Creative Cloud -työpöytäsovellus ja Adobe CC 2019 ja uudemmat sovellukset tallentavat käyttäjä- ja käyttöoikeustiedot macOS-järjestelmän avainnippuun ja WindowsTunnistetietojen hallintaan.

Tässä artikkelissa esitellään erilaisia ratkaisuja ongelmiin, joita sovelluksessa voi ilmetä tallennettaessa tai noudettaessa käyttäjä- ja/tai käyttöoikeustietoja avainnipusta tai Tunnistetietojen hallinnasta.

Käyttöoikeustietojen noutaminen tai tallentaminen

Adobe-sovellusten on tallennettava käyttöoikeustietoja tietokoneellesi ja noudettava niitä. Toisinaan sovellus pysty tallentamaan tai noutamaan näitä tietoja tietokoneen käyttöoikeuksien tallennustilan ongelmien vuoksi.
Ratkaise ongelma noudattamalla seuraavia ohjeita.

macOS

1. Valitse Ohjelmat > Lisäohjelmat > Avainnipun käyttö.

2. Valitse vasemman yläkulman Avainniput-kohdan alta kirjautuminen.

Avainnippujen luettelo
  3. Jos avainnippu on lukittu, avaa se osoittamalla kuvaketta.

Jos avainnippua ei ole lukittu, lukitse se osoittamalla kuvaketta kerran ja avaa se sitten osoittamalla kuvaketta uudelleen.

4. Anna pyydettäessä salasanasi lukitaksesi tai avataksesi avaimen.

Avainnipun salasanakehote
Jos edelliset vaiheet eivät ratkaise ongelmaa, kirjaudu ulos tietokoneelta ja kirjaudu sitten takaisin sisään.

Windows

1. Avaa palveluiden hallinta (paina Käynnistys-painiketta ja kirjoita palveluiden).

2. Napsauta palveluiden luettelossa hiiren kakkospainikkeella Tunnistetietojen hallintaa.

Tunnistetietojen hallinta
  3. Valitse Käynnistä uudelleen.

Jos yllä olevat vaiheet eivät ratkaise ongelmaa, käynnistä tietokone uudelleen.

Adobe Intermediate CA- ja Adobe Content -varmenteiden poistaminen

Adobe-sovellukset lataavat Adoben myöntämiä varmenteita tietokoneellesi. Nämä varmenteet vaaditaan, jotta Adobe-sovellukset toimivat. Jos nämä varmenteet ovat virheellisiä, sinun on poistettava tietokoneelle ladatut Adoben varmenteet.
Ratkaise ongelma noudattamalla seuraavia ohjeita.

Windows

1. Käynnistä Windows Varmenteiden hallinta.

Kirjoita Windows Suorita-valintaikkunaan certmgr.msc ja paina Enter-näppäintä.

2. Poista Varmenteiden hallinnassa kaikki varmenteet, jotka alkavat Adobe Intermediate CA ja Adobe Content.

Varmenteiden poistaminen
  3. Käynnistä sovellus uudelleen.

macOS

1. Avaa Avainnipun käyttö (Finder > Siirry > Lisäohjelmat > Avainnipun käyttö).

2. Valitse vasemmasta ruudusta Kirjautuminen Avainniput-kohdasta ja Varmenteet Kategoria-kohdasta.

3. Poista kaikki varmenteet, jotka alkavat Adobe Intermediate CA ja Adobe Content.

Varmenteiden poistaminen
  4. Käynnistä sovellus uudelleen.

Adobe User- ja Adobe App -varmenteiden poistaminen

Adobe-sovellukset lataavat Adoben myöntämiä varmenteita tietokoneellesi. Nämä varmenteet vaaditaan, jotta Adobe-sovellukset toimivat. Jos nämä varmenteet ovat virheellisiä, sinun on poistettava tietokoneelle ladatut Adoben varmenteet.
Ratkaise ongelma noudattamalla seuraavia ohjeita.

Windows

1. Käynnistä Tunnistetietojen hallinta (Valitse Käynnistä ja kirjoita Tunnistetietojen hallinta) ja siirry kohtaan Windows-tunnistetiedot.

2. Poista kaikki varmenteet, jotka alkavat Adobe User ja Adobe App.

Varmenteiden poistaminen
  3. Käynnistä sovellus uudelleen.

macOS

1. Avaa Avainnipun käyttö (Finder > Siirry > Lisäohjelmat > Avainnipun käyttö).

2. Valitse vasemmasta ruudusta Kirjautuminen Avainniput-kohdasta ja Suojatut muistiinpanot Kategoria-kohdasta.

3. Poista kaikki varmenteet, jotka alkavat Adobe User ja Adobe App.

Varmenteiden poistaminen
  4. Käynnistä sovellus uudelleen.