Illustrator och High Sierra | macOS 10.13

Kända problem

Adobe har upptäckt följande kompatibilitetsproblem i samband med körning av Illustrator CC april 2017 (version 21.1) och tidigare utgåvor i macOS 10.13 (High Sierra).

Återgivningsproblem vid användning av penslar och widgetprogram, samt vid zoomning och panorering av ditt arbete i ett dokument som är inställt på färgläget RGB

Obs!

Uppdateringen 10.13.4 till macOS High Sierra löser problemet. Informationen nedan gäller bara för tidigare versioner av och macOS High Sierra.

På grund av kompatibilitetsproblem med vissa grafikkort kan du uppleva återgivningsfel när du zoomar eller panorerar ditt arbete, ritar med penslar och arbetar med widgetprogram på skärmen så som live-hörnwidget och eller perspektivstödraster.Dessa fel inträffar när du arbetar med ett dokument som är inställt på färgläget RGB.

Det är känt att följande grafikkort påverkas av det här problemet:

• Intel Iris Plus Graphics 650 1536 MB
  • Intel Iris Graphics 550 1536 MB
  • Intel Iris Plus Graphics 640 1536 MB
  • Intel Iris 550 1536 MB
  • Intel HD Graphics 515 1536 MB
  • Intel Iris Graphics 540
  • Intel HD Graphics 515
Exempel på återgivningsproblem när RGB används som dokumentets färgläge

Lösning: Det här problemet har åtgärdats i macOS 10.13.4. Uppgradera till den senaste versionen av macOS för att lösa det.

Lösning 1: Inaktivera GPU-förhandsvisning

1. I programfältet klickar du på ikonen för GPU-prestanda  för att visa GPU-prestandainställningarna i dialogrutan Inställningar.
  2. Avmarkera kryssrutan GPU-prestanda och klicka på OK.

Lösning 2: Ändra dokumentets färgläge till CMYK.

• Välj Arkiv > Dokumentfärgläge > CMYK-färg.

Åtgärdade fel

Oväntat beteende vid användning av dialogrutan Färginställningar med APFS (skiftlägeskänsligt)

Obs!

Problemet har åtgärdats i oktober 2017-utgåvan av Illustrator CC (version 22). Informationen nedan gäller bara för tidigare versioner av Illustrator CC som körs på macOS High Sierra.

När du öppnar ditt dokument i Illustrator CC på macOS 10.13 (High Sierra) tillämpar Illustrator alternativet Emulera Adobe Illustrator 6.0 som den förvalda färginställningen för dina dokument.Detta problem kan leda till att färghanteringen för dina nya filer inte fungerar. Du kan också uppleva problem med profilkonflikter när du öppnar färghanterade filer.

Lösning: Det här problemet har åtgärdas i utgåvan av Illustrator CC som lanserades i oktober 2017 (version 22). Uppgradera till den senaste versionen av Illustrator för att åtgärda det.

Om du vill fortsätta att använda en tidigare version av Illustrator CC kan du testa följande:

1. Öppna Illustrator.
  2. Gå till Redigera > Färginställningar.
  3. Markera de önskade färginställningarna för ditt dokument.
  4. Klicka på OK.
  5. Upprepa steg 1 till 4 varje gång du startar programmet.

EPS-filer som har sparats på nätverksenheter drabbas av fel

Obs!

Versionen från oktober 2017 av Illustrator CC (version 22) samt 10.13.1-uppdateringen för High Sierra löser det här problemet. Informationen nedan gäller bara för tidigare versioner av Illustrator CC och macOS High Sierra.

I sällsynta fall drabbas EPS-filer som har sparats på en nätverksenhet eller flyttbar enhet av ett fel.

Lösning: Det här problemet har åtgärdas i utgåvan av Illustrator CC som lanserades i oktober 2017 (version 22). Uppgradera till den senaste versionen av Illustrator för att åtgärda det.

Observera dock att Illustrator inte har stöd för nätverksenheter eller flyttbara enheter som tillfälliga enheter eller mappar för filsynkroniseringstjänster som Dropbox och Google Drive. Se Illustrators stöd för nätverk och flyttbara media för mer information.

Obs!

Adobe Creative Cloud-program, inklusive Adobe Illustrator, stöds inte av Apple File System (skiftlägeskänsligt).