Dette dokumentet kan hjelpe deg med å løse problemer som avbryter installasjonsprogrammet for Adobe Acrobat og Adobe Reader. Disse problemene kan gjøre seg gjeldende på mange forskjellige måter, inkludert (men ikke begrenset til) en frossen markør på skjermen, eller en feilmelding.

Merk: Med mindre annet er oppgitt, inkluderer løsningene i dette dokumentet både Acrobat og Adobe Reader.

Forskjellige faktorer kan forstyrre installasjonen av en applikasjon, inkludert AutoPlay-funksjonen, ukorrekte data i Windows-registeret, og maskinvareproblemer. For å få mest mulig ut av dette dokumentet, utfør oppgavene i rekkefølge. Før en logg over de oppgavene du utfører og resultatene av hver av dem, inkludert feil eller problematisk atferd. Om nødvendig kan Adobe Technical Support bruke denne informasjonen for å kunne hjelpe deg bedre.

Merk: Dette dokumentet tar ikke opp problemer knyttet til serienumre. Har du problemer med dette, kontakter du Adobe kundeservice i USA: (800) 833-6687, Storbritannia: 0207 365 0733. For andre land, gå til Adobe.com og velg ditt land via lenken øverst på siden.

Begynnende feilsøking

Disse oppgavene kan hjelpe deg med å løse de vanligste installasjonsproblemene. Før du utfører noen av disse oppgavene, ta sikkerhetskopier av alle personlige filer. Start alltid datamaskinen på nytt etter at en systemfeil har oppstått, slik at du oppdaterer minnet. Hvis du fortsetter å arbeide uten å starte datamaskinen på nytt, kan du gjøre problemet verre.

1. Påse at systemet oppfyller minimumskravene for ditt produkt.

Adobe Reader 9

• 1,3 GHz prosessor eller høyere
  • Microsoft Windows XP Home, Professional eller Tablet PC-versjon med Service Pack 2 eller 3 (32- og 64-bitersversjoner). Eller Windows Server 2003 (med Service Pack 2 for 64-biters). Eller Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med eller uten ServicePack 1 ( (32-biters og 64-biters). Microsoft Windows 7 Starter, Home Premium, Professional, Ultimate eller Enterprise (32-biters og 64-biters). Eller Microsoft Windows 2000 Service Pack 4.

Merk: Microsoft Windows 7 krever Adobe Reader 9.2 eller nyere.

• Internet Explorer 6 eller høyere er påkrevet.
  • 128 MB RAM (256 MB anbefales)
  • 335 MB ledig harddiskplass

Merk: Installeringsprogrammet oppretter midlertidige filer under installasjonen, slik at den egentlige harddiskplassen som er nødvendig på det tidspunktet, er større enn de verdiene som er oppført.
  • 800 x 600 min. skjermoppløsning
  • Video maskinvareakselerasjon valgfri

Acrobat 9 Standard

• 1,3 GHz prosessor eller høyere
  • Microsoft Windows XP Home, Professional eller Tablet PC-versjon med Service Pack 2 eller 3 (32- og 64-bitersversjoner). Eller Windows Server 2003 (med Service Pack 2 for 64-biters). Eller Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med eller uten ServicePack 1 ( (32-biters og 64-biters).
  • Internet Explorer 6 eller høyere er påkrevet.
  • 256 MB RAM (512 MB anbefales)
  • 985 MB ledig harddiskplass

Merk: Installeringsprogrammet oppretter midlertidige filer under installasjonen, slik at den egentlige harddiskplassen som er nødvendig på det tidspunktet, er større enn de verdiene som er oppført.
  • 1024 x 768 skjermoppløsning
  • DVD-ROM-stasjon

Acrobat 9 Pro

• 1,3 GHz prosessor eller høyere
  • Microsoft Windows XP Home, Professional eller Tablet PC-versjon med Service Pack 2 eller 3 (32- og 64-bitersversjoner). Eller Windows Server 2003 (med Service Pack 2 for 64-biters). Eller Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med eller uten ServicePack 1 ( (32-biters og 64-biters).
  • Internet Explorer 6 eller høyere er påkrevet.
  • 256 MB RAM (512 MB anbefales)
  • 2.13 GB tilgjengelig harddiskplass

Merk: Installeringsprogrammet lager midlertidige filer under installeringen, den faktiske harddiskplassen som er nødvendig ved installeringstidspunktet er større enn verdien som er listet opp.
  • 1024 x 768 skjermoppløsning
  • DVD-ROM-stasjon

Acrobat 9 Pro Extended

• 1,3 GHz prosessor eller høyere
  • Microsoft Windows XP Home, Professional eller Tablet PC-versjon med Service Pack 2 eller 3 (32- og 64-bitersversjoner). Eller Windows Server 2003 (med Service Pack 2 for 64-biters). Eller Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med eller uten ServicePack 1 ( (32-biters og 64-biters).
  • Internet Explorer 6 eller høyere er påkrevet.
  • 512 MB RAM
  • 2.35 GB ledig harddiskplass
  • 1.024 x 768 skjermoppløsning
  • DVD-ROM-stasjon

Støttede UNIX-plattformer for Adobe 3D Capture Utility (valgfritt)

• Sun Solaris 2.8: UltraSPARC prosessor
  • IBM AIX 5.2: POWER4 eller PowerPC 604 prosessor
  • SGI IRIX 6.5: RISC 5000 prosessor
  • HP-UX 11.0: PA-RISC 2.0 prosessor
  • UNIX Capture Utility: 200 MB ledig harddiskplass

For å sjekke hvor mye RAM er installert, velg Start > Control Panel og dobbeltklikk på System. Antall RAM er listet i nedre halvdel av General-fanen i Systemegenskaper.

For å sjekke ledig harddiskplass, åpne Windows Explorer og velg den disken du vil installere Acrobat på. Mengden ledig plass vises nederst i Explorer-vinduet. (Hvis den ledige plassen ikke vises, velg View > Status Bar og påse at Status Bar er valgt. Påse at Windows-disken har minst 10% av total plass ledig, selvom du installerer Acrobat på en annen disk eller partisjon.

For å øke ledig harddisplass, søk etter og slett alle *.tmp filer på din datamaskin. For instruksjoner, se Windows Help.

2. Sjekk DVD og DVD-drivverket. (bare Acrobat)

Støv og smuss på en DVD kan forstyrre installasjonen og forhindre at DVD-drivverket gjenkjenner disken. Undersøk Acrobat-DVDen for smuss, støv og fingeravtrykk. Tørk av undersiden på platen forsiktig fra midten og utover med en myk klut som ikke loer.

Sjekk at diskstasjonen kan lese andre disker. Hvis den ikke kan det, undersøk DVD-holderen eller lastekurven for smuss og rengjør den med en klut som ikke loer. Hvis den fremdeles ikke kan lese andre DVDer, kontakt produsenten av DVD-stasjonen eller datamaskinen.

3. Logg inn som en administrator og installler Acrobat.

Logg inn på den lokale datamaskinen med administratorkontoen og installer Acrobat.

4. Opprett en annen brukerkonto (administrator) og installer Acrobat.

En brukerkonto kan være korrupt eller ha sikkerhetsinnstillinger som hindrer installeringsprogrammet fra å virke korrekt. Å installere Acrobat med en ny brukerkonto, kan omgå disse problemene. For instruksjoner om hvordan man oppretter en konto, se Windows Help.

5. Installer Acrobat fra harddisken istedenfor fra CDen.

Enhetsdriverkonflikter kan forhindre Acrobat fra å installere direkte fra CDen. Installere Acrobat fra de setup-filene som er kopiert til din harddisk for å unngå konflikter.

1. Sett Acrobat-disken inn i DVD-stasjonen.
  2. Kopier Acrobat-mappen fra Acrobat-disken til skrivebordet.
  3. Kjør Acrobat-installasjonsprogrammet fra Acrobat-mappen på skrivebordet og følg deretter instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen.

6. Installer Acrobat i simplifisert modus. (Windows XP og Vista)

Programvare og services som lastes automatisk med Windows ( (f. eks. virusbeskyttelsesprogrammer) kan forårsake problemer. Prøv å installere Acrobat på nytt mens Windows er i simplifisert modus. Hvis denne metoden ikke løser problemet, prøv å installere og kjære Acrobat på en annen datamaskin, eller på en annen harddrive.

Kopier Acrobats installasjonsfiler til skrivebordet:

1. Sett den første Acrobat-disken inn i DVD-stasjonen.
  2. Opprett en mappe på skrivebordet under navnet "Acrobat Install."
  3. Klikk på Start og deretter Datamaskin.
  4. Høyreklikk på DVD-stasjonen og klikk så på Explore.
  5. Kopier Acrobat-mappen fra DVDen til den mappen du opprettet på skrivebordet.

Start enten Windows XP eller Vista i simplifisert modus:

1. Velg "Start" og skriv msconfig i søkefeltet og trykk på Enter.
  2. Klikk Deaktiver alle på kategorien Oppstart.
  3. På Tjenester-kategorien velger du Skjul alle Microsoft-tjenester, klikk Deaktiver alle, og klikk OK.
  4. I dialogboksen System Configuration, klikk OK og så restart.
  5. Start Acrobat installeringsprogram "setup.exe" i Acrobat-mappen og følg instruksjonene på skjermen.

Re-aktivere oppstartselementer og tjenester:

1. Velg "Start" og skriv msconfig i søkefeltet og trykk på Enter.
  2. Velg Normal oppstart på Generelt-kategorien, klikk OK og start datamaskinen på nytt.

Mellomliggende feilsøking

Hvis oppgavene i den forrige delen ikke løser problemet, kan du prøve følgende mellomliggende feilsøkingsoppgaver.

Merk: Disse trinnene frigjør plass på harddisken og fjerner eventuelle skadde filer (permanente og midlertidige) som installasjonsprogrammet ikke får til å overskrive. Normalt fjerner installasjonsprogrammet midlertidige filer etter at installasjonen er fullført. Hvis det oppstår problemer, blir ikke midlertidige filer fjernet. Installasjonsprogrammet kan returnere en feilmelding neste gang du prøver å installere Acrobat.

1. Gå ut av alle applikasjoner.
  2. Avinstaller Acrobat.
  3. Søk etter og slett alle .tmp-filer på din datamaskin.
  4. Slett følgende elementer fra Documents and Settings/[user profile]/Local Settings/Temp folder:
  • Mapper: _istmp[x].dir
  • Filer:

_ins[x]._mp

_inst32i.ex_

_inz[x]._mp

_isdel.exe

_istmp[x].dir

_setup.dll

_setup.lib

_wutl[x].dll

~ins[x].~mp

hvor «[x]» er hvilket som helst et nummer

7. Installer Acrobat på en annen harddisk.

Harddiskproblemer kan forhindre at Acrobat installeres korrektl. Ved å installere Acrobat til en annen harddisk, kan du verifisere om den første harddisken forhindrer installasjon.

8. Reparer og defragmenter harddiskene, og installer så Acrobat.

Installeringsproblemer kan oppstå hvis harddisker inneholder skadede sektorer eller fragmenterte filer. Reparer og defragmenter harddisker ved hjelp av det feilsjekkingsverktøyet og diskdefragmenteringsverktøyet som følger med Windows. Du kan også bruke et tredjeparts diskverktøy, så som Symantec Norton Utilities. Kjør disse verktøyene på hver harddisk eller partisjon. For instruksjoner, se Windows Help eller den dokumentasjonen som følger med verktøyet.

Etter at du har reparert og defragmentert harddiskene, installer Acrobat i simplifisert modus. (For instruksjoner, se oppgave 6 i "Beginning troubleshooting" (begynne feilsøking).

Merk: Forviss deg om at diskverktøyet reparerer alle de feilene det oppdager. Hvis du defragmenterer en disk som inneholder feil, kan du miste data. Hvis verktøyet oppdager feil som det ikke kan reparere, kontakt produsenten av datamaskinen for service.

9. Se etter virus på systemet.

Systemvirus kan føre til feilaktig atferd og forhindre at Acrobat blir installert. Bruk gangbar anti-virus programvare, så som McAfee VirusScan, for å sjekke systemet for virus. Forviss deg om at du har de siste virusdefinisjonene for det anti-virus programmet du bruker. Selv om virusinfeksjoner er sjeldne, kan de forårsake merkelig systematferd, inkludert systemfeil. Kjøring av virussjekk regelmessig, forhindrer at virusene ødelegger programvare på ditt system. For ytterligere informasjon, se dokumentasjonen for anti-virus programvaren.

10. Egendefinert installasjon av Acrobat-komponenter.

En individuell komponent kan føre til at Acrobat installeres feil. Ved å installere komponentene hver for seg, kan du isolere den ene som forårsaker problemet.

Egendefinert installasjon av Acrobat-komponenter.

1. Start Acrobat Installer.
  2. Klikk "Next" i installasjonsdialogboksen i "Adobe Acrobat 9.
  3. Følg instruksjonene på skjermen for å lese introduksjonen, velge språk og akseptere lisensavtalen.
  4. Skriv inn navnet ditt, din organisasjon (valgfritt), og serienummeret for din kopi av programmet. Klikk Next.
  5. Klikk "Next" i dialogboksen for PDFMaker Installationand Integration Information.
  6. Velg en egendefinert installasjon og klikk Next.
  7. Klikk "Next" i installasjonsdialogboksen for Cache (hurtigbuffer).
  8. Velg bort alle komponentene for å installere kjernefunksjonene av Acrobat og klikk Next.
  9. Etter at kjernefunksjonene er installert, start Acrobat installeringsprogram og velg Modify. Velg så en ønsket komponent.
  10. Klikk Update for å begynne installasjonen av komponenter og klikk Finish for å fullføre installasjonen.
  11. Gjenta trinnene 9 - 11 for å installere hver av de gjenværende komponentene.

Avansert feilsøking

Hvis oppgavene i forrige avsnitt ikke løste problemet, kan maskinvaren være i konflikt med Acrobat. Prøv å installere Acrobat på en annen datamaskin for å finne ut om problemet er unikt for din datamaskin. Hvis problemet er unikt for din datamaskin, kontakt produsenten av datamaskinen. Hvis problemet oppstår på flere datamaskiner, kontakt Adobe Technical Support for en ny DVD.