Översikt

Med Flash Professional CC 2014 kan du skapa och publicera avancerad GPU-accelererad grafik för webben genom att utnyttja webbläsarens implementering av WebGL (Web Graphics Library). Du kan använda den nya dokumenttypen WebGL (förhandsgranskning) för att skapa GPU-accelererat innehåll.

Med API:t för WebGL-miljön i Flash kan du ändra element i en scen och styra uppspelningen för att lägga till interaktivitet i en animering.

Version

Det här dokumentet innehåller referensdokumentation för API:t för WebGL-miljön, version 0.2. Håll utkik efter uppdateringar av API:t för WebGL-miljön på den här sidan.

Dokumenttypen WebGL

Med WebGL-dokumenttypen kan du använda de kraftfulla verktygen i Flash Professional CC 2014 för att skapa avancerat innehåll och publicera direkt till WebGL-utdata, som fungerar i alla WebGL-kompatibla webbläsare. Dokumenttypen WebGL i Flash Professional är under utveckling och därför tillgänglig i förhandsgranskningsläge.

Inställningar för publicering

Med alternativen under Publiceringsinställningar för WebGL-dokumenttypen kan du ange filnamn och publiceringsmål samt andra WebGL-inställningar.

API för WebGL-miljön

Biblioteket för WebGL-miljön innehåller följande klasser:

KlassModul
Colorflwebgl.geom
ColorTransformflwebgl.geom
Eventflwebgl.events
EventDispatcherflwebgl.events
Matrixflwebgl.geom
MovieClipflwebgl.sg
Playerflwebgl
Pointflwebgl.geom
Rectflwebgl.geom
SceneGraphFactoryflwebgl.sg
Shapeflwebgl.sg

Komma igång

Följ de steg som beskrivs i avsnittet Komma igång med WebGL-animering om du vill veta mer om hur du skapar en interaktiv animering med Flash Professional CC 2014 och styr den med hjälp av API:t för WebGL-miljön.

Bildruteskript

Flash Professional CC 2014.1 har stöd för bildruteskript i den integrerade utvecklingsmiljön. Du kan öppna panelen Åtgärder och lägga till JavaScript-kod i valfri nyckelbildruta. Den här koden körs sedan när spelaren kommer in i bildrutan. Variabeln 'this' när det gäller bildruteskript avser den instans av MovieClip den tillhör.

Resurser