Overzicht van nieuwe functies

Adobe® Flash Professional is nu Adobe Animate.

Versie 2015.1 introduceert geweldige nieuwe functies, zoals:

● Een nieuwe globale bibliotheek voor de kunst- en verfpenselen die in uw Animate-projecten worden gebruikt

● Integratie met Creative Cloud Libraries en Adobe Stock

● Werkgebied roteren en vergroten/verkleinen

● Inhoud schalen overeenkomstig werkgebiedgrootte

● Video's exporteren naar meerdere resoluties

● Uitgebreide functie voor overtrekken

Lees verder voor een snel overzicht van de nieuwe functies die beschikbaar zijn sinds de nieuwste update van Animate,                                             en voor koppelingen naar andere bronnen die meer informatie bieden.

Adobe Animate 2015.1 | Update van maart 2016

De Animate 2015.1-update van maart 2016 bevat verbeteringen in de HTML5 Canvas-sjabloon en nieuwe pictogrammen voor AIR Android. Deze update biedt ook betere tekenopties voor penselen en correcties voor problemen met ingesloten lettertypen.

Adobe Animate 2015.1 | van februari 2016

De Animate-release van februari 2016 (Animate 2015.1) biedt u integratie met Creative Cloud Libraries, Adobe Stock en Typekit, een nieuwe penseelbibliotheek, de mogelijkheid om inhoud te schalen, het werkgebied te roteren en schalen, een functie voor het importeren van SVG-bestanden, verbeteringen aan de overtrekfunctie, ondersteuning voor OAM-publicatienormen, gelabelde stalen en projectorondersteuning. Lees verder als u meer wilt weten over de functies in deze versie.

Integratie met Creative Cloud Libraries en Adobe Stock

Nieuw in Animate 2015.1 | februari 2016

CC Libraries

Met Creative Cloud Libraries zijn uw favoriete elementen overal voor u beschikbaar. Maak afbeeldingen, kleuren, kleurthema's, penselen, vormen en nog veel meer in Photoshop, Illustrator en maak mobiele apps zoals Adobe Capture CC. Deze zijn gemakkelijk toegankelijk via andere bureaublad-apps en mobiele apps voor een naadloze creatieve workflow.

Animate is geïntegreerd met CC Libraries. Met CC Libraries kunt u al uw ontwerpelementen bijhouden. Wanneer u grafische elementen maakt en deze opslaat in CC Libraries, zijn de elementen beschikbaar voor gebruik in al uw Animate-documenten. De ontwerpelementen worden automatisch gesynchroniseerd, en kunnen worden gedeeld met iedereen die beschikt over een Creative Cloud-account. Terwijl uw creatieve team werkt op verschillende Adobe apps voor bureaublad en mobiele apparaten, zijn uw gedeelde bibliotheekelementen altijd up-to-date en kunnen ze overal worden gebruikt. De volgende elementtypen worden ondersteund in Animate:

• Kleuren en kleurthema's
  • Penselen
  • Graphics
  • Vectorpenselen

Zie Creative Cloud Libraries in Animate en Creative Cloud Libraries voor meer informatie.

A. De map CC Libraries selecteren B. Items weergeven als miniaturen C. Items weergeven in een lijst D. Zoeken naar afbeeldingen in Adobe Stock E. Het deelvenster met de inhoud van CC Libraries F. Kleur toevoegen G. CC Libraries synchroniseren H. Item uit bibliotheek verwijderen

Adobe Stock-integratie voor hoogwaardige video's, illustraties en afbeeldingen

Animate is geïntegreerd met Adobe Stock, een service die ontwerpers en bedrijven toegang geeft tot 40 miljoen hoogwaardige, beheerde en royaltyvrije afbeeldingen, illustraties en vectorafbeeldingen voor al hun creatieve projecten. U kunt voor de Adobe Stock-service betalen als u een enkele afbeelding nodig hebt, of u kunt een abonnement voor meerdere afbeeldingen aanschaffen om ze te gebruiken voor uw Animate-documenten. Er is een aantal abonnementspakketten beschikbaar.

Voor gedetailleerde instructies over hoe u Adobe Stock kunt gebruiken, gaat u naar de Help-pagina van Adobe Stock op https://helpx.adobe.com/nl/stock/help/using-adobe-stock.html.
Zoeken naar elementen in Adobe Stock

Opmerking: Adobe Stock is momenteel alleen in de volgende landen beschikbaar: België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Portugal, Griekenland, Polen, Tsjechië, Bulgarije, Estland, Letland, Litouwen, Hongarije, Malta, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Cyprus, de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. Ga voor meer informatie naar https://helpx.adobe.com/stock/faq.html

Typekit-ondersteuning voor HTML5 Canvas-documenten

Nieuw in Animate 2015.1 | februari 2016

Deze release van Animate biedt Typekit-integratie met het HTML5 Canvas-documenttype. U hebt rechtstreeks toegang tot duizenden hoogwaardige kwaliteitslettertypen van de beste lettertypeontwikkelaars. U kunt Typekit-lettertypen naadloos openen en toepassen in uw HTML5-uitvoer voor moderne browsers en mobiele apparaten, dankzij uw Creative Cloud-lidmaatschap.

Penselen voor vectorillustraties

Nieuw in Animate 2015.1 | februari 2016

Met het vernieuwde gereedschap Penseel kunt u in Animate voortaan ook kunstpenselen gebruiken, net als in Adobe Illustrator. Het nieuwe gereedschap Penseel is gebaseerd op lijnen en werkt anders dan het bestaande penseelgereedschap waarvan de functie niet is veranderd. Met het nieuwe gereedschap kunt u gestileerde penseelstreken trekken door het patroon van het geselecteerde kunstpenseel toe te passen langs het getekende pad. U kunt penseelstreken toepassen op bestaande paden, of u kunt met het gereedschap Penseel een pad tekenen en daarop tegelijkertijd een penseelstreek toepassen.

Zie Werken met een penseel voor meer informatie

Het gereedschap Penseel

Verbeterde tekenervaring

Met het gereedschap Penseel kunt u nu veel sneller tekenen dan in eerdere versies. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken dat al getekende penseelstreken worden gesplitst of dat er interferentie optreedt. De curve-aanpassing is ook vloeiender gemaakt.

Voor een betere tekenervaring worden de kunstpenseelstreken in Animate altijd getekend in de objectmodus.

Opties voor penselen en kunstpenselen bewerken

Open het dialoogvenster Penseel voor het geselecteerde penseel via het nieuwe pictogram Penseel bewerken. Als u een normale penseelstreek (of een van de oude stijlen) hebt geselecteerd, wordt het oude dialoogvenster geopend. Als u een kunstpenseel selecteert, wordt het nieuwe dialoogvenster Opties voor kunstpenselen geopend.

Kleuren van de penseelstreken toepassen

Met kunstpenselen voor zwart-wit kunt u met elke gewenste kleur tekenen. Hierbij wordt de toegepaste kleur ingesteld als de huidige streekkleur, net als bij andere penseelstreken. Kunstpenselen voor meerdere kleuren negeren de streekkleur echter, en tekenen op basis van hun eigen kleurenset, zoals opgegeven in de penseeldefinitie.

Tekenen als vulling

Met de nieuwe optie Tekenen als vulling van het gereedschap Penseel kunt u de vorm die u met het penseel maakt, gemakkelijker omzetten in een penseelstreek, of gebruiken om een gebied te vullen.

Animate ondersteunt nu de functie Tekenen als vulling voor elke type penseelstreek in het gereedschap Penseel. Wanneer u de optie Tekenen als vulling inschakelt, kunt u het gereedschap Penseel flexibeler toepassen, in zowel de tekenmodus Object als de modus Samenvoegen.

Objecttekenen versus modus voor samengevoegd tekenen

Wanneer u kunstpenselen gebruikt, moet u de modus Tekenobject inschakelen. Dit garandeert dat elke penseelstreek onafhankelijk wordt getrokken en niet samengevoegd met de bestaande streken, en zo wordt voorkomen dat de streken elkaar ongewenst zouden kruisen. Het gebruik van de objecttekenmodus leidt tot betere prestaties in vergelijking met de samenvoegtekenmodus, omdat de penseelstreken typisch veel vectorgegevens bevatten en Animate trager wordt uitgevoerd wanneer u vormen samenvoegt. Als u een vorm die u al hebt getekend, wilt omzetten naar een tekenobject, selecteert u de afbeelding in het werkgebied en klikt u op Wijzigen > Objecten combineren > Vereniging.

Sleepbare hulplijnen voor het instellen van de begin- en eindmarkeringen

De kunstpenselen in deze release bieden een voorvertoning van de penseelstreken met sleepbare hulplijnen waarmee u begin- en eindemarkeringen kunt instellen, en met nieuwe penseelopties waaruit u kunt kiezen. Na de bewerking kunt u de kunstpenseelinstellingen opslaan als een nieuw penseel, of u kunt de bestaande streken in het document aanpassen.

Kunstpenseelstijlen toepassen op afbeeldingen die al zijn getekend op het werkgebied

Pas de nieuwe kunstpenseelstijlen toe op bestaande vormen en in uw bestaande Animate-documenten. Selecteer een vorm in het werkgebied en wijzig de bijbehorende streekstijl door een kunstpenseelstreekstijl in het deelvenster Eigenschappen te kiezen.

Nieuwe kunstpenselen importeren vanuit CC Libraries

Naast de vooringestelde kunstpenselen die standaard beschikbaar zijn kunt u ook nieuwe kunstpenselen importeren naar uw Animate-document met behulp van CC Libraries. Om een nieuw kunstpenseel toe te voegen, opent u het deelvenster CC Libraries en klikt u op een van de ondersteunde penselen. (Animate biedt momenteel alleen ondersteuning voor de Illustrator-penselen in CC Libraries.) Gebruik de Penseel-app voor Android en iOS als u nieuwe penselen wilt toevoegen aan CC Libraries.

De paden van kunstpenseelstreken bewerken

Met het gereedschap Penseel kunt u de getekende penseelstreken bewerken of een nieuwe vorm geven, net als alle andere lijnen in Animate. Gebruik hiervoor de selectie- en subselectiegereedschappen.

Kunstpenseelstreken omzetten naar vullingen

De kunstpenselen gedragen zich hetzelfde als penseelstreken en kunnen worden omgezet naar vullingen met de optie Lijnen omzetten in vullingen. Om de lijnen te converteren selecteert u eerst de penseelstreken die u in het werkgebied hebt getekend. Klik vervolgens op Wijzigen > Vorm > Lijnen omzetten in vullingen. Na de conversie gedragen de lijnen zich als normale vullingen en verliest de vorm zijn padbewerkingsfunctie.

Deelvenster Penseelbibliotheek

Animate is nu geïntegreerd met een algemene bibliotheek voor kunstpenselen die een enorme verzameling van penselen bevat. Klik op Windows > Penseelbibliotheek om het deelvenster Penseel te openen. Voordat u een penseel gaat gebruiken, moet u deze toevoegen aan het huidige document. Dubbelklik hiervoor op het penseel in het deelvenster Penseelbibliotheek. Wanneer u op een penseel klikt in CC Libraries, wordt het penseel toegevoegd aan het algemene deelvenster Penseelbibliotheek en aan het huidige document.

Gelabelde stalen

Nieuw in Animate 2015.1 | februari 2016

U kunt voortaan gelabelde stalen maken door een kleur van uw stalen te selecteren. Als u een gelabeld staal maakt en dit toepast op vormen en paden in uw Animate-inhoud, wordt de kleur van alle inhoud waarop het staal is toegepast, automatisch bijgewerkt wanneer u de kleur van het gelabelde staal verandert.

Zie Kleur voor nadere informatie

Nieuwe gelabelde stalen in de deelvensters Gereedschappen en Kleur

Werkgebied schalen

Nieuw in Animate 2015.1 | februari 2016

Animate biedt nu de publicatie van ActionScript-documenten als projectorbestanden. Projectoren zijn Animate-bestanden die zowel het gepubliceerde SWF-bestand als Flash Player bevatten. Projectoren kunnen worden afgespeeld, net als elke andere toepassing. U hebt hiervoor geen webbrowser, Flash Player-insteekmodule of Adobe AIR nodig.

Zie voor meer informatie Gereedschappen en deelvensters in het werkgebied.

Koppelingsoptie voor het proportioneel schalen van het werkgebied

De functie Eigenschapcontrole van Animate en het dialoogvenster Documentinstellingen bevatten een koppelingsoptie waarmee u de afmetingen van het werkgebied proportioneel kunt vergroten. Standaard zijn de hoogte en de breedte van het werkgebied niet gekoppeld. Als u de koppeling inschakelt door op de knop Koppeling te klikken, en vervolgens de hoogte (of breedte) van het werkgebied aanpast, wordt de breedte (of hoogte) proportioneel gewijzigd.

Als u de optie Inhoud schalen selecteert, worden de afmetingen van het werkgebied automatisch gekoppeld en uitgeschakeld. Dit komt omdat het schalen van inhoud handig is wanneer de afmetingen van het werkgebied proportioneel worden gewijzigd.

Het werkgebied roteren

Nieuw in Animate 2015.1 | februari 2016

Animate introduceert het nieuwe gereedschap Roteren waarmee u de weergave van het werkgebied tijdelijk kunt roteren. Zo kunt u gemakkelijk in een bepaalde hoek tekenen en schilderen, zonder dat de objecten op het werkgebied daadwerkelijk worden gedraaid (wat wel het geval is bij het gereedschap Vrije transformatie). U kunt het werkgebied snel roteren, ongeacht welk gereedschap u op dat moment hebt geselecteerd. Houd de toets Shift en de spatiebalk samen ingedrukt en sleep uw muis om de weergave te roteren.

Zie voor meer informatie Gereedschappen en deelvensters in het werkgebied.

Uitgebreide functie voor overtrekken

Nieuw in Animate 2015.1 | februari 2016

Met de functie voor overtrekken kunt u de huidige status van de animatie wijzigen op basis van een klein venster waarin de afgelopen (verleden) en toekomstige frames van de animatie worden weergegeven.

Vanaf deze versie worden er geen laagkleuren toegepast op de contouren. In plaats daarvan wordt blauw gebruikt voor frames uit het verleden, rood voor huidige frames en groen voor toekomstige frames.

Overtrekken met kleuren: contourmodus

Door de kleurcodering kunt u de oude, huidige en toekomstige frames onderscheiden tijdens het overtrekken. In de nieuwe interface zijn de overtrekframes vóór het actieve frame blauwgekleurd, en frames na het actieve frame groen. Hoe verder een overtrekframe is verwijderd van het actieve frame, hoe transparanter het frame wordt weergegeven.

Overtrekillustratie (afgelopen frames in blauw, toekomstige frames in groen en huidige frame in effen)

Voor meer informatie over overtrekken raadpleegt u Frame-voor-frame animatie: overtrekken

Video's exporteren naar meerdere resoluties

Nieuw in Animate 2015.1 | februari 2016

U kunt nu video's met een normale kwaliteit en met HD-kwaliteit in uw Animate-document exporteren naar meerdere resoluties. Dit gebeurt op basis van een renderwaarde die u invoert in het dialoogvenster Video exporteren. Bij het instellen van de videoresolutie behoudt Animate de hoogte-breedteverhouding die is gebaseerd op de afmetingen van het werkgebied.

Aangepaste HTML5 Canvas-sjablonen maken en koppelen aan profielen voor publicatie

Nieuw in Animate 2015.1 | februari 2016

Animate biedt nu ondersteuning voor aangepaste sjablonen voor het omvattende HTML-bestand tijdens de publicatie van HTML5 Canvas-projecten. U kunt een sjabloon koppelen aan uw publicatieprofiel. U kunt de standaardsjabloon gebruiken, maar ook een aangepast HTML-sjabloonbestand importeren, of de huidige sjabloon exporteren naar een extern bestand. De volgende sjabloonopties zijn beschikbaar:

• Standaard gebruiken: gebruik de standaardsjabloon voor het genereren van het omvattende HTML-bestand tijdens het publiceren.
  • Nieuw importeren: importeer een aangepaste sjabloon op basis waarvan het omvattende HTML-bestand wordt gemaakt tijdens het publiceren.
  • Exporteren: exporteer de huidige sjabloon die voor het publiceren wordt gebruikt.

Ondersteuning voor OAM-publicatie van AS3-, WebGL- en HTML5 Canvas-documenten

Nieuw in Animate 2015.1 | februari 2016

U kunt nu Animate-inhoud in ActionScript, WebGL of HTML5 Canvas exporteren naar geanimeerde OAM-widgetbestanden (.oam). De OAM-bestanden van Animate kunnen worden geplaatst in Dreamweaver, Muse en InDesign. De OAM-publicatieopties zijn beschikbaar in het dialoogvenster Publicatie-instellingen van Animate.

Zie OAM-publicatie-instellingen voor meer informatie

Statische tekst in HTML5 Canvas-documenten

Nieuw in Animate 2015.1 | februari 2016

Animate biedt nu ondersteuning voor statische tekst voor HTML5 Canvas. Alle statische tekst wordt tijdens het publiceren geconverteerd naar omtrekken. Alle dynamische tekst blijft hierbij ongewijzigd.

Verbeteringen voor HTML5 Canvas

De volgende verbeteringen voor HTML5 Canvas maken deel uit van deze release:

• Ondersteuning voor Canvas-streekstijl: in eerdere versies was alleen de ononderbroken penseelstreek beschikbaar voor HTML5 Canvas-documenten. Nu zijn er verschillende streekstijlen beschikbaar waaruit u kunt kiezen.
  • Slagschaduwfilter waarbij de eigenschappen voor de hoek en afstand zijn ingesteld op de normale kwaliteit: wanneer u een symbool maakt en het filterSlagschaduw selecteert door te klikken op Filters in het deelvenster Eigenschappen en vervolgens de vervolgkeuzelijst + uitbreidt, kunt u de eigenschappen Afstand en Hoek voor het symbool instellen. De kwaliteit is ingesteld op Normaal

SVG-bestanden importeren

Nieuw in Animate 2015.1 | februari 2016

SGV (Scalable Vector Graphics) is een op XML-gebaseerde vectorbeeldindeling voor tweedimensionale afbeeldingen met ondersteuning voor interactiviteit en animatie. U kunt nu ook SVG-bestanden importeren in Animate. Enkele importopties werken op dezelfde manier als de importopties voor Adobe illustrator-bestanden.

Gebruik een van de volgende opties om SVG-bestanden in Animate te importeren:

• Met de optie Bestand importeren: kies Bestand > Importeren > Importeren in werkgebied of Importeren in bibliotheek.
  • Met Slepen en neerzetten kunt u een SVG-bestand direct in Animate plaatsen.
  • Met behulp van SVG-elementen die zijn opgeslagen in CC Libraries: sleep het element vanuit CC Libraries en zet het element direct neer op het werkgebied of in de bibliotheek van uw document.
  • Met de bestaande JSFL-API voor het importeren van bestanden: document.importFile()

U kunt de dekking van lagen in uw SVG-bestanden als volgt instellen:

• Alle paden importeren naar dezelfde laag en hetzelfde frame: kies deze optie om alle lagen in het SVG-bestand naar een enkele laag in Animate te importeren.
  • Elk pad naar andere laag importeren: kies deze optie als u elke laag in uw SVG-bestand wilt importeren naar een afzonderlijke laag in Animate.
  • Elk pad naar ander hoofdframe importeren: wanneer u SVG-lagen omzet in hoofdframes, wordt het SVG-bestand geïmporteerd als een filmclip. Wanneer de SVG-lagen worden omgezet in Animate-lagen, of in één laag, wordt het SVG-bestand geïmporteerd als een grafisch symbool. De resulterende filmclip of het grafische symbool bevat de inhoud van het SVG-bestand dat is geïmporteerd naar de tijdlijn, alsof de inhoud is geïmporteerd in het werkgebied.

Verbeterd selectiekader voor tekenobjecten

Nieuw in Animate 2015.1 | februari 2016

Als u een tekenobject selecteert in eerdere versies van Animate, wordt een rechthoekig selectiekader weergegeven. Deze versie introduceert een verbeterd selectiekader waarvan de selectie-indicator exact overeenkomt met de vorm van het object. Door deze wijziging kunt u de randen van de vorm eenvoudig bewerken, zonder dat u binnen het tekenobject komt.

Selectiekader van tekenobjecten: voorheen en nu

Deze verbetering is erg handig wanneer u de nieuwe kunstpenselen in de tekenobjectmodus gebruikt. De selectie-indicator toont nu het werkelijke pad van de kunstpenseellijnen. U kunt het pad van het penseel nu heel eenvoudig bewerken.

Het pad van een kunstpenseel bewerken met behulp van het nieuwe selectiekader

Het nieuwe selectiekadermodel is ook handig om tekenobjecten duidelijk te onderscheiden van groepen, aangezien groepen nog steeds worden weergegeven met een rechthoekig selectiekader.

Voorbeeld van objecttekenmodus

Omtrekken rondom een vorm en geselecteerde tekenobjecten en penseelstreken

Projectorondersteuning

Nieuw in Animate 2015.1 | februari 2016

Animate biedt nu de publicatie van ActionScript-documenten als projectorbestanden. Projectoren zijn Animate-bestanden die zowel het gepubliceerde SWF-bestand als Flash Player bevatten. Projectoren kunnen worden afgespeeld, net als elke andere toepassing. U hebt hiervoor geen webbrowser, Flash Player-insteekmodule of Adobe AIR nodig.

Andere verbeteringen

De functie PlaySound() functie retourneert nu de geluidsinstantie

De code van de functie PlaySound() die in het HTML-bestand wordt gegenereerd wanneer u het HTML5 Canvas-documenttype publiceert, is gewijzigd, zodat nu de geluidsinstantie wordt geretourneerd. Dit is handig wanneer u een willekeurige geluidsinstantie via een framescript of gebeurtenislistener wilt stoppen of pauzeren.

Audio herhalen

Als u de lusoptie hebt ingeschakeld op de tijdlijn, kunt u nu streaming audio doorlopend herhalen binnen een aantal frames, samen met andere animaties.

Bereik van tijdlijnmarkeringen gemakkelijker in te stellen

De volgende gebruiksverbeteringen zijn doorgevoerd in de grepen voor overtrekmarkeringen:

• Groter raakgebied voor de handgrepen naar buiten toe: in eerdere versies was het niet eenvoudig om de handgrepen te slepen, vooral wanneer ze dicht bij elkaar lagen. Dankzij het grotere raakgebied kunt u de handgrepen nu vloeiender naar buiten toe slepen.
  • Correcte muisfeedback: wanneer u de muis in deze versie boven of in de buurt van markeringshandgrepen plaatst (of wanneer u deze markeringen sleept), wordt de 'formaatwijzigingscursor' weergegeven in plaats van de standaard 'pijlcursor' om feedback weer te geven.

Gecombineerde CreateJS-bibliotheek voor optimale HTML5-prestaties

Animate gebruikt de nieuwste gecombineerde CreateJS-bibliotheek in plaats van de individuele bibliotheken die in vorige versies werden gebruikt. Hierdoor zijn er minder serveraanroepen door gepubliceerde HTML5 Canvas-uitvoer en zijn de prestaties verbeterd.

Verbeteringen in de gebruikersinterface voor sprite-werkbladen in HTML5

Het dialoogvenster Publicatie-instellingen voor HTML5 Canvas is geheel vernieuwd in deze release. Het tabblad Sprite-werkblad biedt nu afzonderlijke besturingselementen voor de PNG- en JPEG-instellingen. Deze worden in- of uitgeschakeld op basis van de indeling die u selecteert.

Wijzigingen met betrekking tot de lijnen in Eigenschapcontrole

De lijnen in Eigenschapcontrole zijn als volgt gewijzigd:

• Als u op het pictogram Penseel klikt, wordt de penseelbibliotheek gestart.
  • Een voorbeeld van de geselecteerde penseelstijl wordt bovenaan getoond.
  • Als u een streekstijl bewerkt (pictogram Potlood) wordt het dialoogvenster Opties voor kunstpenselen geopend voor het geselecteerde kunstpenseel.

Nieuwe knoppen voor algemene bewerkingen in het deelvenster Eigenschappen

De volgende knoppen zijn toegevoegd aan het deelvenster Eigenschappen voor een gemakkelijkere toegang:
  • Uitbreiden naar vulling: hiermee worden de geselecteerde penseelstreken naar vullingen geconverteerd en samengevoegd
  • Object maken: hiermee converteert u de geselecteerde vorm in de samengevoegde modus naar een tekenobject (net als bij een verenigingsbewerking)
  • Splitsen: het geselecteerde tekenobject wordt gesplitst in een vorm met onbewerkte gegevens

Ondersteuning voor Wacom-tekenen in de muismodus

Animate biedt nu ondersteuning voor Wacom-tekenen in de muismodus voor een betere tekenervaring. Deze release bevat ook oplossingen voor de Wacom-verschuivingproblemen bij de gereedschappen Penseel en Potlood.

Verbeteringen in tekenen en vloeiend maken bij ingezoomde status

De tekenervaring van het gereedschap Penseel is ook verbeterd in de hoog ingezoomde status. Deze verbeteringen werkten voorheen alleen in de modus Normaal (100%).

Opmerking: De verbeteringen in de tekenervaring in het gereedschap Penseel waren alleen van toepassing op de instellingen voor vloeiend maken van 40 tot 60 procent.

Ondersteuning voor Flash Player 20 en AIR SDK 20

Deze release van Animate biedt ondersteuning voor Flash Player 20 en AIR SDK 20.  Animate biedt nu ondersteuning voor de volgende pictogramgrootten voor AIR for iOS-publicaties:

• 60 x 60
  • 75 x 75
  • 87 x 87
  • 167 x 167
  • 180 x 180

Nieuwe js-objecten 'an' en 'animate' op het hoogste niveau

In deze release vervangen de nieuwe objecten an en animate de objecten fl en flash op het hoogste niveau. Deze objecten bieden nu ook ondersteuning voor coderingstips en codekleuren.

Rebranding van CPSDK met nieuwe interfaces en macro's

In de nieuwe Animate-SDK voor de ondersteuning van aangepaste platformen zijn maar een paar interfaces en macro's verouderd (niet verwijderd), en een heleboel nieuwe extra interfaces en macro's toegevoegd. Al deze interfaces en macro's zijn compatibel met oudere versies.

Systeemvereisten

Bekijk de systeemvereisten voor Adobe Animate 2015.1 | Februari 2016 bij Systeemvereisten | Animate.