2015.x-versies van Animate CC

Opmerking:

De 2017-versie van Animate CC is nu beschikbaar. Zie het Overzicht van nieuwe functies.

Adobe® Flash Professional® CC heet nu Adobe® Animate® CC.

Met Adobe Animate CC kunt u vectoranimaties, advertenties, multimedia-inhoud, meeslepende gebruikservaringen, toepassingen, games en nog veel meer maken, in een ontwerpomgeving die is gebaseerd op een tijdlijn. Animate biedt geïntegreerde ondersteuning voor meerdere uitvoerbestanden zoals HTML5 Canvas en WebGL. Deze ondersteuning kan worden uitgebreid naar aangepaste indelingen zoals SnapSVG.

Dankzij deze flexibiliteit van Animate met betrekking tot uitvoerindelingen kan uw inhoud overal worden weergegeven, zonder de noodzaak voor insteekmodules.

Animate biedt ook toonaangevende gereedschappen voor tekenen en illustraties, en een krachtige integratie met Adobe CreativeSync. Aangezien Animate CC deel uitmaakt van Adobe Creative Cloud, hebt u toegang tot de meest recente updates en toekomstige releases vanaf het moment dat ze beschikbaar zijn.

Adobe Animate CC 2015.2 - Release van augustus 2016

De update van augustus van Animate CC 2015.2 biedt u Google-lettertypeondersteuning in HTML-werkgebied, extra penseelgrootten, de nieuwe APR-indeling met publicatieprofiel, wijzigingen van het zoomgedrag in de tijdlijn en verbeteringen aan de markeertekens van het overtrekbereik. Lees verder als u meer wilt weten over de functies in deze versie.

Ondersteuning voor Google-lettertypen in HTML Canvas-documenten

Nieuw in Animate CC 2015.2 | augustus 2016

Wanneer animators desktop-lettertypen gebruiken om hun uitvoerbestanden te maken en te publiceren, is het resultaat scheef en niet consistent. De Animate 2015.2-versie ondersteunt de toevoeging van Google-lettertypen aan uw webinhoud en biedt een consistente gebruikerservaring in alle vormfactoren.

Google-lettertypen

Voor meer informatie over deze functie, zie Google-lettertypen.

Nieuwe penseelgrootten

Nieuw in Animate CC 2015.2 | augustus 2016

Animate CC bieden nu een groot aantal penseelgrootten met meer gedetailleerde controle en bevat de volgende verbeteringen:

• Nieuwe penseelgrootten in het bereik van 1-200 pixels
  • Live voorvertoning bij het aanpassen van penseelgrootten
  • Penseel en Gummetje gebruiken de omtrekmodus-weergave en worden niet belemmerend wanneer u in de context van andere illustraties tekent
  • Herinnert penseelinstellingen zoals laatst gebruikte penseelgrootte, vorm en modus tijdens Animate-sessies
  • Verbeterde tekenervaring, vooral voor kortere penseelstreken

Voor meer informatie, zie Nieuwe penseelgrootten.

Gummetje: cursoromtrek

Schuifregelaar voor penseelgrootte: livevoorvertoning

Nieuwe penseelcursoren

Schuifregelaar voor penseelgrootte

Nieuwe indeling van het publicatieprofiel

Nieuw in Animate CC 2015.2 | augustus 2016

Toen Animate CC de mogelijkheid introduceerde om sjablonen te maken, creëerden animators aangepaste sjablonen voor webadvertenties en generieke webinhoud met de ingebouwde publicatieprofiel-instellingen. Vanwege de inherente beperkingen konden animators hun sjablonen niet met de publicatieprofiel-instellingen ervan delen en deelden zij ze afzonderlijk of gebruikten ze een FLA-bestand als een sjabloon.

In deze versie introduceert Animate CC ondersteuning voor APR-bestandsindeling, waarmee u het Canvas-publicatiesjabloon samen met de publicatieprofiel-instellingen kunt bundelen. In de toekomst wordt een nieuw element dat gekoppeld is aan een publicatieprofiel ook gebundeld en gedeeld.

Voor meer informatie, zie Publicatie-instellingen opgeven.

Verbeterde tijdlijnweergave voor formaatwijziging

Verbeteringen in Animate CC 2015.2 | augustus 2016

Verbeteringen aan formaatwijziging voor tijdlijnweergave biedt een evenwichtige ervaring van de tijdlijnzoom.

Zie De tijdlijnweergave aanpassen voor meer informatie.

Verbeteringen aan markeertekens van het overtrekbereik

Verbeteringen in Animate CC 2015.2 | augustus 2016

In eerdere versies van Animate CC werden de bereikmarkeringen versleept om de overtrekbereiken te verplaatsen. In deze versie kunt u de Shift-toets gebruiken en de bereikmarkeringen of het herhalingsbereik slepen door gebruik te maken van een van de markeringen op de Tijdlijn.

Voor meer informatie, zie Overtrekmarkeringen.

Aanvullende optie voor het maken van een hoofdframe

Verbeteringen in Animate CC 2015.2 | augustus 2016

Als u automatisch een hoofdframe wilt maken, klikt u op het object ertussen dat deel uitmaakt van een klassieke tween en houdt u dit vast.

Adobe Animate CC 2015.2 - Release van juni 2016

Versie 2015.2 introduceert geweldige nieuwe functies, zoals:

• Patroonpenselen
  • Framekiezer
  • Laagtransparantie
  • Verbeterde opties voor webpublicatie
    • JSON/JS-code samenvoegen
    • JavaScript insluiten in HTML
    • Ondersteuning voor transparante achtergrond van canvas
    • HiDPI-compatibele HTML5 Canvas-uitvoer
    • Responsief schalen
    • Transparante en responsieve OAM's
    • Op bitmap uitlijnen tijdens ontwerp
    • Voorlader
    • Verbeteringen in de HTML5 Canvas-publicatiesjabloon
    • JSAPI-ondersteuning voor het importeren en exporteren van HTML-sjablonen voor Canvas-documenten
    • Canvas-elementen publiceren naar de hoofdmap
    • Werkgebied centreren
  • Andere verbeteringen
    • Gekleurde, door de gebruiker gedefinieerde overtrekken
    • Script vastzetten
    • Geavanceerde PSD-importopties
    • Geavanceerde AI-importopties
    • Turbo-prestaties op het Windows-platform
    • Verbeterde penseelinteracties
    • Integratie tussen de nieuwste versie van Flash Player en AIR SDK

Patroonpenselen

Nieuw in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Leer hoe u patroonpenselen gebruikt om een vectorpatroon langs het pad te tekenen of dit uit te rekken tot de volledige lengte. Gebruik de geïntegreerde algemene bibliotheek in Animate om kunst- en patroonpenselen te gebruiken. Naast de standaardinstellingen voor penselen kunt u nu voortaan ook nieuwe patroonpenselen importeren in uw Animate-document via CC Libraries.

Patroonpenselen

Zie Patroonpenselen voor meer informatie over deze nieuwe functie.

Framekiezer

Nieuw in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Gebruik de Framekiezer voor een visuele voorvertoning en om het eerste frame voor een grafisch symbool te kiezen. In eerdere versies kunt u geen framevoorvertoning weergeven zonder dat u in het symbool terechtkomt. Deze functie verbetert de gebruikerservaring voor geanimeerde workflows zoals Synchroniseren (Lip Sync).

Framekiezer

Zie Framekiezer voor meer informatie over deze nieuwe functie.

Laagtransparantie

Nieuw in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Animate introduceert de mogelijkheid om de zichtbaarheid van de laag in te stellen op transparant. Houd de Shift-toets ingedrukt en klik op de oogkolom in de Tijdlijn om de zichtbaarheid in te stellen op transparant.

Laagtransparantie

Zie Laagtransparantie voor meer informatie.

Verbeterde opties voor webpublicatie

JSON/JS-code samenvoegen

Nieuw in Animate CC 2015.2 | juni 2016

In Animate wordt het JSON-bestand nu ingesloten in JS. Wanneer u een sprite-werkblad maakt tijdens de publicatie van het canvas, wordt er geen extern JSON-bestand gemaakt. De JSON-gegevens worden voortaan standaard opgenomen in het JS-bestand.

Dankzij deze wijziging kunt u voortaan ook een lokale voorvertoning van de gepubliceerde bestanden bekijken, zonder dat u deze op een server moet hosten (zoals voorheen).

Zie JSON/JS-code samenvoegen voor meer informatie over deze nieuwe functie.

JavaScript insluiten in HTML

Nieuw in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Animate introduceert de mogelijkheid om een JS-bestand op te nemen in het HTML-bestand tijdens publicatie van het canvas.

JavaScript insluiten in HTML

Zie JavaScript insluiten in HTML voor meer informatie over deze nieuwe functie.

Ondersteuning voor transparante achtergrond van canvas

Nieuw in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Wilt u een transparant canvas maken tijdens het publiceren om de onderliggende HTML-inhoud weer te geven? U kunt nu de achtergrond van het canvas transparant maken. Gebruik de optie Alpha % om het transparantieniveau in te stellen en de schakeloptie Geen kleur om het canvaswerkgebied volledig transparant te maken.

Canvas-transparantie
Canvas-transparantie

Zie Ondersteuning voor transparante achtergrond voor meer informatie over deze nieuwe functie.

HiDPI-compatibele HTML5 Canvas-uitvoer

Nieuw in Animate CC 2015.2 | juni 2016

De door Animate gegenereerde uitvoer is nu HiDPI-conform en biedt een scherper beeld op schermen met hoge resolutie.

Zie HiDPI-compatibele HTML 5 Canvas-uitvoer voor meer informatie over deze nieuwe functie.

Responsief schalen

Nieuw in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Wilt u een responsieve animatie maken? Leer hoe Animate de gepubliceerde uitvoer op basis van verschillende vormfactoren vergroot of verkleint om een scherpere, meer responsieve HiDPI-compatibele uitvoer te leveren.

Responsief schalen

Zie Responsief schalen voor meer informatie over deze nieuwe functie.

Transparante en responsieve OAM's

Nu kunt u transparante en responsieve OAM-bestanden genereren vanuit Animate en deze direct insluiten in Muse, Captivate en Dreamweaver.

Zie OAM-publicatie voor meer informatie.

Op bitmap uitlijnen tijdens ontwerp

Nieuw in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Leer hoe u bitmaps tijdens het ontwerpen kunt uitlijnen op de dichtstbijzijnde pixels, zodat de bitmaps scherper worden weergegeven op het canvas. In vorige versies werden bitmaps op het canvas onscherp weergegeven en was de gebruikerservaring niet optimaal. Vanaf deze versie zorgt Animate er tijdens het publiceren van het HTML Canvas-document voor dat bitmaps worden uitgelijnd op de dichtstbijzijnde pixels, zodat ze scherper worden weergegeven op het canvas.

Zie Uitlijnen op bitmaps tijdens ontwerptijd voor meer informatie over deze nieuwe functie.

Voorlader in HTML5 Canvas

Nieuw in Animate CC 2015.2 | juni 2016

De voorlader is een geanimeerd GIF-bestand dat verschijnt wanneer de scripts en de elementen die nodig zijn voor de weergave van een animatie, worden geladen. Nadat de elementen zijn geladen, wordt de voorlader verborgen en wordt de werkelijke animatie getoond.

Geanimeerde GIF

Zie Voorlader in HTML 5 Canvas voor meer informatie over deze nieuwe functie.

Verbeteringen in de HTML5 Canvas-publicatiesjabloon

Nieuw in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Leer hoe Animate ervoor zorgt dat de HTML 5 Canvas-sjabloon wordt gemodulariseerd voor betere aanpassingen en u meer controle biedt over de gepubliceerde uitvoer.

Zie Verbeteringen in de HTML 5 Canvas-sjabloon voor meer informatie over deze nieuwe functie.

JSAPI-ondersteuning voor het importeren en exporteren van HTML-sjablonen voor Canvas-documenten

Nieuw in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Gebruik nieuwe JSAPI's die ondersteuning bieden voor het importeren en exporteren van HTML-sjablonen voor Canvas-documenten.

Zie JSAPI-ondersteuning voor meer informatie over deze nieuwe functie.

Canvas-elementen publiceren naar de hoofdmap

Nieuw in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Gebruik deze functie om Canvas-elementen naar de hoofdmap te publiceren, in plaats van naar de submappen.

Gepubliceerde Canvas-elementen

Zie Canvas-elementen publiceren naar de hoofdmap voor meer informatie over deze nieuwe functie.

Werkgebied centreren

Nieuw in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Verbeter uw gebruikerservaring door de verschillende uitlijningsopties te gebruiken om het canvas in het midden van het browservenster weer te geven. Selecteer opties om het werkgebied horizontaal of verticaal te centreren (of beide).

Werkgebied centreren

Zie Werkgebied centreren voor meer informatie over deze nieuwe functie.

Andere verbeteringen

Gekleurde, door de gebruiker gedefinieerde overtrekken

Verbeteringen in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Gebruik aangepaste kleurcodering voor overtrekken om gemakkelijker onderscheid te kunnen maken tussen de afgelopen (verleden), huidige en toekomstige frames. Hoe verder een overtrekframe is verwijderd van het actieve frame, hoe transparanter het frame wordt weergegeven.

Zie Gekleurde, door de gebruiker gedefinieerde overtrekken voor meer informatie over deze nieuwe functie.

Overtrekopties aanpassen

Script vastzetten

Verbeteringen in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Gebruik de functie Script vastzetten om tabbladen met afzonderlijke scripts vast te zetten in het deelvenster ActionScript en ze dienovereenkomstig te verplaatsen. Deze functie is handig als u de code in een FLA-bestand niet op één centrale locatie hebt geordend, of als u meerdere scripts gebruikt. U kunt een script vastzetten om de geopende locatie van de code in het deelvenster Handelingen te behouden en om te schakelen tussen de geopende scripts.

Script vastzetten

Zie Script vastzetten voor meer informatie over deze nieuwe functie.

Geavanceerde opties voor PSD-import

Verbeteringen in Animate CC 2015.2 | juni 2016

In Animate kunt u afbeeldingen met allerlei indelingen importeren, maar doorgaans zult u de Photoshop-indeling PSD gebruiken om Photoshop-afbeeldingen in Animate te importeren. Bij het importeren van PSD-bestanden blijven veel kenmerken behouden die in Photoshop zijn toegepast, en zijn er opties beschikbaar om de visuele kwaliteit van de afbeelding te bewaren.

Geavanceerde PSD-import

Zie Geavanceerde opties voor PSD-import voor meer informatie over deze verbeterde functie.

Geavanceerde opties voor AI-import

Verbeteringen in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Met Animate importeert u Adobe® Illustrator® AI-bestanden met behoud van de meeste bewerkingsmogelijkheden en visuele betrouwbaarheid van uw illustraties. Met de verbeterde AI-importmodule kunt u in grote mate zelf bepalen hoe uw Illustrator-illustraties worden geïmporteerd in Animate, en kunt u opgeven hoe bepaalde objecten in een AI-bestand moeten worden geïmporteerd.

Geavanceerde opties voor AI-import

Zie Geavanceerde opties voor AI-import voor meer informatie over deze verbeterde functie.

Turbo-prestaties op het Windows-platform

Verbeteringen in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Geniet van de turboprestaties voor al uw dagelijkse workflows zoals afspelen of scrubben op tijdlijn, tekenen, pannen, zoomen, transformaties en zie hoe uw animaties tot leven komen!

Verbeterde interactie met penselen

Verbeteringen in Adobe Animate CC 2015.2 | Juni 2016

Animate introduceert verbeterde prestaties en een betere gebruikerservaring bij het toepassen van penseelstreken. De verbeterde penseelprestaties zijn van toepassing op transformatiebewerkingen op penseelstreken, zoals bij schalen/omzetten/roteren, maar ook bij het in-en uitzoomen/pannen van het werkgebied.

Integratie tussen de nieuwste versie van Flash Player en AIR SDK

Verbeteringen in Animate CC 2015.2 | juni 2016

Animate ondersteunt de meest recente versie van Flash Player (versie 21) en is geïntegreerd met AIR-SDK versie 21.0.