Een bibliotheeksjabloon is een herbruikbare sjabloon die velden bevat. Deze sjablonen worden opgeslagen als formulierveldsjabloon of als bibliotheekdocument. De maker van de bibliotheeksjabloon kan het machtigingsniveau instellen om te bepalen wie toegang heeft tot deze sjablonen en wie deze sjablonen kan verzenden.

Een transactie starten vanuit de sjabloon op de pagina Beheren

Vanaf het tabblad Beheren kunt u een transactie starten via een sjabloon door de sjabloon te selecteren en te klikken op de koppeling Sjabloon gebruiken in de opties van de rechterrail.

Een sjabloon selecteren via de pagina Beheren

Een sjabloon koppelen via de startpagina

De startpagina bevat de optie Starten vanuit de bibliotheek.

Als u op deze knop klikt wordt een bestandskiezer geopend waarmee de gebruiker een sjabloon of een workflow kan selecteren om het verzendproces te starten.

Het tabblad Recent toont de 20 meest recent gebruikte sjablonen, met de meest recente bovenaan.

Nadat de gebruiker de sjabloon (of workflow) heeft geselecteerd en op Start klikt, gaat hij automatisch door naar de pagina Verzenden. De sjabloon is dan al gekoppeld.

Koppelen vanaf de startpagina

Een sjabloon koppelen tijdens het proces Verzenden

Als u een bibliotheekdocument wilt gebruiken, klikt u op de koppeling Bestanden toevoegen en op de koppeling Bibliotheekdocumenten.

Een bibliotheekdocument toevoegen aan een overeenkomst

Hierna schakelt u de selectievakjes in naast de documenten die u wilt bijvoegen en klikt u op de blauwe knop Bijvoegen. Deze documenten en de bijbehorende velden worden dan toegevoegd aan deze transactie, zodat u de transactie gemakkelijk kunt verzenden.

Formulierveldsjablonen

1. Klik op het tabblad Verzenden, voeg het e-mailadres van uw ontvangers toe, geef de transactie een naam, voeg een bericht toe en upload de documenten die u wilt verzenden of voeg deze bestanden toe als bijlage.
  2. Selecteer het vak Voorvertoning en handtekeningvelden toevoegen.
  3. Klik op de blauwe knop Volgende.
De optie Voorvertoning is ingeschakeld

Het bewerkingsscherm voor slepen en neerzetten wordt geopend, zodat u verschillende velden in het document kunt plaatsen. U kunt ook een formulierveldsjabloon toepassen die u eerder hebt opgeslagen.

Als u een formulierveldsjabloon wilt gebruiken, klikt u op het pictogram Veld en Pagina linksboven in het scherm.

De optie Sjabloon op de pagina Ontwerpen

Kies de formulierveldsjabloon die u wilt toepassen en vanaf welke pagina de sjabloon moet worden toegepast.

Wanneer u klaar bent met het aanpassen of plaatsen van de velden in het document, klikt u op de blauwe knop Verzenden rechtsonder in het scherm om het document, inclusief de geplaatste velden, te verzenden.

Opmerking:

Als u wilt kunt u meerdere formulierveldsjablonen toepassen op één document. Herhaal eenvoudigweg de stappen voor het toepassen van een formulierveldsjabloon voor elke sjabloon die u wilt gebruiken, en alle velden worden weergegeven in het document.

Opmerking: wees voorzichtig dat velden elkaar niet overlappen wanneer u meerdere formulierveldsjablonen toepast.