Je Adobe Creative Cloud-account wordt geleverd met onlineopslagruimte, zodat je je middelen overal en op elk apparaat of elke computer kunt gebruiken. Je kunt veel soorten creatieve middelen rechtstreeks weergeven in een webbrowser op je computer, tablet of smartphone. Je kunt de volgende soorten middelen weergeven: PSD, AI, INDD, JPG, PDF, GIF, PNG, Photoshop Touch en nog veel meer.

Met de Adobe Creative Cloud desktop-applicatie zorg je ervoor dat al je middelen gesynchroniseerd blijven. Alles wat je toevoegt, wijzigt of verwijdert, wordt ook op alle verbonden computers en apparaten toegevoegd, gewijzigd of verwijderd. Als je bijvoorbeeldeen.ai-middel uploadt via de sectie Jouw werk van Creative Cloud, wordt dit automatisch gedownload op alle verbonden computers.

Middelen bekijken

Jouw werk bevat bestanden die met je desktop zijn gesynchroniseerd, middelen die zijn gemaakt met mobiele apps met Creative Cloud-functionaliteit en Creative Cloud Libraries. Via Jouw werk kun je bladeren door al deze middelen die als volgt zijn onderverdeeld:

• Bestanden: hier worden alle bronbestanden weergegeven, verdeeld over de volgende tabbladen:
    • Gesynchroniseerde bestanden: hier worden middelen weergegeven die zijn gesynchroniseerd met de map Creative Cloud Files op je desktop.
    • Mobiele creaties: hier worden middelen weergegeven die zijn gemaakt met mobiele Creative Cloud-apps.
  • Bibliotheken: hier worden ontwerpbibliotheken weergegeven die je zelf hebt gemaakt.
  • Gepubliceerd: hier worden artefacten van je bronbestanden weergegeven: prototypen en ontwerpspecificaties die zijn gemaakt met Adobe XD en 3D-scènes die zijn gemaakt met Adobe Dimension.
  • Met jou gedeeld (BÈTA): hier worden de mappen, prototypen en ontwerpspecificaties weergegeven die met jou zijn gedeeld.
  • Verwijderd: hier worden verwijderde gesynchroniseerde Creative Cloud-bestanden weergegeven.
Middelen bekijken

Wanneer je klikt op een categorie met middelen, kun je middelen sorteren op bestandsnaam of wijzigingsdatum.

Middelen sorteren op bestandsnaam of datum

Zoeken in middelen

• Het zoekvak wordt bovenaan in het venster weergegeven. Typ je zoekterm of trefwoord in het vak en druk op Enter.

Zoeken in middelen

Opmerking:

Als je wilt zoeken naar alle gesynchroniseerde bestanden met een bepaalde extensie, zoals .txt of .png, typ je de extensie in het zoekvak en druk je vervolgens op de toets Enter.

• In de Zoekresultaten worden alle overeenkomende gesynchroniseerde bestanden uit alle mappen en submappen met je middelen weergeven.

Zoekresultaten

Middelen synchroniseren of uploaden

Voer een van de volgende handelingen uit om middelen te synchroniseren vanaf je computer:

• Kopieer, plak of verplaats middelen naar de map Creative Cloud Files op je desktop.
  • Kies in een app Bestand Opslaan of Bestand Opslaan als en blader naar de map Creative Cloud Files.

Opmerking:

Als je de map Creative Cloud Files wilt openen vanuit de Creative Cloud desktop-app, selecteer je Middelen Bestanden en klik je op Map openen.

Bestanden waarvan de namen speciale tekens als |, ", ?, <, >, /, * of : bevatten, worden niet gesynchroniseerd. Dit geldt ook voor bestanden met gereserveerde namen, zoals AUX of Com1. Als er een fout optreedt, moet je de bestandsnaam van het middel wijzigen om het te synchroniseren met Creative Cloud. Zie Fout: 'Kan geen middelen synchroniseren' voor meer informatie.

Met de volgende methoden kun je middelen ook rechtstreeks naar Jouw werk uploaden.

Menu Handelingen op de pagina Creative Cloud Assets

Upload en beheer je middelen in Creative Cloud via de knop Bestanden uploaden.

Middelen slepen en neerzetten

Sleep middelen van je desktop naar de pagina Jouw werk.

Een middel vervangen

(Alleen van toepassing op bestanden) Als je een bestand opnieuw uploadt, wordt er een versie van gemaakt en wordt het bestaande bestand vervangen door een nieuw bestand. Creative Cloud slaat een kopie op van elke wijziging die je aanbrengt in een bestand.

Je kunt als volgt een bestand in Jouw werk vervangen:

1. Navigeer naar het bestand.

2. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Selecteer in het contextmenu van het middel de optie Nieuwe versie uploaden.
    • Selecteer het bestand,klik op ,en kies Nieuwe versie uploaden.
    • Open het bestand om dit weer te geven. Klikdaarna op enkies Vervangen.

Zie Veelgestelde vragen over versies voor meer informatie over versies.

Middelen beheren

De naam van een middel wijzigen

1. Navigeer in Jouw werk naar het bestand of de map waarvan je de naam wilt wijzigen.

2. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Selecteer in het contextmenu van het middel de optie Naam wijzigen.
    • Selecteer een middel en klik op het pictogram Naam wijzigen .
  3. Typ een nieuwe naam voor het middel en klik op Opslaan.

Bestands- of mapnaam wijzigen

Middelen naar een andere map verplaatsen

1. Selecteer in Jouw werk de bestanden of mappen die je naar een andere map wilt verplaatsen.

2. Klik op het pictogram Verplaatsen .

3. Voer een van de volgende handelingen uit in het dialoogvenster dat verschijnt:

• Kies de gewenste map en klik op Hierheen verplaatsen.
    • Als je een nieuwe map wilt maken, klik je op  in de linkerbenedenhoek. Geef een naam op voor de map en klik op Nieuwe map maken.

Een middel kopiëren

1. Selecteer in Jouw werk de bestanden of mappen die je wilt kopiëren.

2. Klik op het pictogram Kopiëren .

3. Voer een van de volgende handelingen uit in het dialoogvenster dat verschijnt:

• Kies de gewenste map en klik op Hierheen kopiëren.
    • Als je een nieuwe map wilt maken,klik je op inde linkerbenedenhoek. Geef een naam op voor de map en klik op Nieuwe map maken.

Middelen verwijderen

Het verwijderen van een bestand, bibliotheekelement of mobiele creatie gebeurt in twee stappen. Eerst verwijder je het middel tijdelijk en vervolgens verwijder je het definitief uit de map Verwijderd voor die categorie van Jouw werk.

Je kunt bestanden verwijderen op je desktop vanuit Jouw werk en via een mobiele app van Creative Cloud. Je kunt zelfs de opdrachten van het besturingssysteem gebruiken om middelen te verwijderen uit de map Creative Cloud Files op je desktop.

Alle verwijderde middelen worden gesynchroniseerd met je Creative Cloud-account. Verwijderde middelen blijven onlineopslagruimte in beslag nemen. Als je de middelen definitief verwijdert, komt er opslagruimte vrij.

Een middel verwijderen vanuit Jouw werk

1. Navigeer in Jouw werk naar het bestand dat je wilt archiveren.

2. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Selecteer in het contextmenu van het middel de optie Verwijderen.
    • Selecteer een of meer middelen en klik op het pictogram Verwijderen .

Creative Cloud verplaatst het middel naar de map Verwijderd.

Een middel verwijderen
    Een middel verwijderen

Middelen definitief verwijderen

1. Navigeer in Jouw werk naar de map Verwijderd .

2.  Voer een van de volgende handelingen uit:

• Selecteer in het contextmenu van het middel de optie Definitief verwijderen.
    • Selecteer de middelen die je voorgoed wilt verwijderen en klik op het pictogram Definitief verwijderen .
  3. Wanneer je wordt gevraagd de bewerking te bevestigen, klik je nogmaals op Definitief verwijderen.

Middelen herstellen

1. Navigeer in Jouw werk naar de map Verwijderd .

2. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Selecteer in het contextmenu van het middel de optie Herstellen.
    • Selecteer de middelen die je wilt herstellen. Klik vervolgens op het pictogram Herstellen .

Een bestand bijwerken met een nieuwe versie

1. Selecteer onder Jouw werk het bestand dat je wilt vervangen door een nieuwe versie.

Middel selecteren
  2. Klik in het rechterdeelvenster op het versiepictogram .

3. Klik op Nieuwe versie uploaden.

Nieuwe versie uploaden
  4.  Selecteer het bestand en klik op Openen.  Klik op Doorgaan om het bestand te overschrijven en door de nieuwe versie te vervangen.

Huidig bestand vervangen

Onderaan in het venster wordt een bevestigingsbericht weergegeven.

Bestand is bijgewerkt

Een middel herstellen naar een vorige versie

1. Selecteer onder Jouw werk het bestand dat je wilt herstellen naar een vorige versie.

Middel selecteren
  2. Klik in het rechterdeelvenster op het versiepictogram .

3. Selecteer de versie die je wilt herstellen in de lijst en klik op Vorige versie.

Opmerking:

Als er geen eerdere versies worden weergegeven, kun je het bestand niet herstellen naar een eerdere versie.

Middel herstellen naar vorige versie

Onderaan in het venster wordt een bevestigingsbericht weergegeven.

Bevestigingsbalk

Opslaglidmaatschappen en -quota

De hoeveelheid opslagruimte is afhankelijk van je Creative Cloud-lidmaatschap.

Lidmaatschap Gratis opslagruimte
Gratis 2 GB
Creative Cloud (Fotografie) 20 GB
Creative Cloud (Losse app en Alle apps) 100 GB
Creative Cloud voor teams 100 GB

Je kunt de status van je opslagruimte bekijken in de linkerbenedenhoek van Jouw werk.

Met Creative Cloud heb je vanaf elk apparaat een overloop van 1 GB voor synchronisatie. Als deze overloop is verbruikt, stopt de Creative Cloud desktop-app met het synchroniseren van nieuwe middelen en ontvang je een melding dat je je quota hebt overschreden. Middelen die niet kunnen worden geüpload, worden aangegeven met een rood uitroepteken. Je kunt nog steeds middelen verplaatsen, hernoemen of verwijderen. Als je middelen wilt blijven synchroniseren, moet je andere middelen definitief verwijderen om ruimte vrij te maken.

Opmerking:

Een klein deel van de opslagruimte wordt gebruikt voor beheerdoeleinden. De werkelijke opslagruimte is daardoor iets kleiner dan de toegewezen ruimte. Dit varieert van 100 kB tot 500 kB, afhankelijk van het aantal gebruikersmiddelen.