Mac OS X Yosemite (10.10) -version yhteensopivuuteen liittyvät usein kysytyt kysymykset

Adobe on testannut yhteistyössä Applen kanssa Adobe Creative Cloud -sovellusten luotettavuuden, toiminnan ja käyttökokemuksen Intel-pohjaisissa järjestelmissä, joissa on Mac OS X Yosemite (versio 10.10). Kaikkien Adobe Creative Cloud -tuotteiden uusimmat versiot ovat yhteensopivia. Nykyisen Photoshop CC -julkaisun (2014.2) lisäksi Photoshop-tiimi on testannut yhteensopivuuden myös seuraavien versioiden osalta: Photoshop CC 2014 (2014.2), Photoshop CC (14.2.1) ja CS6 (13.0.6; 13.1.2).

Jokaisen uuden käyttöjärjestelmän kohdalla saattaa kuitenkin ilmetä odottamattomia ongelmia, joita ei ole havaittu testauksen yhteydessä. Jos ongelmia esiintyy, ilmoita niistä käyttämällä virheraporttilomaketta.

Ei.

Apple on parantanut turvallisuutta ottamalla käyttöön uuden ”V2 -koodin allekirjoitusvarmenteen” (sen avulla voi varmistua että sovellus on peräisin sen kehittäjältä eikä sitä ole muutettu, siinä ei ole virusta eikä se ole vaurioitunut). Adobe allekirjoittaa tulevat päivitykset käyttäen V2-versiota, mutta jotkut sovellukset joissa on käytetty vanhempaa V1-versiota, voivat antaa virheilmoituksen:”<Adobe-sovellusta> ei voi avata koska kehittäjää ei voida varmistaa."

Kun Mac OS X 10.10 -versiota käytetään Safari 8:n kanssa, PDF-tiedostot eivät avaudu Adobe Acrobatilla tai selaimen Reader PDF -laajennuksella. Kun PDF-tiedostoa avataan selaimessa, Safarin PDF-tiedostojen esikatselu on oletussovellus PDF-tiedostojen katseluun. Määritä Adoben laajennus oletussovellukseksi PDF-tiedostojen katseluun. Lue lisää.

Creative Cloud -tuotteiden testauskäytössä ei havaittu merkittäviä ongelmia Mac OS X Yosemite -käyttöjärjestelmässä.

Käytettäessä Lightroom-ohjelmistoa Mac OS X 10.10 -käyttöjärjestelmässä, Map-moduuli latautuu joissakin tapauksissa hitaasti tai osittain, jos verkkoyhteyden kaistanleveys on liian alhainen, tai näkyviin tulee seuraava virheilmoitus: ”Kuvia ei valitettavasti ole täällä”. Lue lisää.

Kun tarvitaan yhteensopivuuspäivityksiä käytettäessä Creative Cloud -tuotteita Mac OS X Yosemite -käyttöjärjestelmässä, saat ilmoituksen päivityksistä Creative Cloud -tietokonesovelluksen kautta tai itse sovelluksen kautta.

Asiakkaita kehotetaan tarkistamaan laajennuksen yhteensopivuus ottamalla yhteys laajennuksen myyjään ennen päivitystä Mac OS X Yosemite -käyttöjärjestelmään. Ulkopuolisten toimittajien tuotteisiin liittyen tulee ottaa yhteys valmistajaan.

Adobe tarjoaa tukea Mac OS X Yosemite -käyttöjärjestelmää käyttäville asiakkaille asiakastukea koskevien vakiokäytäntöjensä mukaisesti. -tukisivulla voit tutustua lisämaksuttomiin ja maksullisiin tukiohjelmiin.

Adobe suosittaa noudattamaan päivitysten hallinnassa yrityksen omia käytäntöjä.  Voit ottaa yhteyttä yrityksesi Adobe-käyttöoikeuksista vastaavaan henkilöön ja pyytää tietoja yrityksen käytännöistä koskien ohjelmistojen päivittämistä. Määrälisenssiasiakkaiden osalta järjestelmänvalvojien kannattaa käydä sivulla Creative Cloud Packager saadakseen lisätietoa siitä, kuinka pakataan päivitykset Creative Cloudin ja CS6:n hiljaiseen käyttöönottoon.

Kyllä. Jos tuotteen täysversio sopii yhteen Mac OS X Yosemite -käyttöjärjestelmän kanssa, myös kokeiluversio on yhteensopiva.  Tässä dokumentissa kuvatut tunnetut ongelmat koskevat myös tuotteen kokeiluversiota.