Problem: Feil ved forsøk på å lagre som Adobe-PDF

I macOS Mojave (v10.14): Når du prøver å skrive ut et dokument til PDF med dialogen Systemutskrift > Lagre som Adobe-PDF, vises følgende feilmelding: «Denne arbeidsflyten inneholder handlingen Lagre som Adobe-PDF, som leveres av en tredjepart. Handlinger tredjeparter må aktiveres uttrykkelig.»

Feil ved Lagre som Adobe-PDF

Et eksempelscenario

1. Start et vilkårlig program på Mac-en. Hvis du for eksempel bruker Microsoft Word, åpner du dokumentet du vil lagre som en PDF.

2. Velg Fil > Skriv ut, eller trykk på Cmd + P.

3. Velg Lagre som Adobe-PDF fra PDF-rullegardinlisten.

Dialogen Systemutskrift
  4. Du ser denne feilen: «Denne arbeidsflyten inneholder handlingen Lagre som Adobe-PDF, som leveres av en tredjepart. Handlinger tredjeparter må aktiveres uttrykkelig.»

Feil ved utskrift av et Word-dokument til Adobe-PDF

Løsning

Du løser problemet ved å følge fremgangsmåten under:

1. Start Automator på Mac.

2. Gå til Automator > Tredjeparts Automator-handlinger.

Dialogen Tredjeparts Automator-handlinger
  3. Dialogboksen Tredjeparts Automator-handlinger vises. Merk av for alternativet Aktiver Automator-handlinger fra tredjeparter og
    og klikk på OK.

Dialogen Tredjeparts Automator-handlinger

Deretter kan du skrive ut dokumentene til Adobe-PDF.