Dette dokument kan hjælpe dig med at løse problemer, der afbryder installationsprogrammet til Adobe Acrobat og Adobe Reader. Disse problemer kan vise sig på mange forskellige måder, herunder (men ikke begrænset til), at markøren fryser, skærmen fryser, eller der vises en fejlmeddelelse.

Bemærk: Alle løsninger i dette dokument gælder for både Adobe Acrobat og Adobe Reader, medmindre andet er angivet.

Forskellige faktorer kan afbryde installationen af et program, herunder funktionen Automatisk afspilning, forkerte data i registreringsdatabasen i Windows og hardwareproblemer. For at få mest muligt ud af dette dokument skal du udføre opgaverne i rækkefølge. Før logbog over de opgaver, du udfører, og resultaterne af hver opgave, herunder fejl eller problematisk adfærd. Adobe Teknisk support kan, hvis det er nødvendigt, bruge disse oplysninger til give dig en bedre hjælp.

Bemærk: Dokumentet omhandler ikke problemer, der er relateret til serienumre. Kontakt Adobe Kundeservice i USA: (800) 833-6687 eller i Storbritannien: 0207 365 0733 angående problemer af denne art. For andre lande besøges Adobe.com, og det pågældende land vælges ved hjælp af linket øverst på siden.

Start på fejlfinding

Disse opgaver kan hjælpe dig med at løse de mest almindelige installationsproblemer. Opret en sikkerhedskopi af alle personlige filer, før du udfører disse opgaver. Genstart altid computeren efter en systemfejl for at opdatere dens hukommelse. Hvis du fortsætter med at arbejde uden at genstarte computeren, kan det forværre problemet.

1. Kontroller, at systemet opfylder minimumkravene for dit produkt.

Adobe Reader 9

• 1,3-GHz-processor eller hurtigere
  • Microsoft Windows XP Home, Professional eller Tablet PC-udgave med Service Pack 2 eller 3 (32 bit og 64 bit). Eller Windows Server 2003 (med Service Pack 2 til 64-bit). Eller Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med eller uden Service Pack 1 (32-bit og 64-bit). Microsoft Windows 7 Starter, Home Premium, Professional, Ultimate eller Enterprise (32-bit og 64-bit). Eller Microsoft Windows 2000 Service Pack 4.

Bemærk: Microsoft Windows 7 kræver Adobe Reader 9.2 eller nyere.

• Internet Explorer 6 eller højere kræves.
  • 128 MB installeret RAM eller derover (256 MB anbefales)
  • 335 MB ledig plads på harddisken

Bemærk! Installationsprogrammet opretter midlertidige filer under installationen, så den faktiske plads, der kræves på harddisken på dette tidspunkt, er større end den angivne værdi.
  • Mindst 800 x 600 pixel skærmopløsning
  • Valgfri acceleration af skærmhardware

Acrobat 9 Standard

• 1,3-GHz-processor eller hurtigere
  • Microsoft Windows XP Home, Professional eller Tablet PC-udgave med Service Pack 2 eller 3 (32 bit og 64 bit). Eller Windows Server 2003 (med Service Pack 2 til 64-bit). Eller Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med eller uden Service Pack 1 (32-bit og 64-bit).
  • Internet Explorer 6 eller højere kræves.
  • 256 MB RAM eller derover (512 MB anbefales)
  • 985 MB ledig plads på harddisken

Bemærk! Installationsprogrammet opretter midlertidige filer under installationen, så den faktiske plads, der kræves på harddisken på dette tidspunkt, er større end den angivne værdi.
  • 1.024 x 768 pixel skærmopløsning
  • Dvd-rom-drev

Acrobat 9 Pro

• 1,3-GHz-processor eller hurtigere
  • Microsoft Windows XP Home, Professional eller Tablet PC-udgave med Service Pack 2 eller 3 (32 bit og 64 bit). Eller Windows Server 2003 (med Service Pack 2 til 64-bit). Eller Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med eller uden Service Pack 1 (32-bit og 64-bit).
  • Internet Explorer 6 eller højere kræves.
  • 256 MB RAM eller derover (512 MB anbefales)
  • 2,13 GB ledig harddiskplads

Bemærk: Installationsprogrammet opretter midlertidige filer under installationen, så det faktiske pladskrav på harddisken er større på dette tidspunkt, end de angivne værdier).
  • 1.024 x 768 pixel skærmopløsning
  • Dvd-rom-drev

Acrobat 9 Pro Extended

• 1,3-GHz-processor eller hurtigere
  • Microsoft Windows XP Home, Professional eller Tablet PC-udgave med Service Pack 2 eller 3 (32 bit og 64 bit). Eller Windows Server 2003 (med Service Pack 2 til 64-bit). Eller Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med eller uden Service Pack 1 (32-bit og 64-bit).
  • Internet Explorer 6 eller højere kræves.
  • 512 MB RAM
  • 2,35 GB ledig plads på harddisken
  • 1.024 x 768 pixel skærmopløsning
  • Dvd-rom-drev

Understøttede UNIX®-platforme for Adobe 3D Capture Utility (valgfri)

• Sun Solaris 2.8: UltraSPARC-processor
  • IBM AIX 5.2: POWER4- eller PowerPC 604-processor
  • SGI IRIX 6.5: RISC 5000-processor
  • HP-UX 11.0: PA-RISC 2.0-processor
  • UNIX Capture Utility: 200 MB ledig plads på harddisken

Du kan se, hvor meget RAM der er installeret, ved at vælge Start > Kontrolpanel og dobbeltklikke på System. RAM-størrelsen vises i den nederst halvdel af fanen Generelt under Egenskaber for system.

Du kan kontrollere den ledige diskplads ved at åbne Windows Stifinder og vælge disken, du vil installere Adobe Acrobat på. Størrelsen af den ledige plads vises nederst i Stifinder-vinduet. (Hvis den ledige plads ikke vises, skal du vælge Vis > Statuslinje, og kontrollere, at statuslinjen er markeret). Sørg for, at Windows-disken har mindst 10 % af sin plads til rådighed, selv efter du installerer Acrobat på en anden disk eller partition.

Hvis du vil forøge den ledige plads på harddisken, kan du søge efter og slette eventuelle *.tmp-filer på din computer. Yderligere oplysninger finder du i hjælpen til Windows.

2. Kontrol af dvd'en og dvd-drevet. (Kun Acrobat)

Støv og skidt på en dvd kan påvirke installationen og forhindre, at dvd-drevet kan genkende disken. Undersøg, om der er skidt, støv eller fingeraftryk på Acrobat-dvd'en. Tør forsigtigt bunden af disken af fra midten og udefter med en blød, fnugfri klud.

Kontroller, at dvd-drevet kan læse andre dvd'er. Hvis ikke, skal du undersøge, om der er skidt i dvd-skuffen eller indføringsenheden og fjerne det med en fnugfri klud. Hvis der stadig ikke kan læses andre dvd'er, skal du kontakte producenten af dvd-drevet eller computeren.

3. Log på som administrator, og geninstaller derefter Adobe Acrobat.

Log ind på den lokale computer med Administrator-kontoen, og installer Adobe Acrobat.

4. Opret et anden (administrator) brugerkonto, og installer derefter Adobe Acrobat.

En brugerkonto kan være beskadiget eller have sikkerhedsindstillinger, der forhindrer, at installationsprogrammet virker korrekt. Du kan undgå disse problemer, hvis du installerer Adobe Acrobat under en ny brugerkonto. Du kan finde instruktioner om oprettelse af en brugerkonto i Windows Hjælp.

5. Installer Adobe Acrobat fra harddisken i stedet for cd'en.

Konflikter mellem enhedsdrivere kan forhindre, at Adobe Acrobat installeres direkte fra cd'en. Installer Adobe Acrobat fra installationsfiler, der er kopieret til din harddisk, for at undgå konflikt.

1. Sæt disken med Adobe Acrobat i dvd-drevet.
  2. Kopier mappen Acrobat fra disken med Adobe Acrobat til dit skrivebord.
  3. Kør installationsprogrammet til Acrobat fra mappen Acrobat på dit skrivebord, og følg derefter instruktionerne på skærmen for at fuldføre installationen.

6. Installer Adobe Acrobat i forenklet tilstand. (Windows XP og Vista)

Software og tjenester, der automatisk indlæses med Windows (f.eks. værktøjer til virusbeskyttelse) kan medføre problemer. Prøv at geninstallere Adobe Acrobat, mens Windows er i forenklet tilstand. Hvis denne metode ikke løser problemet, skal du prøve at installere og køre Adobe Acrobat på en anden computer eller på en anden harddisk.

Kopier installationsfilerne til Adobe Acrobat til skrivebordet:

1. Sæt den første disk med Adobe Acrobat i dvd-drevet.
  2. Opret en mappe på dit skrivebord med navnet "Acrobat Install".
  3. Klik på Start, og klik derefter på Computer.
  4. Højreklik på dvd-drevet, og klik derefter på Gennemse.
  5. Kopier mappen Acrobat fra dvd'en til mappen, du har oprettet på dit skrivebord.

Start enten Windows XP eller Vista i forenklet tilstand:

1. Vælg Start, og skriv msconfig i søgefeltet, og tryk på enter.
  2. Klik på Deaktiver alle på fanen Start.
  3. På fanen Tjenester skal du vælge Skjul alle Microsoft-tjenester, klikke på Deaktiver alle og derefter klikke på OK.
  4. Klik på OK og derefter på Genstart i dialogboksen Systemkonfiguration.
  5. Start "setup.exe" med installationsprogrammet til Adobe Acrobat i mappen Acrobat, og følg derefter instruktionerne på skærmen.

Genaktiver startelementer og -tjenester:

1. Vælg Start, og skriv msconfig i søgefeltet, og tryk på enter.
  2. Vælg Normal start på fanen Generelt, klik på OK og genstart computeren.

Mellemliggende fejlfinding

Hvis fremgangsmåden i det foregående afsnit ikke løser problemet, kan du prøve følgende fremgangsmåde til mellemliggende fejlfinding.

Bemærk: Disse trin frigør plads på harddisken og fjerner eventuelle beskadigede filer (permanente og midlertidige), som installationsprogrammet skal, men ikke kan, overskrive. Installationsprogrammet fjerner normalt midlertidige filer, efter en installation er fuldført. Midlertidige filer fjernes ikke, hvis der opstår problemer. Installationsprogrammet kan returnere en fejl den næste gang, du prøver at installere Adobe Acrobat.

1. Luk alle programmer.
  2. Afinstaller Adobe Acrobat.
  3. Søg efter og slet eventuelle *.tmp-filer på din computer.
  4. Slet følgende elementer, hvis de er tilstede, i mappen Dokumenter og indstillinger/[brugerprofil]/Lokale indstillinger/Temp:
  • Mapper: _istmp[x].dir
  • Filer:

_ins[x]._mp

_inst32i.ex_

_inz[x]._mp

_isdel.exe

_istmp[x].dir

_setup.dll

_setup.lib

_wutl[x].dll

~ins[x].~mp

hvor "[x]" er et vilkårligt tal

7. Installer Adobe Acrobat på en anden harddisk.

Harddiskproblemer kan forhindre, at Adobe Acrobat installeres korrekt. Når du installerer Adobe Acrobat på en anden harddisk, kan du få bekræftet, om den oprindelige harddisk forhindrer installationen.

8. Reparer og defragmenter harddiske, og installer derefter Adobe Acrobat.

Der kan opstå installationsproblemer, hvis harddiske indeholder beskadigede sektorer eller fragmenterede filer. Reparer og defragmenter harddiske ved hjælp af værktøjet til fejlkontrol og værktøjet Diskdefragmentering, der leveres sammen med Windows. Du kan også bruge et værktøj fra tredjepart som f.eks. Symantec Norton Utilities. Kør disse værktøjer på hver harddisk eller partition. Du kan finde instruktioner i Windows Hjælp eller i dokumentationen, der blev leveret sammen med værktøjet.

Installer Adobe Acrobat i forenklet tilstand, efter du har repareret og defragmenteret harddiske. (Du kan finde instruktioner i opgave 6 i "Start af fejlfinding")

Bemærk! Kontroller, at diskværktøjet reparerer eventuelle fejl, der registreres. Du kan miste data, hvis du defragmenterer en disk med fejl. Hvis værktøjet registrerer fejl, som det ikke kan rette, skal du kontakte computerproducentet for at få hjælp.

9. Kontroller, om der er virus i systemet.

Systemvirus kan medføre uforusiglig adfærd og forhindre, at Adobe Acrobat installeres. Brug et opdateret anti-virusprogram som f.eks. McAfee VirusScan til at undersøge systemet for virus. Sørg for at have de nyeste virusdefinitioner til det pågældende anti-virusprogram. Virusinfektioner er sjældne, men kan medføre uforudsigelig systemadfærd herunder systemfejl. Kørsel af programmer, der kan registrere virus, med jævne mellemrum, forhindrer, at virus kan beskadige programmer i systemet. Du kan finde instruktioner i dokumentationen til anti-viruspogrammet.

10. Brugerdefineret installation af komponenter til Adobe Acrobat.

En enkelt komponent kan medføre, at Acrobat installeres forkert. Når du installerer komponenterne separat, kan du isolere en komponent, der forårsager problemer.

Sådan udføres en brugerdefineret installation af komponenter til Adobe Acrobat:

1. Start installationsprogrammet til Adobe Acrobat.
  2. Klik på Næste i dialogboksen Adobe Acrobat 9 Setup.
  3. Følg instruktionerne på skærmen for at læse instruktionerne, vælg et sprog, og accepter licensaftalen.
  4. Indtast dit navn, din organisation (valgfrit)og serienummeret til din kopi af programmet. Klik på Næste.
  5. Klik på Næste i dialogboksen PDFMaker Installation And Integration Information.
  6. Vælg en brugerdefineret installation, og derefter på Næste.
  7. Klik på Næste i dialogboksen Caching The Installer.
  8. Fjern markeringen af alle komponenter for at installere kernefunktionerne til Adobe Acrobat, og klik derefter på Næste.
  9. Start installationsprogrammet til Adobe Acrobat, når kernefunktionerne er installeret, og vælg Rediger. Vælg derefter en ønsket komponent
  10. Klik på Opdater for at begynde komponentinstallationen, og klik på Udfør for at fuldføre installationen.
  11. Gentag trinene 9 - 11 for at installere hver af de tilbageværende komponenter.

Avanceret fejlfinding

Hvis opgaverne i den forrige sektion ikke løser problemet, findes der muligvis hardware med konflikt med Adobe Acrobat. Prøv at installere Adobe Acrobat på en anden computer for at undersøge, om problemet kun gælder for din computer. Hvis problemet kun gælder for din computer, skal du kontakte computerproducenten. Hvis problemet opstår på flere computere, skal du kontakte Adobe Teknisk support for at få en ny dvd.

Har du stadig brug for hjælp?

1. Besøg forummerne.

Se, om andre brugere oplever tilsvarende problemer ved installation ved at besøge forummerne med kommunkation fra bruger til bruger på http://www.adobe.com/dk/support/forums/main.html, eller forummet Deployment & Installation på AcrobatUsers.com. Prøv at fremlægge dit problem i forummerne til interaktiv fejlfinding. Når du skriver indlæg i forummer, skal du medtage dit operativsystem og dit produkts versionsnummer.

2. Kontakt Adobe Teknisk support

Chat med en specialist i kundeserverce, hvis der vises en Chat nu-knap øverst til højre, eller prøv de andre supportressourcer. Hav dit serienummer klar. Hvis du ikke kan finde dit serienummer, kan du få hjælp i Find et produktserienummer (tn_15290).