Werkschijven gebruiken

Werkschijven

Wanneer u een project bewerkt, gebruikt Adobe Premiere Elements schijfruimte om werkbestanden voor uw project op te slaan. Deze omvatten vastgelegde video en audio, omgezette audio en voorvertoningsbestanden. Adobe Premiere Elements maakt gebruik van aan normen voldoende audiobestanden en voorvertoningsbestanden om optimale prestaties te bieden, zodat real-time bewerkingen mogelijk zijn en een hoge verwerkingskwaliteit en een efficiënte uitvoer worden verkregen. Alle bestanden op werkschijven blijven behouden tijdens werksessies. Als u audiobestanden verwijdert die aan de normen voldoen, worden deze automatisch opnieuw gemaakt door Adobe Premiere Elements. Als u voorvertoningsbestanden verwijdert, worden deze niet automatisch opnieuw gemaakt.

Standaard worden werkbestanden opgeslagen op de plaats waar u het project opslaat. Er wordt meer ruimte op de werkschijven gebruikt naarmate de film langer of complexer wordt. Als uw systeem toegang heeft tot meerdere schijven, kiest u Bewerken > Voorkeuren > Werkschijven / Adobe Premiere Elements 13 > Voorkeuren > Werkschijven. Geef de schijven op die Premiere Elements gebruikt voor deze bestanden. Stel voor de beste resultaten uw werkschijven in aan het begin van een project, voordat u gaat opnemen of bewerken.

Typen werkschijven

Hoewel de prestaties worden verbeterd als u elk type werkschijf instelt op een andere schijf, kunt u ook mappen op dezelfde schijf opgeven. Selecteer Bewerken > Voorkeuren > Werkschijven / Adobe Premiere Elements 13 > Voorkeuren > Werkschijven om de volgende opties voor werkschijven in te stellen.

Vastgelegde video

De map of schijf voor videobestanden die u vastlegt met het deelvenster Vastleggen.

Vastgelegde audio

De map of schijf voor audiobestanden die u vastlegt met het deelvenster Vastleggen.

Videovoorvertoningen

De map of schijf voor videovoorvertoningsbestanden. Deze bestanden worden gemaakt wanneer u Tijdlijn > Werkgebied renderen kiest, exporteert naar een filmbestand of exporteert naar een DV-apparaat. Als het voorvertoonde gedeelte effecten bevat, worden de effecten op volledige kwaliteit gerenderd in het voorvertoningsbestand.

Audiovoorvertoningen

De map of schijf voor audiovoorvertoningsbestanden. Deze bestanden worden gemaakt wanneer u de opdracht Tijdlijn > Werkgebied renderen kiest. Ze worden ook gemaakt wanneer u Clip > Audio-opties > Renderen en vervangen kiest of naar een filmbestand of DV-apparaat exporteert. Als het voorvertoonde gedeelte effecten bevat, worden de effecten op volledige kwaliteit gerenderd in het voorvertoningsbestand.

Mediacache

De map of schijf voor audiopiekbestanden, audioconformiteitsbestanden, video-indexbestanden en andere bestanden die Premiere Elements maakt om ervoor te zorgen dat mediabestanden optimaal kunnen worden gelezen.

Dvd-codering

De map of schijf voor gecodeerde video- en audiobestanden die worden gegenereerd wanneer u een dvd maakt.

Opmerking:

Adobe Premiere Elements plaatst voorvertoningsbestanden, gecodeerde bestanden, mediacachebestanden en andere soorten bestanden in submappen van de mappen die u voor deze soorten opgeeft. Elke submap krijgt de naam van het type werkbestand dat de submap bevat.

Een werkschijf instellen

U kunt werkschijven instellen in het deelvenster Werkschijven van het dialoogvenster Voorkeuren. Als u de hoeveelheid vrije schijfruimte op het geselecteerde volume wilt controleren, raadpleegt u het vak rechts van het pad. Als het pad te lang is om te lezen, plaatst u de aanwijzer over het pad. Het volledige pad verschijnt in een knopinfo.

 1. Kies Bewerken > Voorkeuren > Werkschijven / Adobe Premiere Elements 13 > Voorkeuren > Werkschijven.

 2. Geef voor elk type werkschijf een schijflocatie op waarin Premiere Elements de bijbehorende bestanden kan opslaan. Kies één van deze opties in het pop-upmenu:

  Mijn documenten

  Hiermee worden werkbestanden opgeslagen in de map Mijn documenten.

  Zelfde als project

  Hiermee worden werkbestanden opgeslagen in de map waarin ook het project wordt opgeslagen.

  Aangepaste

  Geeft aan dat het huidige pad niet in het pop-up menu staat. Het huidige pad wordt pas gewijzigd als u op Bladeren klikt om een beschikbare schijflocatie op te geven.

Prestaties van werkschijven optimaliseren

 • Als uw computer over slechts één vaste schijf beschikt, kunt u de standaardinstellingen gebruiken voor alle opties voor de werkschijven.

 • Als er meer dan één schijf is, kiest u grote, secundaire harde schijven voor werkschijven en niet de hoofdlaadschijf. In Premiere Elements kunt u elk type werkbestand op een eigen schijf plaatsen. U kunt bijvoorbeeld video naar één schijf en audio naar een andere schijf kopiëren.

 • Zorg ervoor dat u werkschijven regelmatig defragmenteert met het defragmentatieprogramma op uw computer of gebruik hiervoor een hulpprogramma van derden.

 • Geef de snelste vaste schijven op voor het vastleggen van media en het opslaan van werkbestanden. U kunt een langzamere schijf gebruiken voor audiovoorvertoningsbestanden en het projectbestand.

 • Geef alleen schijven op die zijn aangesloten op uw computer. De doorvoer van een harde schijf op een netwerk is te traag. Gebruik geen verwisselbare media als werkschijven omdat bestanden op werkschijven altijd toegankelijk moeten zijn voor Adobe Premiere Elements. Bestanden op werkschijven blijven behouden voor elk project, zelfs wanneer u het project sluit. Adobe Premiere Elements gebruikt deze bestanden weer wanneer u het bijbehorende project opnieuw opent. Als werkschijfbestanden worden opgeslagen op verwijderbare media en de media wordt verwijderd van de schijf, is de werkschijf niet beschikbaar voor Premiere Elements.

 • U kunt één schijf in partities opsplitsen en elke partitie instellen als een virtuele werkschijf. Splitsen verbetert echter de prestaties niet omdat het mechanisme met één schijfstation een knelpunt vormt. Voor de beste resultaten moet u volumes voor werkschijven instellen op werkelijke verschillende stations.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account