Met Adobe Sign kunt u heel gemakkelijk een document naar anderen verzenden voor ondertekening. U kunt naar één persoon of naar meerdere mensen ter ondertekening verzenden.
Opmerking:
Het onderstaande artikel bevat instructies voor de nieuwe pagina-indeling.
Klik hier om hetzelfde proces in de klassieke pagina-indeling te bekijken.

Een overeenkomst naar één ondertekenaar verzenden

Het verzenden van een document ter ondertekening is de basisworkflow die in Adobe Sign wordt gebruikt. Het verzenden van een document ter ondertekening naar slechts één ontvanger is de eenvoudigste manier om het systeem te gebruiken.

Ga als volgt te werk als u een document ter ondertekening wilt verzenden:

1. Ga naar het tabblad Start en klik op de knop Handtekeningen aanvragen

Klik op Verzenden
  2. Definieer de ontvanger van de overeenkomst.

Voer het volgende in of bepaal het (van links naar rechts):

• Selecteer de ontvangerrol (Ondertekenaar is de standaardwaarde)
    • Typ het e-mailadres van de ontvanger
    • Selecteer de tweeledige verificatiemethode, indien aanwezig
    • Voer een persoonlijk bericht in, zoals nodig
    E-mailadres invoeren
  3. Voeg een Overeenkomstnaam en Bericht toe die in eerste e-mail naar de ontvanger zullen worden opgenomen.

agreement_message
  4. Kies een bibliotheekdocument om te verzenden. U kunt het document ook slepen en neerzetten of als bijlage koppelen.

• Meerdere documenten kunnen worden toegevoegd en worden als een aaneengesloten document aan de ontvanger geleverd
    Kies een document om te verzenden
  5. Configureer alle vereiste opties:

• Beveiligen met wachtwoord (de ondertekende PDF) - dit wachtwoord wordt toegepast op elk PDF-exemplaar van de overeenkomst dat wordt gedownload vanaf Adobe Sign. Het wachtwoord dient te worden ingevoerd om het document te kunnen weergeven
    • Voltooiingsdeadline - op de deadline verloopt de transactie na het opgegeven aantal dagen
    • Herinnering instellen - u kunt herinneringen configureren voor een of meerdere herhalingen. Herinneringen worden alleen naar de huidige actieve ontvanger verzonden
    • Taal van de ontvanger - bepaalt de taal die in de e-mail aan de ontvanger wordt gebruikt evenals de taal van de aanwijzingen op het scherm
  6. Als u velden wilt toevoegen waarmee uw ontvanger dient te werken, selecteert u Voorvertoning en handtekeningvelden toevoegen

Als alles correct is ingesteld, klikt u op Volgende.

Selecteer Voorbeeld
  7. Sleep velden van de tabbladen rechts in het scherm en plaats ze in het document.

Velden plaatsen

Opmerking:

Als u een gedeeld document voor uw gebruik maakt, kunt u de optie Opslaan naar documentbibliotheek selecteren om het document op te slaan met de velden zoals deze zijn geplaatst.

In toekomstige transacties kunt u het document uit uw bibliotheek eenvoudig toevoegen en dient u geen velden meer te plaatsen.

8. Wanneer u alle velden in het document hebt geplaatst, klikt u op Verzenden.

Er wordt een e-mail verzonden naar uw ontvanger met een koppeling naar het document, zodat deze tot actie kan overgaan.

Zodra de handeling is voltooid, wordt u per e-mail op de hoogte gesteld.

Een overeenkomst naar meerdere ontvangers verzenden

Het verzenden van een overeenkomst naar meerdere ontvangers gebeurt via bijna hetzelfde proces als het verzenden naar één ontvanger.

De belangrijkste verschillen zijn dat u het volgende moet doen:

• Definieer elke ontvanger in de volgorde waarin deze een handeling op de overeenkomst moet uitvoeren
  • Plaats desgewenst velden voor elke ontvanger afzonderlijk

Opmerking:

Transacties met meerdere ontvangers kunnen worden geconfigureerd om een opeenvolgende, parallelle of hybride workflow te volgen.

1. Ga naar het tabblad Start en klik op de knop Handtekeningen aanvragen

2. Definieer elke ontvanger van de overeenkomst.

Voer het volgende in of bepaal het (van links naar rechts):

• Selecteer de ontvangerrol (Ondertekenaar is de standaardwaarde)
    • Typ het e-mailadres van de ontvanger
    • Selecteer de tweeledige verificatiemethode, indien aanwezig
    • Voer een persoonlijk bericht in, zoals nodig

Als u uzelf aan de lijst met ontvangers wilt toevoegen, klikt u op de koppeling Mij toevoegen in de rechterbovenhoek.

U mag hetzelfde e-mailadres meerdere keren toevoegen.

Opmerking:

Als u een ontvangersrij wilt verwijderen, klikt u op de X uiterst rechts van de rij

E-mailadres invoeren
  3. Voeg een Overeenkomstnaam en Bericht toe die in eerste e-mail naar de ontvangers zullen worden opgenomen

4. Kies een bibliotheekdocument om te verzenden. U kunt het document ook slepen en neerzetten of als bijlage koppelen.

• Meerdere documenten kunnen worden toegevoegd en worden als een aaneengesloten document aan de ontvanger geleverd
  5. Configureer alle vereiste opties:

• Beveiligen met wachtwoord (de ondertekende PDF) - dit wachtwoord wordt toegepast op elk PDF-exemplaar van de overeenkomst dat wordt gedownload vanaf Adobe Sign. Het wachtwoord dient te worden ingevoerd om het document te kunnen weergeven
    • Voltooiingsdeadline - op de deadline verloopt de transactie na het opgegeven aantal dagen
    • Herinnering instellen - u kunt herinneringen configureren voor een of meerdere herhalingen. Herinneringen worden alleen naar de huidige actieve ontvanger verzonden
    • Taal van de ontvanger - bepaalt de taal die in de e-mail aan de ontvanger wordt gebruikt evenals de taal van de aanwijzingen op het scherm
  6. Als u velden wilt toevoegen waarmee uw ontvanger dient te werken, selecteert u Voorvertoning en handtekeningvelden toevoegen

Als alles correct is ingesteld, klikt u op Volgende.

7. Sleep velden van de tabbladen rechts in het scherm en plaats ze in het document.

Voeg uw handtekening toe
  8. Wanneer u alle velden in het document hebt geplaatst, klikt u op Verzenden.