I den här artikeln anges de kända kompatibilitetsproblem som kan uppstå då Adobe program används i macOS 10.14 (Mojave) och tillhandahåller kända lösningar.

Adobe har upptäckt följande kompatibilitetsproblem i samband med körning av Photoshop med macOS 10.14 Mojave.

Adobe rekommenderar starkt att kunder uppdaterar till den senaste versionen av programmet (CC 2019) innan de uppdaterar till macOS 10.14 Mojave. Äldre versioner av programmet var inte utvecklade för att köras på macOS Mojave och testades inte omfattande för denna. Vi rekommenderar också starkt att kunder gör ett eget test på en partition som inte är i drift för att säkerställa att det nya operativsystemet fungerar med aktuell maskinvara och aktuella drivrutiner. Det kan vara en bra idé att behålla och använda en äldre version av OS som är kompatibel med tidigare versioner av vår programvara.

Påverkade produkter
Operativsystem
Premiere Pro CC, After Effects CC, Character Animator CC, Prelude CC, Audition CC version 2019 eller tidigare macOS 10.14 Mojave

Adobe har upptäckt följande kompatibilitetsproblem i samband med körning av program (CC 2019) och tidigare versioner på macOS 10.14 Mojave.

Applikationen vill ha tillgång till mikrofonen

Gäller för Premiere Pro, Prelude, Character Animator, Audition

När du drar ett klipp på tidslinjen visar programmet följande meddelande.

Begär tillgång till mikrofonen på Premiere Pro
Begär tillgång till mikrofonen på Premiere Pro
Begär tillgång till mikrofonen på Prelude
Begär tillgång till mikrofonen på Character Animator
Begär tillgång till mikrofonen på Character Animator

Klicka på OK för att ställa in Mac-mikrofonen som ljudingång i Ljudhårdvara-inställningarna.

Dessutom begär Character Animator tillåtelse att få tillgång till kameran. Applikationen visar följande meddelande.

Begär tillgång till kameran på Character Animator
Begär tillgång till kameran på Character Animator

Klicka på OK för att ställa in Mac-kameran för att vara videoingången.

Inställningen Mörkt utseende påverkar inte hela användargränssnittet

Gäller Premiere Pro, After Effects, Character Animator, Prelude

När du aktiverar Mörkt utseende i MacOS Systeminställningar > Allmänt - dialogrutan, fortsätter titelfältet högst upp i programmets fönster med ett ljust tema.

Problem med pipetter

Gäller Premiere Pro

Följande problem uppstår när du använder pipetter:

• När du använder ögondroppar i Premiere Pro för att sampla färger, får du inte en förhandsgranskning av färgerna i färgfönstret.
  • När du använder pipetten för att sampla en färg för en titel i panelen Essential Graphics, fungerar inte pipetten.

Morph klipps med Metal GPU Rendering standard till Software rendering

Gäller Premiere Pro

Om du använder Metal GPU-rendering, och tillämpar en Morph Cut, använder Premiere Pro inte Metal GPU för rendering, istället används mjukvarurendering som standard.

Dvaaudioscan-hjälparappen är fortfarande synlig i Dock

Gäller Premiere Pro

När du avslutar Premiere Pro efter att ha skapat ett projekt, avslutas inte Dvaaudioscan-hjälpappen. Vid avstängning stängs systemet av med Dvaaudioscan-ikonen synlig i Dock. Det kommer också att dyka upp i Dock vid omstart.

After Effects försöker ta kontroll över Finder

När du startar After Effects för första gången öppnas en OS-dialogruta och frågar om du vill styra sökaren. "Adobe After Effects CC 2018" skulle vilja styra programmet "Finder" .
Problemet uppstår inte vid senare lanseringar.

Dialogrutan Debug Event-händelse saknar användargränssnitt

Gäller för After Effects

När en uppgift i After Effects kraschar och visar Debug Event-påståendet saknas kryssrutan Ignorera och Copy to callstack från dialogrutan.

Importdialog saknar Galleri-vy

Gäller för After Effects

Installera och starta After Effects på macOS Mojave, och öppna importdialogrutan Arkivmeny > Importera> Fil . När du klickar på knappen Visa objekt som, saknas galleriet från popup-menyn.