaudut jostakin Creative Cloud ‑sovelluksesta ulos, kyseisellä tietokoneella poistetaan kaikkien kyseiseen Adobe ID:hen liittyvien Creative Cloud ‑sovellusten aktivointi.)

Voit sitten kirjautua sisään kolmannella tietokoneella Creative Cloudiin. Lisätietoja on ohjeaiheessa Tuotteiden aktivointi ja aktivoinnin poistaminen.

Minulla on vanhempi käyttöjärjestelmä. Miksi en pysty asentamaan Creative Cloud ‑tietokonesovellusta?

Creative Cloud ‑tietokonesovellusta tuetaan järjestelmävaatimuksissa mainituissa käyttöjärjestelmissä. Jos olet lataamassa sovelluksia Mac OS X 10.6:een, Windows XP:hen tai vanhempaan käyttöjärjestelmään, voit ladata ja asentaa Adobe Creative Suite 6 ‑sovellukset.

Huomautus:

Jos Adobe Application Manager on jo asennettu Mac OS X 10.7:ään, Windows 7:ään tai niitä uudempiin versioihin, AAM päivitetään automaattisesti Creative Cloud ‑tietokonesovellukseen, kun lataat ensimmäisen Creative Cloud ‑sovelluksen.

Miten voin asentaa Encoren?

Voit asentaa Encore CS6:n osana Creative Cloud ‑tilaustasi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Encore CS6:n lataus ja asennus.