De functie Account delen is beschikbaar voor abonnementen op Team-, Business- en Enterprise-niveau.

Het delen van een account tussen gebruikers instellen of uitschakelen

Door een account te delen, kunt u de overeenkomsten bekijken van een andere gebruiker die Adobe Sign gebruikt. Alle overeenkomsten die door de gebruiker zijn verzonden en ondertekend, zijn zichtbaar voor diegene met wie het account wordt gedeeld via het tabblad Beheer.

Deze relatie is unidirectioneel en biedt 'Alleen-lezen' toegang tot de overeenkomsten. Een account delen is ideaal voor managers of beheerders die de voortgang van individuele gebruikers willen bijhouden.

Opmerking:

Omdat de toegang Alleen-lezen is, kan de transactie op geen enkele manier worden bewerkt door de gebruiker met wie het account wordt gedeeld. Alleen de afzender kan de overeenkomst wijzigen (inclusief ondertekenen, goedkeuren, delegeren of annuleren).

Als u naar de opties voor delen wilt navigeren, plaatst u de muisaanwijzer boven uw naam in de rechterbovenhoek en klikt u op Mijn profiel.

nav_to_personal_preferences

Andere accounts bekijken: een verzoek tot delen verzenden

1. Klik op het plusteken in de rechterbovenhoek. Typ het e-mailadres van de gebruiker van wie u het account wilt bekijken en klik op Opslaan. Deze persoon ontvangt een e-mailbericht en uw verzoek wordt weergegeven onder zijn of haar sectie Mijn account delen.

view_accounts
  2. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd het e-mailadres te typen van de gebruiker die u wilt weergeven.

• Het e-mailadres invoeren
    • Klik op Opslaan.
    Save Request to View
  3. Er wordt een e-mail gestuurd naar het adres waarvoor u de weergave hebt aangevraagd.

De aanvraag wordt weergegeven als IN AFWACHTING totdat de ontvanger de uitnodiging om zijn of haar account te delen heeft geaccepteerd

pending_request_toview
  4. Zodra de aanvraag is geaccepteerd, wordt het label IN AFWACHTING verwijderd

accepted_requesttoview
  5. Gedeelde inhoud is zichtbaar op de pagina Beheren

Onder de naam van de overeenkomst ziet u voor alle gedeelde inhoud een lichtgrijze beschrijving om aan te geven wie de inhoud heeft gedeeld.

Mijn account delen: uw account delen met een andere gebruiker

1. Klik op het plusteken in de rechterbovenhoek. Typ het e-mailadres van de gebruiker(s) met wie u uw account wilt delen en klik op Opslaan. Deze personen ontvangen een e-mailbericht en uw verzoek wordt weergegeven onder hun sectie Overige accounts bekijken.

share_my_account
  2. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd het e-mailadres te typen van de gebruiker met wie u uw accountinhoud wilt delen.

• Het e-mailadres invoeren
    • Klik op Opslaan
    Save Request to Share
  3. Er wordt een e-mail gestuurd naar het adres waarmee u uw inhoud wilt delen.

De aanvraag heeft de status IN AFWACHTING totdat de ontvanger de uitnodiging om uw account te bekijken heeft geaccepteerd

pending_request_toshare
  4.

Zodra de aanvraag is geaccepteerd, wordt het label IN AFWACHTING verwijderd

accepted_requesttoshare

Een verzoek tot delen accepteren of weigeren

1. Alle gedeelde accounts in afwachting worden weergegeven onder de secties Overige accounts bekijken en Mijn account delen.

Een verzoek tot delen accepteren:

• Navigeer naar Mijn Profiel > Persoonlijke voorkeuren > Overige accounts bekijken    Mijn account delen
    • Klik op het deelverzoek dat u wilt accepteren om dit te selecteren
      • Dan wordt de koppeling Accepteren beschikbaar
    • Klik op de koppeling Accepteren of Weigeren.
    accept_a_share
  2. Boven aan het venster verschijnt een succesbericht.

Het label In afwachting wordt verwijderd en het delen is nu actief.

successful_accept

Een verzoek tot delen annuleren of opnieuw verzenden

1. Alle gedeelde accounts in afwachting worden weergegeven onder de secties Overige accounts bekijken en Mijn account delen.

Zo verzendt u de e-mail met het verzoek om te bekijken of te delen opnieuw:

• Navigeer naar Mijn Profiel > Persoonlijke voorkeuren > Overige accounts bekijken || Mijn account delen
    • Klik op het deelverzoek waarvoor u de e-mail opnieuw wilt verzenden
      • Dan wordt de koppeling Verzoek tot delen opnieuw verzenden beschikbaar
    • Klik op de koppeling Annuleren dat documenten worden gedeeld of Verzoek tot delen opnieuw verzenden.
    resend_share_request
  2. Boven aan het venster verschijnt een succesbericht.

resend_success