Bestanden delen tussen Adobe Premiere Elements en Adobe Photoshop Elements

U hebt rechtstreeks toegang tot alle afbeeldingen in een Photoshop Elements-catalogus vanaf de Elements Organizer-werkruimte in Premiere Elements. U kunt uw afbeeldingen ook toevoegen, bewerken en beheren en deze naar de tijdlijn van de snelle of professionele weergave slepen voor gebruik in uw project.

Adobe Photoshop Elements en Premiere Elements zijn ontworpen om gezamenlijk te worden gebruikt, ongeacht de vraag of u de producten afzonderlijk of in één pakket hebt aangeschaft. Deze programma's combineren digitale fotografie en videobewerking op naadloze wijze, zodat u de meest fantastische videoprojecten kunt maken. De twee programma's ondersteunen vrijwel dezelfde bestandstypen, zodat u de meeste bestanden gemakkelijk en op efficiënte wijze kunt overbrengen. U kunt bijvoorbeeld PSD-bestanden in Photoshop Elements catalogiseren en deze vervolgens rechtstreeks uit de Elements Organizer in Premiere Elements toevoegen aan de tijdlijn van de Snelle weergave of de Professionele weergave.

Opmerking: Photoshop Elements Organizer toont de clips van audio AVI-bestanden met de miniatuurpictogrammen van verbroken video. Deze worden echter wel correct afgespeeld. Photoshop Elements Editor kan afzonderlijke videoframes importeren uit ASF-, AVI-, MPEG- en Windows Media-bestanden. (Kies Bestand > Importeren > Frame van video.)

Hier volgt een overzicht van enkele manieren waarop u bestanden kunt delen tussen Photoshop Elements en Premiere Elements:

  • Organiseer uw foto's, videoclips en audioclips in Premiere Elements of in Photoshop Elements. Zoek de elementen met behulp van Elements Organizer in een van de toepassingen en voeg ze toe aan een project.

  • Leg video vast in Premiere Elements en open de video vanuit de Elements Organizer, waar u stilstaande beelden van de video kunt maken en bewerken.

  • (Alleen Windows) Maak een presentatie in Photoshop Elements 6.0 of later met bijschriften, overgangen, effecten, muziek, gesproken tekst, afbeeldingen en titels. Exporteer de presentatie naar Premiere Elements om deze verder te bewerken of naar een dvd te branden. U kunt ook afzonderlijke foto's exporteren naar Premiere Elements en de diavoorstelling daar maken.

    Opmerking: de opdracht Verzenden naar Adobe Premiere Elements in Photoshop Elements werkt alleen wanneer u Photoshop Elements 6.0 of later tegelijk met Adobe Premiere Elements 4.0 of later gebruikt.

  • Pas menusjablonen aan in Photoshop Elements en gebruik ze in uw Premiere Elements-project. (Menusjablonen zijn PSD-bestanden die zijn opgeslagen in de programmamap van Premiere Elements.)

  • Maak een Photoshop Elements-bestand met de instellingen van uw videoproject, verbeter het bestand in Photoshop Elements en gebruik het vervolgens in Premiere Elements.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account