Photoshop Apple Silicon -järjestelmissä

Nyt Photoshop toimii entistäkin nopeammin natiivitilassa Apple-tietokoneissa, joissa on Apple Silicon M1 -siru.

Maaliskuusta 2021 alkaen Photoshop toimii natiivitilassa Apple-tietokoneissa, joissa on Apple Silicon M1 -siru. Sen nopeus on tällöin 1,5-kertainen vastaavasti määritettyihin aiempien sukupolvien järjestelmiin verrattuna.

Tunnetut erot ja rajoitukset

Photoshop ominaisuuksissa on vähäisiä eroavaisuuksia, kun sitä käytetään natiivitilassa ja Rosetta-emulointitilassa. Adobe tekee parhaansa vähentääkseen näitä eroja tulevissa päivityksissä.

Toiminnot, joita ei tueta natiivitilassa

Katso seuraavasta luettelosta, kannattaako sinun avata Photoshop natiivitilassa vai käyttämällä Rosettaa.

Lisätietoja Photoshopin käyttämisestä Rosettan avulla on kohdassa Tietoja Rosettasta.

• Upotettujen videotasojen tuonti, vienti ja toisto
  • Tärinän vähennys -suodatin
  • Esimääritysten synkronointi
  • Kuvan jakopainike / pikajako
  • U3D-muotoisten tiedostojen avaaminen tai sijoittaminen
  • Bridgen avaaminen Photoshopin valikoista

M1-natiivitilan tunnetut ongelmat

Ongelma Ratkaisu
Laajennukset eivät ole käytettävissä
Intel-pohjaiset laajennukset eivät näy Photoshopissa. Asenna ja käynnistä Intel-pohjaiset laajennukset Photoshopissa Rosetta-emulointitilassa, kunnes laajennusten toimittaja tarjoaa Apple Silicon -yhteensopivat versiot.
Laajennuksia puuttuu tai niitä ei tueta

CEP-pohjaiset laajennukset ovat asennettavissa ja käytettävissä vain Rosetta-emulointitilassa. Kun käynnistät Rosettan kautta, sinun on ehkä avattava CEP-paneelit uudelleen valitsemalla Ikkuna > Laajennukset (vanha).

Huomautus: Open in Rosetta (Avaa Rosettassa) -vaihtoehtoa ei näy, jos napsautat aliasta hiiren kakkospainikkeella.

Jos olet kehittäjä ja haluat laajennuksesi toimivan Photoshopin natiivitilassa, katso lisätietoja kohdasta UXP for Adobe Photoshop

SVG-tiedostojen vientiin liittyviä ongelmia

1. Avaa Photoshop Rosettan avulla. Lisätietoja Rosettasta on ohjeaiheessa Tietoja Rosettasta
  2. Varmista, että Asetukset > Tekninen esikatselu > Optimoitu vie muodossa -asetus ei ole valittuna.
Photoshopin kehitystiimi tutkii tätä ongelmaa.
Photoshop jumiutuu käynnistettäessä, ja aloitusnäytöllä näkyy ”Ladataan Halide Bottlenecks...”

Päivitä macOS Big Sur -versioon 11.2.1.

Jos Photoshop jumiutuu edelleen käynnistyksessä sen jälkeen, kun on päivitetty macOS-versioon 11.2.1, luo uusi järjestelmänvalvojan käyttäjätili. Ohjeita tähän on kohdassa Macin käyttäjien, vieraiden ja ryhmien luominen.

Vie muodossa -komento tuottaa virheen, jonka mukaan vienti määritettyyn sijaintiin ei onnistu, vaan on valittava toinen sijainti.

Poista #-merkki kansion nimestä tallennuskohteen polussa tai käytä vientiin Tallenna nimellä -komentoa tai Rosetta-emulointitilaa.

Yhdistä HDR-kuvaan -työtila on laajennettuna liian suuri Piilota macOS:n Dock tai pienennä sitä. Lisätietoja on ohjeaiheessa Dock ja valikkorivi -asetusten muuttaminen Macissa
Adobe Stock -ostokset tehdään Adobe Stock -sivustossa
Tärkeää: Ennen kuin ostat jotain Stockista, tarkista, että olet kirjautunut samalla Adobe ID -tilillä sekä Photoshopiin että Adobe Stock -sivustoon. Näin voit varmistaa, että hankkimasi tiedosto näkyy oikein Kirjastot-paneelissa.
Monen sovelluksen työnkulut, kuten kopiointi ja liittäminen tai muokkaus Photoshopissa Lightroomista, joissa käytetään sekä natiivitilassa että Rosetta-emulaattorin kautta käytettäviä Adobe-sovellusten versioita, eivät toimi
Adobe ei suosittele sovellusten käyttämistä eri tiloissa. Suorita sovellukset samassa tilassa, joko natiivi- tai emulointitilassa.
3D-toimintoja ei ole optimoitu natiivitilan suorituskykyä varten
Adobe suosittelee Photoshopin avaamista Rosettan avulla 3D-työnkulkuja varten
Musta näyttö tarkasteltaessa 3D-dokumenttia
Vaihda tason näkyvyyttä napsauttamalla silmäkuvaketta

Rosettan yhteensopivuusongelmat

Photoshopin kehitystiimi tutkii seuraavia Rosettan käyttöön liittyviä yhteensopivuusongelmia:

• Vietäessä tiedostoja Vie muodossa -ominaisuutta tai Generatoria käyttämällä tiettyjä tiedostomuotoja ei voi viedä (SVG, GIF).
  • Valinnan tulokset vaihtelevat käytettäessä Valitse kohde -toimintoa
  • Esimerkiksi Liekki-, Kehys- tai Puu-suodatinten käyttö aiheuttaa magentan värisiä artefakteja
  • Sovellus kaatuu käytettäessä Valitse kohde -toimintoa, objektin valintatyökalua, Poista tausta -pikatoimintoa tai taikasauvaa

Ovatko vanhemmat versiot yhteensopivia?

Eivät. Photoshopin tukemattomia versioita ei ole suunniteltu tai testattu käytettäväksi Apple-laitteissa, joissa on Apple Silicon M1 -suoritin.