Problem

Om ditt nätverk kräver NTLM-autentisering och du använder en macOS-dator visas följande dialogruta när du startar ett Adobe-program. Du kan inte använda programmet.

Kan inte verifiera prenumeration

Lösning

  1. Logga in på Creative Cloud-datorprogr ammet.

  2. Klicka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet och klicka sedan på Leta efter uppdateringar.

    Leta efter uppdateringar i CCDA
  3. Starta programmet på nytt.

Denna produkt är licensierad enligt en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-Dela Lika 3.0 Unported-licens  Twitter™- och Facebook-inlägg omfattas inte av villkoren i Creative Commons-licensen.

Juridiska meddelanden   |   Onlinesekretesspolicy