Werken met Adobe Premiere Pro en Adobe Animate

Adobe Premiere Pro is een professioneel programma voor het bewerken van video. Als u Adobe Animate gebruikt voor het ontwerpen van interactieve inhoud voor websites of mobiele apparaten, kunt u in Adobe Premiere Pro de films bewerken voor deze projecten. Adobe Premiere Pro bevat professionele gereedschappen voor het bewerken van films op frameniveau, waaronder gereedschappen waarmee videobestanden kunnen worden geoptimaliseerd voor het afspelen op computerschermen en mobiele apparaten.

Adobe Animate is een gereedschap waarmee u videomateriaal kunt opnemen in presentaties voor het web en voor mobiele apparaten. Adobe Animate biedt technologische en creatieve voordelen waarmee u videobeelden kunt samenvoegen met gegevens, afbeeldingen, geluid en interactieve besturing. Met de FLV- en F4V-indelingen kunt u video's op een webpagina plaatsen in een indeling die door vrijwel elke gebruiker kan worden weergegeven.

U kunt FLV- en F4V-bestanden vanuit Adobe Premiere Pro exporteren. Deze bestanden kunt u met Adobe Animate insluiten in interactieve websites of toepassingen voor mobiele apparaten. Met Adobe Animate kunt u volgordemarkeringen importeren die u aan een reeks Adobe Premiere Pro-beelden toevoegt als actiepunten. U kunt deze cuepunten gebruiken om gebeurtenissen in SWF-bestanden bij het afspelen te activeren.

Als u videobestanden exporteert naar andere standaardindelingen, kan Adobe Animate uw video's coderen binnen Rich Media-toepassingen. Adobe Animate gebruikt de nieuwste compressietechnologieën om de beste kwaliteit te leveren die mogelijk is bij kleine bestandsgrootten.

Middelen overbrengen tussen Adobe Premiere Pro en Adobe Animate

In Adobe Premiere Pro kunt u Flash-aanwijzingen toevoegen aan een tijdlijn. Flash-aanwijzingen kunnen worden gebruikt als aanwijzingen in een rich-mediatoepassing. Er zijn twee typen aanwijzingen: aanwijzingen voor gebeurtenissen en navigatieaanwijzingen. U kunt navigatieaanwijzingen gebruiken om naar verschillende gedeelten van FLV en F4V-bestanden te navigeren en om de weergave van schermtekst te activeren. Gebeurtenisaanwijzingen kunnen op opgegeven punten in FLV- en F4V-bestanden actiescripts activeren.

U kunt een film vanuit Adobe Premiere Pro rechtstreeks exporteren naar de indelingen FLV en F4V. U kunt verschillende voorinstellingen voor Exportinstellingen selecteren. Met deze voorinstellingen kunt u het optimale evenwicht tussen bestandsgrootte en audio- en videokwaliteit instellen, om zodoende de bitsnelheid te bereiken die nodig is voor een doelgroep of een bepaald apparaat. Als u de film met een alfakanaal exporteert, kunt u de film eenvoudig als een laag gebruiken in een Rich Media-project.

U kunt het FLV- of F4V-bestand importeren in Adobe Animate. Animate leest de volgordemarkeringen als navigatie- of gebeurtenisaanwijzingen. In Animate kunt u tevens de interface om uw video heen aanpassen.

Daarnaast kunt Animate gebruiken om animaties te maken die u wilt gebruiken in films. U kunt een animatie maken in Animate. De animatie kunt u exporteren als FLV- of F4V-bestand. Vervolgens kunt u het FLV- of F4V-bestand importeren in Adobe Premiere Pro om het te bewerken. In Adobe Premiere Pro kunt u bijvoorbeeld titels toevoegen of de animatie mengen met andere videobronnen.

Werken met Animate en After Effects

Als u Adobe® Animate® gebruikt om video of animatie te maken, kunt u After Effects gebruiken om de video te bewerken en te verbeteren. Zo kunt u vanuit Animate animaties en toepassingen exporteren als QuickTime-films of Flash Video-bestanden (FLV). Vervolgens kunt u After Effects gebruiken om de video te bewerken en te verbeteren.

Als u After Effects gebruikt om een video te bewerken en samen te stellen, kunt u die video vervolgens publiceren in Animate. U kunt een After Effects-compositie ook exporteren als XFL-inhoud en deze verder bewerken in Animate.

In Animate en After Effects worden verschillende termen gebruikt voor bepaalde gemeenschappelijke concepten, waaronder de volgende:

• Een compositie in After Effects is vergelijkbaar met een filmclip in Animate.

• Het compositieframe in het deelvenster Compositie is vergelijkbaar met het werkgebied in Animate.

• Het deelvenster Project is vergelijkbaar met het deelvenster Bibliotheek in Animate.

• Projectbestanden in After Effects zijn vergelijkbaar met FLA-bestanden in Animate.

• In After Effects rendert en exporteert u een film; in Animate CC publiceert u een SWF-bestand.

Een QuickTime-video exporteren vanuit Flash

Als u animaties of toepassingen maakt met Animate, kunt u deze exporteren als QuickTime-films met de Animate-opdracht Bestand > Exporteren > Film exporteren. Voor een Animate-animatie kunt u de video-uitvoer optimaliseren voor animatie. Voor een Animate-toepassing rendert Animate de video van de toepassing op het moment dat de toepassing wordt uitgevoerd en kan de gebruiker de video manipuleren. Dit biedt u de mogelijkheid om de 'branches' of de verschillende statussen van uw toepassing die u in het videobestand wilt opnemen, vast te leggen.

FLV- en F4V-bestanden renderen en exporteren uit After Effects

Wanneer u voltooide video rendert uit After Effects, selecteert u .flv of .f4v als de uitvoerindeling voor het renderen en exporteren van video die kan worden afgespeeld in Flash Player. U kunt vervolgens het FLV- of F4V-bestand in Animate importeren en de video in de vorm van een SWF-bestand publiceren, dat kan worden afgespeeld in Flash Player.

Video importeren en publiceren in Flash

Wanneer u een FLV- of F4V-bestand in Animate importeert, kunt u verschillende technieken gebruiken, zoals scripts of Animate-componenten, om de visuele interface rond de video vorm te geven. U kunt bijvoorbeeld besturingselementen voor afspelen of andere afbeeldingen opnemen. U kunt ook grafische lagen boven het FLV- of F4V-bestand plaatsen voor speciale samengestelde effecten.

Samenstellingen met grafische elementen, animaties en video

Animate en After Effects bevatten beide veel functies waarmee u een complexe compositie van videobeelden en grafische elementen kunt maken. Welke toepassing u het liefst gebruikt, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en van het gewenste type uitvoer.

Animate is vooral gericht op internet, met uitvoer die bestaat uit kleine bestanden. Animate biedt ook de mogelijkheid om animaties tijdens runtime te besturen. After Effects is gericht op de productie van video en film, biedt een scala aan visuele effecten en wordt gebruikt voor het maken van videobestanden als uiteindelijke uitvoer.

Beide toepassingen kunnen worden gebruikt om originele afbeeldingen en animaties te maken. In beide toepassingen wordt een tijdlijn gebruikt en zijn er mogelijkheden aanwezig om scripts te maken voor het programmatisch besturen van animaties. After Effects bevat een grotere set effecten, terwijl de ActionScript®-taal van Animate de krachtigste is van de twee scriptomgevingen.

Beide toepassingen bieden u de mogelijkheid om afbeeldingen op aparte lagen te plaatsen voor het maken van composities. Deze lagen kunnen naar behoefte worden in- en uitgeschakeld. U kunt ook met beide toepassingen effecten toepassen op de inhoud van afzonderlijke lagen.

In Animate hebben samenstellingen niet rechtstreeks invloed op de video-inhoud. Ze beïnvloeden alleen de weergave van de video tijdens het afspelen in Flash Player. Wanneer u echter een samenstelling maakt met geïmporteerde video in After Effects, worden de samengestelde afbeeldingen en effecten daadwerkelijk opgenomen in het videobestand dat u exporteert.

Omdat tekenen in After Effects plaatsvindt op lagen die losstaan van de geïmporteerde video-inhoud, hebben deze bewerkingen geen destructief effect op de video. In Animate kan zowel in een destructieve als een niet-destructieve tekenmodus worden getekend.

After Effects-inhoud exporteren voor gebruik in Flash

U kunt After Effects-inhoud exporteren voor gebruik in Animate. U kunt een SWF-bestand exporteren dat onmiddellijk in Flash Player kan worden afgespeeld of dat kan worden gebruikt als onderdeel van een ander project met veel media. Wanneer u inhoud vanuit After Effects in de SWF-indeling exporteert, kan een deel van de inhoud in het SWF-bestand worden omgezet in pixels en samengevoegd tot één laag.

Als u de After Effects-inhoud verder in Animate wilt bewerken, exporteert u een compositie als een XFL-bestand. Een XFL-bestand is een type Animate-bestand waarin dezelfde informatie wordt opgeslagen als in een FLA-bestand, maar dan in XML-indeling. Wanneer u een compositie uit After Effects exporteert als een XFL-bestand voor gebruik in Animate, blijven de lagen en keyframes die u in After Effects hebt gemaakt, behouden in de Animate-versie. Wanneer u het XFL-bestand importeert in Animate, wordt het XFL-bestand uitgepakt en worden de elementen uit het bestand volgens de aanwijzingen in het XFL-bestand toegevoegd aan het FLA-bestand.

Flash SWF-bestanden in After Effects importeren

Animate bevat een unieke set gereedschappen voor vectorillustraties, waarmee allerlei tekentaken kunnen worden uitgevoerd die niet mogelijk zijn in After Effects of Adobe® Illustrator®. U kunt SWF-bestanden in After Effects importeren om deze samen te voegen met ander videomateriaal of om ze te renderen als video met extra creatieve effecten. Interactieve inhoud en scriptanimaties blijven niet behouden. Door keyframes gedefinieerde animatie blijft behouden.

Alle SWF-bestanden die in After Effects worden geïmporteerd, worden samengevoegd tot één continu in pixels omgezette laag waarvan het alfakanaal behouden blijft. Continue omzetting in pixels houdt in dat de afbeelding scherp blijft als deze omhoog wordt geschaald. Deze importmethode biedt u de mogelijkheid om de hoofdlaag of het hoofdobject van uw SWF-bestanden als een vloeiend gerenderd element in After Effects te gebruiken. Op deze manier kunt u de beste functies van elke toepassing combineren om tot de beste resultaten te komen.

Animate FLA-bestanden importeren in After Effects

U kunt Animate FLA-bestanden nu importeren in After Effects om ze met een video te integreren of ze als video te renderen met extra creatieve effecten. After Effects communiceert met Animate via de invoegtoepassing.

1. Installeer Animate CC 19.0 en After Effects 16.0 vanuit de Creative Cloud-toepassing.

2. Start After Effects CC en maak een project.

3. Ga naar menu Bestand > Importeren > Bestand...

4. Kies het bestand sample.fla en klik op Importeren.

Opmerking: Gebruik een AS3 FLA-bestand als sample.fla.

5. In het dialoogvenster Voorkeuren voor importeren bladert u naar een locatie waar alle SWF-bestanden worden gegenereerd en klikt u op OK.

Standaard wordt het opgeslagen FLA-bestand gebruikt.

Dialoogvenster Voorkeuren voor importeren
    Dialoogvenster Voorkeuren voor importeren

Als u Audio importeren kiest, wordt de audio op de hoofdtijdlijnlagen in FLA geëxporteerd als .mp3- of .wav-geluidsbestanden. Deze audio wordt als een afzonderlijke laag geïmporteerd in After Effects.

Alle lagen worden binnen een compositie in After Effects geïmporteerd. De laagvolgorde in de compositie is vergelijkbaar met de volgorde die wordt gebruikt in Animate CC.

Opmerking:

Geavanceerde laagfuncties zoals laagdiepte en camera-effecten worden niet ondersteund.

Workflow voor Animate en After Effects

Workflow voor Animate en After Effects
In deze video leert u hoe u de verbeterde workflow voor Animate en integratie van After Effects kunt gebruiken.