Projectorbestanden zijn Animate-bestanden die zowel het gepubliceerde SWF-bestand als Flash Player bevatten. Deze bestanden kunnen worden afgespeeld zoals elke normale toepassing, zonder de noodzaak voor een webbrowser, de Flash Player-insteekmodule, Adobe AIR of een andere platformruntime.

Met Animate CC kunt u projectorbestanden publiceren voor Windows- en MAC-besturingssystemen. Tijdens het exporteren wordt het projectorbestand gegenereerd als .exe voor Windows en .app voor MAC.

Opmerking:

De functie Exporteren als projector werd verwijderd in de release van juni 2013 en is weer ingeschakeld in de release van juni 2014.

Projectorbestanden exporteren

Ga als volgt te werk om projectorbestanden te exporteren vanuit Animate CC:

1. In Animate CC selecteert u Bestand > Publicatie-instellingen

Dialoogvenster Publicatie-instellingen
    Dialoogvenster Publicatie-instellingen
  2. Kies een van de volgende opties:

• Win-projector om een EXE-bestand te maken dat op een Windows-computer kan worden uitgevoerd.
    • Mac-projector om een APP-bestand te maken dat op een Mac kan worden uitgevoerd.
  3. Typ de naam van het uitvoerbestand in het tekstveld Naam van uitvoer. Klik op het mappictogram om naar een specifieke locatie te gaan waar u het projectorbestand wilt opslaan.

4. Klik op Publiceren om het projectorbestand te exporteren.

Opmerking:

Projectorbestanden kunnen niet worden geëxporteerd voor de documenttypen van HTML5 Canvas of WebGL(Voorbeeld).