Innehåll som migreras
Vanliga frågor
Resursmigrering överför innehåll som stöds från ditt Adobe ID-konto till ditt Enterprise ID- eller Federated ID-konto efter att din IT-administratör slutför migreringen.
Din IT-administratör startar identitetsmigreringen. Du startar Resursmigrering genom att logga in och ge ditt samtycke till överföringen.
Adobe ber om ditt samtycke eftersom:
- Du auktoriserar Adobe att överföra innehåll som stöds från ditt Adobe ID-konto till ditt Enterprise ID- eller Federated ID-konto.
- Efter överföringen äger och hanterar din organisation det migrerade innehållet.
- Ditt Adobe ID-konto förblir under din kontroll.
Resursmigreringsprocessen flyttar allt innehåll som stöds från ditt företagstilldelade Adobe ID-konto till ditt nya företagskonto.
Om du inte vill migrera ditt personliga innehåll måste du ta bort det från ditt Adobe ID-konto innan du startar migreringsprocessen. Du kan manuellt hämta eller flytta ditt personliga innehåll till ditt skrivbord. När migreringen är slutförd konverteras ditt gamla företagstilldelade Adobe ID-konto till ett nytt kostnadsfritt personligt Adobe ID-konto. Du kan överföra det nedladdade innehållet till det här nya personliga Adobe ID-kontot manuellt.
Allt innehåll som stöds från ditt gamla Adobe ID-konto överförs till ditt nya företagskonto. Denna process är en helt-eller-inget-migreringsprocess; användaren kan inte välja vilket innehåll som ska migreras.
|
|
|
|
Innehåll som inte migreras |
Obs! Innehåll som inte migrerats är fortfarande tillgängligt med ditt Adobe ID-konto. |
För att säkerhetskopiera kataloger som skapats med Lightroom Classic CC, se Säkerhetskopiera en katalog.
I Lightroom CC kan du skapa en lokal säkerhetskopia genom att aktivera "Spara alla originalbilder på angiven plats" i de lokala lagringsinställningarna. Mer information finns i Ange inställningar.
Efter att din IT-administratör migrerat ditt konto från Adobe ID till Enterprise ID eller Federated ID måste du migrera innehållet manuellt i följande fall:
- Det finns ingen Creative Cloud-lagring eller Document Cloud-lagring kopplad till de planer som du har tilldelats av företagsadministratören. För att migrera innehåll automatiskt måste du ha beviljats åtkomst till båda.
- Landet som är kopplat till ditt nya företagskonto finns inte i samma region som landet som är kopplat till ditt tidigare Adobe ID-konto.
Nej, ditt innehåll kan inte migreras mellan olika regioner. Om ditt innehåll finns i USA blir det kvar där. Innehållsöverföring (flytt eller kopiering) mellan flera regioner stöds inte. Du kan överföra innehållet till ditt nya Enterprise-konto manuellt. Se Överför resurser.
Du kan inte överföra Stock-inköpen på grund av skillnader i licenser för enskilda avtal och företagsavtal för Stock. Du kan återköpa Stock-artiklarna enligt villkoren för ditt Enterprise-konto.
När innehållet migreras migrerar delningstjänsten de skickade filerna. Alla speciella länkar och skickade filer kopplas då till det nya Enterprise-kontot. Under migreringen av delningstjänsten kan användarna inte komma åt filer som skickats via tjänsten, men det är bara tillfälligt. När migreringen är slutförd fungerar alla speciella länkar och alla skickade filer är listade för det nya Enterprise-kontot.
Vi rekommenderar att du inte lägger till innehåll på det nya Enterprise-kontot innan resursmigreringsprocessen. Om det redan finns innehåll på Enterprise-kontot försvinner det när du godkänner resursmigreringsprocessen. Om det här innehållet är viktigt måste du spara det på din dator och sedan flytta det manuellt till ditt Enterprise-konto efter att migreringen gjorts.
Vi rekommenderar att du inte startar Resursmigrering samtidigt från flera enheter. När du försöker logga in från flera enheter eller program visar alla dem sidan för samtycke till Resursmigrering om du inte redan har vidtagit en åtgärd på en av samtyckessidorna.
När du väljer ett migreringsalternativ på en av innehållssidorna registrerar systemet ditt första svar och fortsätter med Resursmigrering därefter. Om du försöker starta Resursmigrering från en annan enhet eller program medan migreringen pågår ser du meddelandet "Tillfälligt otillgängligt".
När du har startat resursmigreringen från en (primär) enhet, loggas du automatiskt ut från ditt Adobe ID-konto på alla andra (sekundära) enheter tills resursmigreringen är klar. När migreringen är klar loggas du automatiskt in på ditt nya Enterprise-konto på din primära enhet. Logga sedan in på ditt nya Enterprise-konto på alla sekundära enheter.