Werken met Adobe Premiere Pro en Adobe Animate

Adobe Premiere Pro is een professioneel programma voor het bewerken van video. Als u Adobe Animate gebruikt voor het ontwerpen van interactieve inhoud voor websites of mobiele apparaten, kunt u in Adobe Premiere Pro de films bewerken voor deze projecten. Adobe Premiere Pro bevat professionele gereedschappen voor het bewerken van films op frameniveau, waaronder gereedschappen waarmee videobestanden kunnen worden geoptimaliseerd voor het afspelen op computerschermen en mobiele apparaten.

Adobe Animate is een programma waarmee u videomateriaal kunt opnemen in presentaties voor het web en voor mobiele apparaten. Adobe Animate biedt technologische en creatieve voordelen waarmee u videobeelden kunt samenvoegen met gegevens, afbeeldingen, geluid en interactieve besturing. Met de FLV-indeling kunt u video's op een webpagina plaatsen in een indeling die door vrijwel elke gebruiker kan worden weergegeven.

Als u videobestanden exporteert naar andere standaardindelingen, kan Adobe Animate uw video's coderen binnen Rich Media-toepassingen. Adobe Animate gebruikt de nieuwste compressietechnologieën om de beste kwaliteit te leveren die mogelijk is bij kleine bestandsgrootten.

Werken met Animate en After Effects

Als u Adobe® Animate® gebruikt om video of animatie te maken, kunt u After Effects gebruiken om de video te bewerken en te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld animaties en toepassingen vanuit Animate exporteren als Quicktime-films. Vervolgens kunt u After Effects gebruiken om de video te bewerken en te verbeteren.

In Animate en After Effects worden verschillende termen gebruikt voor bepaalde gemeenschappelijke concepten, waaronder de volgende:

 • Een compositie in After Effects is vergelijkbaar met een filmclip in Animate.

 • Het compositieframe in het deelvenster Compositie is vergelijkbaar met het werkgebied in Animate.

 • Het deelvenster Project is vergelijkbaar met het deelvenster Bibliotheek in Animate.

 • Projectbestanden in After Effects zijn vergelijkbaar met FLA-bestanden in Animate.

 • In After Effects rendert en exporteert u een film; in Animate publiceert u een SWF-bestand.

Een QuickTime-video exporteren vanuit Animate

Als u animaties of toepassingen maakt met Animate, kunt u deze exporteren als QuickTime-films met de Animate-opdracht Bestand > Exporteren > Film exporteren. Voor een Animate-animatie kunt u de video-uitvoer optimaliseren voor animatie. Voor een Animate-toepassing rendert Animate de video van de toepassing op het moment dat de toepassing wordt uitgevoerd en kan de gebruiker de video manipuleren. Dit biedt u de mogelijkheid om de 'branches' of de verschillende statussen van uw toepassing die u in het videobestand wilt opnemen, vast te leggen.

Video importeren en publiceren in Animate

Wanneer u een FLV-bestand in Animate importeert, kunt u verschillende technieken gebruiken, zoals scripts of Animate-componenten, om de visuele interface rond de video vorm te geven. U kunt bijvoorbeeld besturingselementen voor afspelen of andere afbeeldingen opnemen. U kunt ook grafische lagen boven het FLV-bestand plaatsen voor speciale samengestelde effecten.

Samenstellingen met grafische elementen, animaties en video

Animate en After Effects bevatten beide veel functies waarmee u een complexe compositie van videobeelden en grafische elementen kunt maken. Welke toepassing u het liefst gebruikt, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en van het gewenste type uitvoer.

Animate is vooral gericht op internet, met uitvoer die bestaat uit kleine bestanden. Animate biedt ook de mogelijkheid om animaties tijdens runtime te besturen. After Effects is gericht op de productie van video en film, biedt een scala aan visuele effecten en wordt gebruikt voor het maken van videobestanden als uiteindelijke uitvoer.

Beide toepassingen kunnen worden gebruikt om originele afbeeldingen en animaties te maken. In beide toepassingen wordt een tijdlijn gebruikt en zijn er mogelijkheden aanwezig om scripts te maken voor het programmatisch besturen van animaties. After Effects bevat een grotere set effecten, terwijl de ActionScript®-taal van Animate de krachtigste is van de twee scriptomgevingen.

Beide toepassingen bieden u de mogelijkheid om afbeeldingen op aparte lagen te plaatsen voor het maken van composities. Deze lagen kunnen naar behoefte worden in- en uitgeschakeld. U kunt ook met beide toepassingen effecten toepassen op de inhoud van afzonderlijke lagen.

In Animate hebben samenstellingen niet rechtstreeks invloed op de video-inhoud. Ze beïnvloeden alleen de weergave van de video tijdens het afspelen in Flash Player. Wanneer u echter een samenstelling maakt met geïmporteerde video in After Effects, worden de samengestelde afbeeldingen en effecten daadwerkelijk opgenomen in het videobestand dat u exporteert.

Omdat tekenen in After Effects plaatsvindt op lagen die losstaan van de geïmporteerde video-inhoud, hebben deze bewerkingen geen destructief effect op de video. In Animate kan zowel in een destructieve als een niet-destructieve tekenmodus worden getekend.

SWF-bestanden in After Effects importeren

Animate bevat een unieke set gereedschappen voor vectorillustraties, waarmee allerlei tekentaken kunnen worden uitgevoerd die niet mogelijk zijn in After Effects of Adobe® Illustrator®. U kunt SWF-bestanden in After Effects importeren om deze samen te voegen met ander videomateriaal of om ze te renderen als video met extra creatieve effecten. Interactieve inhoud en scriptanimaties blijven niet behouden. Door keyframes gedefinieerde animatie blijft behouden.

Alle SWF-bestanden die in After Effects worden geïmporteerd, worden samengevoegd tot één continu in pixels omgezette laag waarvan het alfakanaal behouden blijft. Continue omzetting in pixels houdt in dat de afbeelding scherp blijft als deze omhoog wordt geschaald. Deze importmethode biedt u de mogelijkheid om de hoofdlaag of het hoofdobject van uw SWF-bestanden als een vloeiend gerenderd element in After Effects te gebruiken. Op deze manier kunt u de beste functies van elke toepassing combineren om tot de beste resultaten te komen.

Opmerking:

De modus Geavanceerde lagen (Wijzigen > Document Modus… > Modus) is nu standaard ingeschakeld en in deze modus wordt elke laag gepubliceerd als een filmclip. Voor SWF-bestanden die zijn gepubliceerd als de modus Geavanceerde lagen actief is en die in After Effects worden geïmporteerd, gelden dezelfde beperkingen als voor het importeren van filmclips.

Bij het opgeven van publicatie-instellingen voor SWF-bestanden hebt u de keuze om een compatibel SWF-bestand te genereren waarmee u gegevens over camera-effecten, laagdiepte en bovenliggende eigenschappen kunt overdragen naar After Effects. Selecteer de optie Optimaliseren voor After Effects in het dialoogvenster Publicatie-instellingen. Bovendien wordt deze optie standaard ingeschakeld wanneer een FLA-bestand via slepen en neerzetten in After Effects wordt geplaatst om de bestaande geavanceerde laagfuncties te behouden in After Effects.

Publicatie-instellingen
Publicatie-instellingen

Animate FLA-bestanden importeren in After Effects

U kunt Animate FLA-bestanden nu importeren in After Effects om ze met een video te integreren of ze als video te renderen met extra creatieve effecten. After Effects communiceert met Animate via de invoegtoepassing. 

 1. Installeer Animate 19.0 en After Effects 16.0 vanuit de Creative Cloud-toepassing. 

 2. Start After Effects en maak een project.

 3. Ga naar menu Bestand > Importeren > Bestand...

 4. Kies het bestand sample.fla en klik op Importeren.

  Opmerking:

  Gebruik een AS3 FLA-bestand als sample.fla.

 5. In het dialoogvenster Voorkeuren voor importeren bladert u naar een locatie waar alle FLA-bestanden met lagen worden gegenereerd en klikt u op OK.

  Standaard wordt het opgeslagen FLA-bestand gebruikt.

  Dialoogvenster Voorkeuren voor importeren
  Dialoogvenster Voorkeuren voor importeren

  Als u Audio importeren kiest, wordt de audio op de hoofdtijdlijnlagen in FLA geëxporteerd als .mp3- of .wav-geluidsbestanden. Deze audio wordt als een afzonderlijke laag geïmporteerd in After Effects.

  Alle lagen worden binnen een compositie in After Effects geïmporteerd. De laagvolgorde in de compositie is vergelijkbaar met de volgorde die wordt gebruikt in Animate.

  Opmerking:

  Laageffecten en camerafilters (indien gebruikt) worden genegeerd tijdens het importeren.

Workflow voor Animate en After Effects

Workflow voor Animate en After Effects
In deze video leert u hoe u de verbeterde workflow voor Animate en integratie van After Effects kunt gebruiken.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid