Handboek Annuleren

Frames stilzetten en vasthouden

1. Handboek voor Adobe Premiere Elements
  2. Inleiding tot Adobe Premiere Elements
    1. Nieuw in Premiere Elements
    2. Systeemvereisten | Adobe Premiere Elements
    3. Beginselen van de werkruimte
    4. Modus met instructies
    5. Gebruik pan en zoom om een video-achtig effect te creëren
    6. GPU-versnelde rendering
  3. Werkruimte en workflow
    1. Het startscherm leren kennen
    2. Automatisch gemaakte collages, diavoorstellingen en meer bekijken en delen
    3. Beginselen van de werkruimte
    4. Voorkeuren
    5. Tools
    6. Sneltoetsen
    7. Audioweergave
    8. Wijzigingen ongedaan maken
    9. Sneltoetsen aanpassen
    10. Werkschijven gebruiken
  4. Werken met projecten
    1. Een project maken
    2. Instellingen en voorinstellingen voor projecten aanpassen
    3. Projecten opslaan en een reservekopie maken
    4. Films voorvertonen
    5. Een videocollage maken
    6. Een videoverhaal maken
    7. Instant films maken
    8. Clipeigenschappen weergeven
    9. De bestanden van een project weergeven
    10. Projecten archiveren
    11. GPU-versnelde rendering
  5. Media importeren en toevoegen
    1. Media toevoegen
    2. Richtlijnen voor het toevoegen van bestanden
    3. De duur instellen voor geïmporteerde stilstaande beelden
    4. 5.1 audio importeren
    5. Werken met offline bestanden
    6. Bestanden delen tussen Adobe Premiere Elements en Adobe Photoshop Elements
    7. Speciale clips maken
    8. Werken met hoogte-breedteverhoudingen en velden
  6. Clips rangschikken
    1. Clips rangschikken in de tijdlijn van de Professionele weergave
    2. Clips groeperen, koppelen en uitschakelen
    3. Clips rangschikken op de tijdlijn van de Snelle weergave
    4. Werken met clip- en tijdlijnmarkeertekens
  7. Clips bewerken
    1. Ruis reduceren
    2. Object selecteren
    3. Spontane momenten
    4. Smart Trim
    5. De snelheid en duur van een clip wijzigen
    6. Clips splitsen
    7. Frames stilzetten en vasthouden
    8. Helderheid, contrast en kleur aanpassen - Bewerken met instructies
    9. Videobeelden stabiliseren met Shake Stabilizer
    10. Beeldmateriaal vervangen
    11. Werken met bronclips
    12. Ongewenste frames bijsnijden - Bewerken met instructies
    13. Clips bijsnijden
    14. Frames bewerken met Automatische slimme tint Kleurtint
  8. Overgangen toepassen
    1. Overgangen toepassen op clips
    2. Basisbeginselen van overgangen
    3. Overgangen aanpassen
    4. Overgangen toevoegen tussen videoclips - Bewerken met instructies
    5. Speciale overgangen maken
    6. Een Luma-overgangseffect met vervaging creëren - Bewerken met instructies
  9. Basisbeginselen speciale effecten
    1. Effectenreferentie
    2. Effecten toepassen en verwijderen
    3. Maak een zwart-witvideo met een opvallend kleuraccent - Bewerken met instructies
    4. Tijd opnieuw toewijzen - Bewerken met instructies
    5. Basis voor effecten
    6. Werken met voorinstellingen voor effecten
    7. Effecten vinden en rangschikken
    8. Frames bewerken met Automatische slimme tint Kleurtint
    9. Frame vullen - Bewerken met instructies
    10. Een timelapsevideo maken - Bewerking met instructies
    11. Aanbevolen procedures voor het maken van een timelapsevideo
  10. Speciale effecten toepassen
    1. Video-effecten creëren met het gereedschap pannen en zoomen
    2. Transparantie en objecten op elkaar plaatsen
    3. Clips verplaatsen, schalen of roteren met het effect Beweging
    4. Een effectenmasker toepassen op uw video
    5. Temperatuur en tint aanpassen
    6. Een glaspaneeleffect creëren - Bewerking met instructies
    7. Een beeld-in-beeld-bedekking maken
    8. Effecten toepassen aan de hand van aanpassingslagen
    9. Titel toevoegen aan uw film
    10. Nevel verwijderen
    11. Een Beeld-in-beeld maken - Bewerken met instructies
    12. Een effect Vignettering maken
    13. Een effect Gesplitste tint toevoegen
    14. FilmLooks-effecten toevoegen
    15. Een HSL-tunereffect toevoegen
    16. Frame vullen - Bewerken met instructies
    17. Een timelapsevideo maken - Bewerking met instructies
    18. Geanimeerde lucht - Bewerken met instructies
    19. Object selecteren
    20. Geanimeerde mattes - Bewerken met instructies
    21. Dubbele belichting - Bewerken met instructies
  11. Speciale audio-effecten
    1. Audio mixen en het volume aanpassen met Adobe Premiere Elements
    2. Geluidseffecten toevoegen aan een video
    3. Muziek toevoegen aan videoclips
    4. Verhalen maken
    5. Soundtracks gebruiken
    6. Muziek remix
    7. Verhaal toevoegen aan uw film - Bewerken met instructies
    8. Muziek toevoegen aan uw film - Bewerken met instructies
  12. Filmtitels
    1. Titels maken
    2. Vormen en afbeeldingen aan titels toevoegen
    3. Kleuren en schaduwen toevoegen aan titels
    4. Tekst bewerken en opmaken
    5. Bewegingstitels
    6. Titels exporteren en importeren
    7. Objecten in titels rangschikken
    8. Titels voor televisie ontwerpen
    9. Stijlen toepassen op tekst en afbeeldingen
    10. Een video toevoegen in de titel
  13. Schijfmenu's
    1. Schijfmenu's maken
    2. Werken met menumarkeertekens
    3. Typen schijven en menuopties
    4. Menu's voorvertonen
  14. Uw films delen en exporteren
    1. Uw video's exporteren en delen
    2. Delen voor afspelen op een computer
    3. Basisprincipes compressie en gegevenssnelheden
    4. Gemeenschappelijke instellingen voor delen

Een videoframe exporteren

U kunt één frame uit een videoclip vastleggen en dit gebruiken als een stilstaand beeld in uw huidige film of dit voor andere doeleinden opslaan als een stilstaand beeld op uw vaste schijf. Zo kunt u een stilstaand beeld in uw film gebruiken om een persoon weer te geven die met een handeling begint, maar het beeld halverwege de handeling stopzetten, zodat de persoon stilstaat op het scherm.

1. Selecteer een clip in de tijdlijn van de Professionele weergave of de tijdlijn van de Snelle weergave.
  2. Sleep de huidige-tijdindicator naar het frame dat u wilt vastleggen in de tijdlijn van de Snelle weergave of de tijdlijn van de Professionele weergave.

In het deelvenster Monitor wordt het frame weergegeven op de locatie van de huidige-tijdindicator.

3. Klik in de actiebalk op Gereedschappen en selecteer de optie Frame stilzetten van het deelvenster Gereedschappen.

Het frame wordt weergegeven in het venster Frame stilzetten.

Opmerking:

als Adobe Photoshop Elements is geïnstalleerd en u wilt de stilstaande afbeelding bewerken in Photoshop Elements, kiest u Bewerken in Photoshop Elements na invoegen.

4. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u het frame wilt exporteren als een bestand met een stilstaand beeld, klikt u op de knop Exporteren. Geef een naam en locatie voor het afbeeldingsbestand op in het dialoogvenster Frame exporteren en klik op Opslaan.

• Als u het frame rechtstreeks als stilstaand beeld bij de huidige-tijdindicator wilt invoegen in de film, klikt u op de knop Invoegen in film.

Een frame afspelen en vervolgens stilzetten (of stilzetten en vervolgens afspelen)

• Als u het videobegin wilt opgeven als stilstaand beeld en vervolgens het afspelen wilt starten, klikt u op Gereedschappen in de actiebalk en selecteert u de optie Frame stilzetten. Maak een stilstaand beeld van een frame en voeg vervolgens het stilstaande beeld in op de locatie van het originele frame.